איך מכינים קינואה?
1. בסיר עמוק מניחים כף שמן זית ומוסיפים אל הסיר כוס קינואה, מערבבים כ-3 דקות עד שמקבלים ריח אגוזי של קלייה ומוסיפים כפית מלח ו-2 כוסות מים.
2. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
3. איך יודעים שהקינואה מוכנה? היא משנה את צבעה, הזרעים שלה נפתחים וזה הסימן שהם ספגו את הנוזלים והם מבושלים.
* לאחר בישול הקינואה ניתן "לאוורר אותה" ע"י ערבוב קל עם מזלג ויצירת מקום לאדים לצאת כדי שלא שהיא לא תמשיך להתבשל בחום הכלוא בסיר.
למתכון לסלט קינואה חגיגי לחצו כאן >>
2. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
3. איך יודעים שהקינואה מוכנה? היא משנה את צבעה, הזרעים שלה נפתחים וזה הסימן שהם ספגו את הנוזלים והם מבושלים.
* לאחר בישול הקינואה ניתן "לאוורר אותה" ע"י ערבוב קל עם מזלג ויצירת מקום לאדים לצאת כדי שלא שהיא לא תמשיך להתבשל בחום הכלוא בסיר.
למתכון לסלט קינואה חגיגי לחצו כאן >>