מה זה אל דנטה?
אל דנטה (al dente באנגלית ופירוש בעברית על השן) הוא מונח מתחום הבישול האיטלקי, המתייחס ברוב המקרים להכנת פסטה, אורז וירקות. אל דנטה הוא שלב בבישול, בו הפסטה לדוגמה מבושלת, אבל עדיין קשה. זאת אומרת שנדרשת עדיין לעיסה של הפסטה, שהיא לא רכה מדי. האיטלקים נוהגים להגיש פסטה אל דנטה, דרגת בישול של פסטה רגע לפני שהיא מוכנה. חשוב ללמוד כיצד להגיע למצב בו הפסטה לא רכה מדי, אבל מנגד לא קשה מדי וקמחית. אל דנטה נחשבת למיומנות בישול נרכשת.
למתכון של פסטה אל דנטה, לחצו כאן >>
למתכון של פסטה אל דנטה, לחצו כאן >>