איך מפשירים מהר בשר או עוף – כל הטריקים והסודות נחשפים

רוצים לבשל ממש עכשיו אבל שכחתם להפשיר מראש את הבשר הטחון או כרעי העוף? אספנו בשבילכם את כל הטריקים והשיטות שיגלו לכם איך מפשירים מהר בשר או עוף

סיטואציה מוכרת בכל בית - לכם, לילדים או לבן הזוג ממש מתחשק עכשיו שניצלוני עוף או בולונז משגע. בתוך השגעת הזאת שנקראת “החיים”, שכחתם להפשיר את העוף או הבשר בהפשרה איטית ומבוקרת במקרר. מה לעשות? אתם רק בני אדם!

במקום למרוט שערות או לרוץ לקנות בשר או עוף חדשים וטריים בסופרמרקט, ובטוח שבמקום להפשיר את הבשר או העוף בשיטות לא שיטות שיפיקו יותר חיידקים מאלו שמצויים במתקנים בגן הילדים, אספנו עבורכם טריקים וטיפים להפשרת בשר או עוף במהירות ובקלות.

אל תשכחו לספר לנו בתגובות איזה טיפ שלנו אימצתם ומה עבד לכם הכי טוב!

כי כולנו רוצים לעבוד עם סטייקים איכותיים בטמפרטורת החדר
כי כולנו רוצים לעבוד עם סטייקים איכותיים בטמפרטורת החדר

הפשרה בקערה של מים קרים

מתאימה לנתחים קטנים כגון סטייקים, חזה עוף, בשר טחון וכו‘. מוציאים את הבשר או העוף מהאריזה המקורית ושמים בשקית אטומה (עדיף שקית זיפ-לוק). מוציאים כמה שיותר אוויר מתוך השקית וסוגרים היטב. שמים את השקית בקערה גדולה וממלאים אותה במים קרים. מחליפים את המים כל 30 דקות.
כמה זמן: כ-45 דקות ל-500 גרם בשר או עוף

הפשרה בקערה של מים חמים

מתאימה לנתחים דקים וקטנים כגון סטייקים, חזה עוףמוציאים את הבשר או העוף מהאריזה המקורית ושמים בשקית אטומה (עדיף שקית זיפ-לוק). מוציאים כמה שיותר אוויר מתוך השקית וסוגרים היטב. שמים את השקית בקערה גדולה וממלאים אותה במיםחמים מהברז.
כמה זמן: כ-15 דקות ל-500 גרם בשר או עוף

הפשרה במיקרוגל

מתאימה לנתחים קטנים כגון סטייקים, חזה עוף, בשר טחון וכו‘. מוציאים את הבשר או העוף מהאריזה המקורית ושמים בכלי שמתאים לחימום במיקרוגל. מפעילים את תכנית ההפשרה של המיקרוגל שלכם, אבל בודקים את הבשר/העוף כל 4 דקות.
כמה זמן: כ-10-15 דקות ל-500 גרם בשר או עוף

הפשרה במיקרוגל אפשרית אבל היא השיטה הכי פחות מומלצת, היות שהמיקרוגל עשוי לבשל מעט את הבשר בעת ההפשרה
הפשרה במיקרוגל אפשרית אבל היא השיטה הכי פחות מומלצת, היות שהמיקרוגל עשוי לבשל מעט את הבשר בעת ההפשרה

הפשרה מהירה באמצעות חומץ

חומץ מוריד את הטמפרטורה במהירות והוא גם מרכך את הבשר/העוף. בקערה גדולה, שמים את נתח העוף או הבשר ושופכים עליו חומץ. בתום ההפשרה, יש לשטוף את הבשר היטב.
כמה זמן: 15 דקות ל-500 גרם בשר או עוף

הפשרה מהירה באמצעות שני סירים

לוקחים סיר נירוסטה אחד ומניחים אותו על השיש הפוך, כךשצידו הפתוח פונה מטה. מעליו מניחים את נתח הבשר שרוצים להפשיר בשקית ניילון אטומה. לוקחים סיר נירוסטה נוסף, ממלאים אותו במי ברז חמים ושמים מעל נתח הבשר, כך שהנתח נמצא בעצם בין שתי תחתיות סירי נירוסטה.
כמה זמן: 15 דקות לסטייק עבה או 10 דקות לחזה עוף

 

קטגוריות

תגובות (13)

Avatar

    Avatar
    ציונה סלם

    נישמע מעניין מעוניינת לקבל עוד טיפים ומתכונים

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ציונה, מוזמנת להירשם לניוזלטר שלנו בתחתית העמוד הזה:
      https://www.foody.co.il

    Avatar
    ענבר

    השיטה האחרונה הכי פחות שימושית והכי מוזרה , בעצם זה יוצר מצב שהסיר שמעל הבשר עלול ליפול כי הוא לא יציב , לא מומלץ.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ענבר, מכיוון שמדובר בסטייק, נתח הבשר הוא שטוח, כך שהסיר לא אמור ליפול. כמובן שצריך לדאוג שזה יהיה יציב.

    Avatar
    רוני

    האם הפרשה במים בטוחה מבחינה בריאותית?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, רק חשוב להחליף את המים בכל 30 דקות

הצג עוד