איזה קרש חיתוך הוא האידיאלי? ומי צובר הכי הרבה חיידקים?

איזה קרש חיתוך הכי כדאי לקנות? איזה צובר הכי הרבה חיידקים? כל מה שאתם צריכים לדעת על תחזוקת קרש חיתוך נקי מחיידקים

על מה אתם חותכים?

אנחנו משקיעות ומשקיעים המון זמן ומשאבים בניקיון הבית, המטבח והאוכל שלנו. קנינו ירק טרי, ניקינו ושטפנו, הגענו לחיתוך ונפלנו. קרש חיתוך הוא עקב האכילס של המטבח שלנו. הוא דורש תחזוקה וניקיון, הפרדה בין משטחים למוצרים שונים, בחירת חומר משטח מתאים למוצר ועוד…

מה המשטח המתאים ביותר?

נתחיל בחומר המשטח. המשטח האידיאלי הוא כזה שבסיום הניקיון לא ישאר עליו זכר לשאריות החיתוך שלנו.

במקום הראשון: משטח זכוכית הוא הקרוב ביותר לכך. זכוכית צפופה, חלקה, אינה סופגת או סופחת, אינה נחרצת ולכן אידיאלית לחיתוך. שום דבר לא נשאר בתום השטיפה.

מצד שני, מאחר שהזכוכית לא נחרצת היא פוגעת בסכין. היא שבירה וצליל החיתוך צורם לאנשים רבים. בקיצור - בטוח ולא נוח.

במקום השני: משטח פלסטיק לעומתו סופח חומרים, צובר לכלוך לאורך זמן, סופג ריחות וקשה מאוד לניקוי. מאידך הוא נוח לשימוש וכמעט לא פוגע בסכין. בקיצור - נוח ולא בטוח.

ובמקום השלישי: משטח עץ, סופג וסופח הרבה יותר מפלסטיק, צריך טיפול ועיסוק בשימון וציפוי, החריצים מקשים מאוד על ניקויו, תחזוקה לא פשוטה. היתרון העיקרי שלו על פלסטיק הוא בעיקר במראה. בקיצור - לא מומלץ בכלל.

קיימים משטחים נוספים מחומרים שונים ומשונים (במבוק לדוג’). רובם נמצאים בין הפלסטיק לזכוכית ברמת הניקוי.

האם ניתן לחתוך הכל על אותו משטח?

אם יש לכם משטח זכוכית - ניצחתם, אפשר לעבוד עם משטח אחד להכל. אם לא - המשיכו לקרוא.

גישה אידיאלית (בית שמאי) - משטח בשר, משטח דגים, משטח ירק נקי, משטח ירק מלוכלך (בצל, בטטה, קישוא), משטח גבינות, משטח לחם - פרס נובל למי שמסוגל/ת.

גישה מינימלית (בית הלל) - שני משטחים, אחד לאוכל מזוהם (כזה שעובר בישול אחרי חיתוך) ואחד לאוכל נקי (ירק לסלט לדוגמא).

לי יש ארבעה משטחים, 3 נקיים ואחד מזוהם.

איך מנקים אותו?

ועכשיו לניקוי, צאו מנקודת הנחה שלא משנה מה תעשו לא תגיעו למשטח נקי לגמרי. הכי טוב לקנות משטחים בהירים יחסית (שניתן לראות עליהם כתמים) ולהחליף כשהכתמים הופכים קבועים. משטח מנקים בהשרייה באקונומיקה, רבע כוס אקונומיקה לשעה (מוות לחיידקים) ואחר כך בניקוי יסודי של האקונומיקה מהמשטח. אני יודעת שזה נשמע מפחיד לנקות קרש חיתוך באקונומיקה אבל אין סיבה באמת לפחד, אנחנו מנקים אותה אחר כך והכלור ממילא מתפרק באוויר ולא נותר על המשטח.

שלא תיפלו לי על המשטח…

יקרת שכטר היא טכנולוגית מזון, בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד ניסויים מעניינים.

למתכונים שלא תצטרכו קרש חיתוך:

שוקי עוף עם פתיתים - ארוחה בסיר אחד!

עוף עם פתיתים
שוקי עוף עם פתיתים – ארוחה בסיר אחד!
ארוחה בסיר אחד במינימום עבודה! עוף עם פתיתים בסיר אחד - שוקי עוף עם פתיתים וירקות, עם טעמים שמשתלבים והופכים כל ביס למושלם. ארוחה לכל המשפחה
שמרו

 

כדורי גבינה מטוגנים עם טריאקי ושומשום שחור

כדורי גבינה מטוגנים1
כדורי גבינה מטוגנים עם טריאקי ושומשום שחור
תוספת מטריפה של כדורי גבינה מטוגנים, כאלו שפריכים מבחוץ ונמתחים מבפנים. בא לכם אותם על סלט או סתם כתוספת מהממת לארוחה? שתי האופציות טעימות
שמרו

 

לחמניות קוטג’ וזיתים

לחמניות קוטג' וזיתים
לחמניות קוטג’ וזיתים
לחמניות קוטג' וזיתים הכי קלות ורכות שיש! מתכון קל, טעים ומפנק ברמות. מערבבים את כל המרכיבים, מעבירים לתבנית שקעים ואופים. איזה כיף של מתכון
שמרו

 

מגולגלות קרמבו ושוקולד ב-5 מרכיבים בלבד

מגולגלות קרמבו3
מגולגלות קרמבו ושוקולד
שימוש מדליק לקרמבו, ממתק החורף האהוב בישראל! רון יוחננוב במתכון מפתיע של מגולגלות קרמבו ושוקולד טעימות ומנחמות
שמרו

 

נשארה לכם חלה משבת? ברד פודינג עם מרכיב סודי

ברד פודינג1
נשארה לכם חלה משבת? ברד פודינג עם מרכיב סודי
קרין גורן לא מפסיקה להפתיע, גם הפעם במתכון משגע משאריות של חלה, ברד פודינג מטורף עם מרכיב סודי של גלידה. מתכון קל וטעים שאי אפשר להפסיק לזלול ממנו.
שמרו

קטגוריות

תגיות

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    Ronen Tal

    קרש חיתוך טוב זה מעץ כשהסיבים שלו הם לגובה מה שנקרא End grain

    Avatar
    Nava Ben-Moshe

    ומה עם להכניס למדיח במקום אקונומיקה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נאוה, לא מכניסים קרש חיתוך למדיח כלים ממגוון סיבות 🙂

      Avatar
      רעות ....

      היי, אז לא הבנתי מה מומלץ בסופו של דבר?

      Avatar
      מערכת Foody

      מבחינת ניקיון, קרש הזכוכית, אך מומלץ לקרוא את הכתבה בעיון כדי לגבש את הבחירה לפי ההעדפות שלך

    Avatar
    שולמית דהן

    לאחרונה נמכרים קרש חיתוך בציפוי פורמייקה האם הוא דומה לזכוכית

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שולמית, זה לא הכי מומלץ, אך עדיף מקרש חיתוך מפלסטיק או עץ