הלם! כל מה שלא ידעתם על שטיפת כלים

לא תאמינו כמה אתם לא יודעים על שטיפת כלים! איזה סקוצ' עדיף? כמה אחוזי חומר פעיל כדאי שיהיו בסבון הכלים שלנו ועוד תשובות רבות לשאלות חשובות!

שטיפת כלים - כולנו עושים את זה, אבל האם אנחנו עושים את זה נכון? כמה פעמים בחודש אתם מחליפים סקווצ’? מה ההבדל בין סוגי הסקוצ’ים? מהי טמפרטורת המים האידיאלית לשטיפת כלים ייעילה? ומה ההשפעה של סביבת הייבוש שלכם על החיידקים? דאגנו לכם לתשובות לכל השאלות האלו.

 

נתחיל מהסוף - כל מה שאנחנו רוצים להשיג זה סביבה נקייה מחיידקים.

איך נשיג את זה? נקפיד על הכללים הבאים:

  1. סוג כרית הניקוי (סקוצ’).
  2. חומר פעיל לניקוי.
  3. טמפרטורת המים.
  4. סביבת הייבוש.

מה חשוב שתדעו על כרית הניקוי?

שהן צוברות חיידקים והמון. משטח לח ומזוהם הוא הזמנה למושבות חיידקים והוא גר לנו בתוך הכיור.

מצטטת ממחקר של הניו יורק טיימס: “אותה צפיפות חיידקים שניתן למצוא בדגימות צואה אנושיות… כנראה שאין עוד מקומות על פני כדור הארץ עם צפיפות חיידקים כה גבוהה”.

כלל האצבע פשוט ומצער - הכרית שמחזיקה לנו סבון הכי הרבה זמן במהלך הניקוי - היא גם המזוהמת ביותר.

אז באיזה סקוצ’ להשתמש?

הסקוצ’ים הפשוטים שסופגים פחות וצריך להוסיף להם סבון כל שניה הם גם אלו שסופגים פחות חיידקים.

איך נתגבר על החיידקים?

  1. חיידקים משגשגים בתנאי לחות. סיימנו לשטוף, סוחטים ממש טוב ומניחים באיזור יבש (לא! משאירים! בתוך! סבוניה! זה ממש להזמין את החיידקים לאירוח הכל כלול בפסח במלון בראשית על בסיס פנסיון מלא).
  2. מחליפים בתדירות גבוהה. כמה גבוהה? כל שבועיים (או שבוע אם אתם באמת רציניים).

מה עושה חומר פעיל וכמה אחוז לחפש?

נתחיל ממה שהוא לא עושה - הוא לא הורג חיידקים. אז למה הוא שם?

הוא מסייע למוסס את שאריות השומן במפגש עם המים. זה חשוב כי שאריות השומן הן המקום בו מתפתחים החיידקים. אם נסלק את שאריות השומן מהכלי נסלק את מושבות החיידקים.

באופן אישי אני ממליצה לחפש חומרים עם 27% חומר פעיל, זה מספיק פעיל כדי להועיל ולא יותר מדי (כי חומר פעיל גם מזיק לסביבה).

באיזו טמפרטורה לשטוף?

זה קל - כמה שיותר חם יותר חיידקים מתים. (ועכשיו בחורף זה גם אחלה בילוי בערב, אוי מה נהיה מהחיים שלי…).

ומה בסוף?

מייבשים, זה נשמע טריוויאלי אבל ממש חשוב שנזכור. חיידקים אוהבים מים. אין מים אין חיידקים. לכן, ממש חשוב שסביבת ייבוש הכלים תהיה באמת יבשה (ולא לדוגמא לנקות כלים ולהניח על מגבת שהופכת לחה ובעצם משאירה סביבה מזוהמת…).

מאחלת לכולנו שטיפות אפקטיביות…

יקרת שכטר היא טכנולוגית מזון, בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד ניסויים מעניינים.

וכדי לחסוך לכם כלים לשטוף דאגנו לכם למתכונים בסיר אחד:

 

ארוחה שלמה בסיר אחד - מרק ירקות עם קציצות הודו

מרק כדורי בשר עם ירקות 88
ארוחה שלמה בסיר אחד – מרק ירקות עם קציצות הודו
מרק עשיר בירקות ובתוכו קציצות הודו רכות ומנחמות. אם כל זה לא הספיק לכם אז יש בפנים גם אטריות ובעצם ארוחה שלמה ומושלמת בסיר אחד לצהריים או ערב קרירים וביתיים
שמרו

 

 

טעימה ומהירה: ארוחת עוף עם תפוחי אדמה ברוטב טריאקי בסיר אחד

עוף ותפוחי אדמה בטריאקי3
טעימה ומהירה: ארוחת עוף עם תפוחי אדמה ברוטב טריאקי בסיר אחד
ארוחה שלמה ומטריפה עם רוטב טריאקי שהכנתם בקלות בעצמכם! עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד עם רוטב טריאקי מעולה ומשובח
שמרו

 

 

אנצ’ילדה בסיר אחד: קרעי טוריות עם כל הטעמים המקסיקניים האהובים

אנצ'ילאדה בסיר אחד5
אנצ’ילדה בסיר אחד: קרעי טורטיות עם כל הטעמים המקסיקניים האהובים
אוהבים טורטיות אפויות במילוי? נסו להקליל ולבשל אותן בבלאגן מאורגן! אנצ'ילדה בסיר אחד, עם קרעי טורטיות, שעועית, גמבה, תירס וסלסת עגבניות
שמרו

 

פסטה ארטישוק, תרד ופטריות בסיר אחד

פסטה ארטישוק
פסטה ארטישוק, תרד ופטריות בסיר אחד
מנה טרנדית ונפלאה של פסטה עם ארטישוק, תרד ופטריות. והכל מתבשל לו יחדיו בסיר אחד גדול, עם גבינת מסקרפונה שמעניקה מרקם קרמי וטעם אלוהי!
שמרו

 

פסטה בולונז בסיר אחד רק ב-10 דקות הכנה

פסטה בולונז בסיר אחד2
פסטה בולונז בסיר אחד רק ב-10 דקות הכנה
פסטה בולונז בסיר אחד – רק עשר דקות של הכנה ויש לכם ארוחת צהרים מדהימה, משביעה וטעימה שכל אחד היה רוצה לזלול.
שמרו

קטגוריות

תגיות

תגובות (0)

Avatar