-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 259.6 קק״ל 2076.8 קק״לפחמימות 14.5 גרם 116.0 גרםשומן 9.5 גרם 75.8 גרםנתרן 115.9 מ״ג 927.0 מ״גחלבון 28.5 גרם 228.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.5 גרםשומן רווי 2.0 גרם 15.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 22.1 מ״ג 176.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 87.8 מ״ג 702.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות260
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 259.6 קק״ל 2076.8 קק״לפחמימות 14.5 גרם 116.0 גרםשומן 9.5 גרם 75.8 גרםנתרן 115.9 מ״ג 927.0 מ״גחלבון 28.5 גרם 228.0 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.5 גרםשומן רווי 2.0 גרם 15.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 22.1 מ״ג 176.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 87.8 מ״ג 702.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.1 מ״גסגור
לשדך עוף לתפוחי אדמה זה קל, אבל לעשות את זה בווק ועוד עם רוטב טריאקי ביתי? זה שיחוק רציני! קבלו מתכון מעולה של עוף עם תפוחי אדמה בסיר (או ווק) אחד שמקפיצים עם רוטב טריאקי שהכנתם בעצמכם וקצת בצל ירוק בשביל הקיק הפיקנטי הקל.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 260 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1/2 כוס רוטב סויהמופחת נתרן או תמרי
-
1/4 כוס סוכר חוםדמררה או סוכר קוקוס
-
2 כפיות שורש ג’ינג’רקצוץ
-
2 כפות סילאן טבעי
-
1 כפית שמן שומשום
-
3 כפות מירין
-
3 כפיות קורנפלורמעורבבות ברבע כוס מים
עוף ותפוחי אדמה
-
7 תפוחי אדמה גורמה גדוליםדוד משה, שטופים ולא קלופים
-
3/4 ק"ג חזה עוף שלםחתוך לרצועות בעובי 1.5 ס"מ
-
4 כפות שמן זית קלאסי
-
1/2 כוס בצל ירוקהחלק הלבן והירוק, פרוס למקטעים של 3 ס"מ
-
1 כף שמן שומשום
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה בווק או בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 4 דקות. ניתן גם לצנן, להעביר לצנצנת ולשמור במקרר לשימוש עתידי למשך שבוע.
- חותכים את תפוחי האדמה בקליפתם לרבעים לאורכם ואת הרבעים לשלושה פלחים כל אחד - יוצרים מעין סירות דקות.
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים ומומלחים 10-12 דקות או עד שהם רכים ומסננים.
- בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מחממים שמן בווק או מחבת ומקפיצים את רצועות העוף 4-5 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה ומקפיצים 5-7 דקות נוספות להזהבה.
- מוסיפים את רוטב הטריאקי המוכן והבצל הירוק ומקפיצים 2-3 דקות לכיסוי מלא של העוף ותפוחי האדמה ברוטב.
- מזלפים מעט שמן שומשום ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מביאים לרתיחה בווק או בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 4 דקות. ניתן גם לצנן, להעביר לצנצנת ולשמור במקרר לשימוש עתידי למשך שבוע.
- חותכים את תפוחי האדמה בקליפתם לרבעים לאורכם ואת הרבעים לשלושה פלחים כל אחד - יוצרים מעין סירות דקות.
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים ומומלחים 10-12 דקות או עד שהם רכים ומסננים.
- בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מחממים שמן בווק או מחבת ומקפיצים את רצועות העוף 4-5 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה ומקפיצים 5-7 דקות נוספות להזהבה.
- מוסיפים את רוטב הטריאקי המוכן והבצל הירוק ומקפיצים 2-3 דקות לכיסוי מלא של העוף ותפוחי האדמה ברוטב.
- מזלפים מעט שמן שומשום ומגישים מיד.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
שלום!