טבלת המרות מידות ומשקלות
טבלת המרות מידות ומשקלות שתעזור לכם להיות השפים הכי טובים! טבלת ההמרה מפורטת עם כל המצרכים, המשקלים והמידות שאתם צריכים במטבח שלכם:
יחסי משקל/נפח בחומרים יבשים:
קמח לבן (רגיל/תופח)
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
קמח מלא
1 כף = 8 גרם
1 כוס = 125 גרם
סוכר לבן
1 כוס = 200 גרם
1 כף = 12 גרם
1 כפית = 5 גרם
סוכר חום דחוס
1 כפית = 7 גרם
1 כף סוכר = 15 גרם
1 כוס סוכר = 240 גרם
אבקת אפייה
1 שקית = 10 גרם
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
אבקת סוכר
1 כוס = 120 גרם
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
אגוזים/שקדים/ קמח שקדים
1 כוס קצוצים = 100 גרם
1 כף קצוצים = 6 גרם
1 כוס טחונים לאבקה = 100 גרם
אורז
1 כוס אורז ארוך = 200 גרם
1 כוס אורז קצר = 210 גרם
מלח
1 כפית = 6 גרם
1 כף = 20 גרם
1 כוס = 250 גרם
סודה לשתייה
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
1 שקית = 10 גרם
סוכר וניל
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
פירורי לחם יבשים
1 כוס = 125 גרם
1 כף = 10 גרם
פירות יבשים קצוצים
1 כוס = 150 גרם
פירורי עוגיות/ביסקוויטים
1 כוס = 110 גרם
פרג טחון
1 כוס = 70 גרם
קוקוס
1 כפית = 5 גרם
1 כף = 12 גרם
1 כוס = 100 גרם
קורנפלור
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
קקאו
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 140 גרם
שמרים
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם
קוביית שמרים טריים / שקית “שמרית” = 50 גרם
כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל את הכמות פי 3.
יחסי משקל/נפח בחומרים רטובים:
חמאה
1 כף = 15 גרם
1 כוס = 240 גרם
Butter stick (בר חמאה) - 113 גרם
שמן
1 כוס = 200 גרם
100 מ”ל שמן = 90 גרם
מים / מיץ לימון / מיץ תפוזים / חלב / שמנת מתוקה / חומץ
הנפח שווה למשקל: 1 כוס מים = 240 מ”ל = 240 גרם
1 כף = 15 מ”ל = 15 גרם
דבש או סילאן
1 כפית = 10 גרם
1 כף = 22 גרם
1 כוס = 360 גרם
ריבה
1 כפית = 10 גרם
1 כף = 20 גרם
1 כוס = 330 גרם
ג’לטין
1 שקית ג’לטין = 14 גרם
1 כף ג’לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג’לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג’לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים
כדי להמיס 1 גרם ג’לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ”ל מים
ביצים
ביצה מס‘ 1 (L) - 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 (M) - 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 (S) - 50 גרם
חלבון - 40 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
חלמון - 20 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)
מידות מוצרים נפוצים:
1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ”ל
1 גביע לבן / יוגורט = 200 מ”ל
1 גביע שמנת חמוצה = 200 מ”ל
1 גביע גבינה לבנה / קוטג’ = 250 גרם
1 שקיק אבקת אפייה / סוכר וניל / סודה לשתייה = 10 גרם (כף גדושה)
קמח (מכל הסוגים) = חבילה גדולה 1 ק”ג
קמח תופח = חבילה קטנה - 350 גרם
איך הופכים קמח רגיל לקמח תופח?
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב’ אפייה
1 ק”ג קמח תופח = 1 ק”ג קמח רגיל + 2 שקיות אב’ אפייה
איך ממירים שמרים יבשים בשמרים טריים?
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים
איך ממירים שמן בחמאה? איך ממירים חמאה בשמן?
כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ”ל)
התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפייה (לתבנית עגולה):
הגדלת מסה מתבנית קטנה לבנית גדולה:
מ-22 ס”מ ל-24 ס”מ 20%
מ-22 ס”מ ל-26 ס”מ 40%
מ-22 ס”מ ל-28 ס”מ 60%
הפחתת מסה מתבנית גדולה לתבנית קטנה:
מ-26 ס”מ ל-24 ס”מ 15%
מ-26 ס”מ ל-22 ס”מ 30%
מ-28 ס”מ ל-22 ס”מ 40%
יחסים בין מידות נפח שונות (מומלץ למתרגמים מתכונים מחו”ל):
1 כוס = 240 מ”ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz
0.75 כוס = 180 מ”ל = 12 כפות
0.50 כוס = 120 מ”ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
0.333 כוס = 80 מ”ל = 5 כפות + 1 כפית
0.25 כוס = 60 מ”ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. Oz
1 כף = 15 מ”ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ”ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ”ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ”ל = 2 כוסות = 1 pint
690 מ”ל = 4 כוסות = 1 quart
מידות אוניברסליות (כוסות וכפות מדידה):
כוס - 240 מ”ל
3/4 כוס - 180 מ”ל
2/3 כוס - 160 מ”ל
1/2 כוס - 120 מ”ל
1/3 כוס - 80 מ”ל
1/4 כוס - 60 מ”ל
כף - 15 מ”ל
כפית - 3 מ”ל