טבלת המרות מידות ומשקלות

טבלת המרות מידות ומשקלות שתעזור לכם להיות השפים הכי טובים! טבלת ההמרה מפורטת עם כל המצרכים, המשקלים והמידות שאתם צריכים במטבח שלכם:

יחסי משקל/נפח בחומרים יבשים:

קמח לבן (רגיל/תופח)

1 כף = 10 גרם

1 כוס = 140 גרם

קמח מלא

1 כף = 8 גרם

1 כוס = 125 גרם

סוכר לבן

1 כוס = 200 גרם

1 כף = 12 גרם

1 כפית = 5 גרם

סוכר חום דחוס

1 כפית = 7 גרם

1 כף סוכר = 15 גרם

1 כוס סוכר = 240 גרם

אבקת אפייה

1 שקית = 10 גרם

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 8 גרם

אבקת סוכר

1 כוס = 120 גרם

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 8 גרם

אגוזים/שקדים/ קמח שקדים

1 כוס קצוצים = 100 גרם

1 כף קצוצים = 6 גרם

1 כוס טחונים לאבקה = 100 גרם

אורז

1 כוס אורז ארוך = 200 גרם

1 כוס אורז קצר = 210 גרם

מלח

1 כפית = 6 גרם

1 כף = 20 גרם

1 כוס = 250 גרם

סודה לשתייה

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 8 גרם

1 שקית = 10 גרם

סוכר וניל

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 10 גרם

1 כוס = 140 גרם

פירורי לחם יבשים

1 כוס = 125 גרם

1 כף = 10 גרם

פירות יבשים קצוצים

1 כוס = 150 גרם

פירורי עוגיות/ביסקוויטים

1 כוס = 110 גרם

פרג טחון

1 כוס = 70 גרם

קוקוס

1 כפית = 5 גרם

1 כף = 12 גרם

1 כוס = 100 גרם

קורנפלור

1 כף = 10 גרם

1  כוס = 140 גרם

קקאו

1 כף = 10 גרם

1 כוס = 140 גרם

שמרים

1 כף שמרים יבשים = 10 גרם

קוביית שמרים טריים / שקית “שמרית” = 50 גרם

כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל את הכמות פי 3.

 

יחסי משקל/נפח בחומרים רטובים:

חמאה

1 כף = 15 גרם

1 כוס = 240 גרם

Butter stick (בר חמאה) - 113 גרם

שמן

1 כוס = 200 גרם

100 מ”ל שמן = 90 גרם

מים / מיץ לימון / מיץ תפוזים / חלב / שמנת מתוקה / חומץ

הנפח שווה למשקל: 1 כוס מים = 240 מ”ל = 240 גרם

1 כף = 15 מ”ל = 15 גרם

דבש או סילאן

1 כפית = 10 גרם

1 כף = 22 גרם

1 כוס = 360 גרם

ריבה

1 כפית = 10 גרם

1 כף = 20 גרם

1 כוס = 330 גרם

ג’לטין

1 שקית ג’לטין = 14 גרם

1 כף ג’לטין = כ-10 גרם

1 עלה ג’לטין = 4 גרם

יחסי המרה: 1 שקית ג’לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים

כדי להמיס 1 גרם ג’לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ”ל מים

ביצים

ביצה מס‘ 1 (L)  - 65 גרם ומעלה

ביצה מס‘ 2 (M) - 55-60 גרם

ביצה מס‘ 3 (S) - 50 גרם

חלבון - 40 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)

חלמון - 20 גרם בממוצע (תלוי בגודל הביצה)

 

מידות מוצרים נפוצים:

1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ”ל

1 גביע לבן / יוגורט = 200 מ”ל

1 גביע שמנת חמוצה = 200 מ”ל

1 גביע גבינה לבנה / קוטג’ = 250 גרם

1 שקיק אבקת אפייה / סוכר וניל / סודה לשתייה = 10 גרם (כף גדושה)

קמח (מכל הסוגים) = חבילה גדולה 1 ק”ג

קמח תופח = חבילה קטנה - 350 גרם

 

איך הופכים קמח רגיל לקמח תופח?

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב’ אפייה

1 ק”ג קמח תופח = 1 ק”ג קמח רגיל + 2 שקיות אב’ אפייה

איך ממירים שמרים יבשים בשמרים טריים?

1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים

איך ממירים שמן בחמאה? איך ממירים חמאה בשמן?

כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ”ל)

התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפייה (לתבנית עגולה):

הגדלת מסה מתבנית קטנה לבנית גדולה:

מ-22 ס”מ ל-24 ס”מ 20%

מ-22 ס”מ ל-26 ס”מ 40%

מ-22 ס”מ ל-28 ס”מ 60%

הפחתת מסה מתבנית גדולה לתבנית קטנה:

מ-26 ס”מ ל-24 ס”מ 15%

מ-26 ס”מ ל-22 ס”מ 30%

מ-28 ס”מ ל-22 ס”מ 40%

יחסים בין מידות נפח שונות (מומלץ למתרגמים מתכונים מחו”ל):

1 כוס = 240 מ”ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz

0.75 כוס = 180 מ”ל = 12 כפות

0.50 כוס = 120 מ”ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz

0.333 כוס = 80 מ”ל = 5 כפות + 1 כפית

0.25 כוס = 60 מ”ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. Oz

1 כף = 15 מ”ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz

2  כפות = 30 מ”ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz

1  כפית = 5 מ”ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz

480 מ”ל = 2 כוסות = 1 pint

690 מ”ל = 4 כוסות = 1 quart

 

מידות אוניברסליות (כוסות וכפות מדידה):

כוס - 240 מ”ל

3/4  כוס - 180 מ”ל

2/3  כוס - 160 מ”ל

1/2 כוס - 120 מ”ל

1/3  כוס - 80 מ”ל

1/4  כוס - 60 מ”ל

כף - 15 מ”ל

כפית - 3 מ”ל