סיטואציה מוכרת בכל בית - לכם, לילדים או לבן הזוג ממש מתחשק עכשיו שניצלוני עוף או בולונז משגע. בתוך השגעת הזאת שנקראת “החיים”, שכחתם להפשיר את העוף או הבשר בהפשרה איטית ומבוקרת במקרר. מה לעשות? אתם רק בני אדם!
במקום למרוט שערות או לרוץ לקנות בשר או עוף חדשים וטריים בסופרמרקט, ובטוח שבמקום להפשיר את הבשר או העוף בשיטות לא שיטות שיפיקו יותר חיידקים מאלו שמצויים במתקנים בגן הילדים, אספנו עבורכם טריקים וטיפים להפשרת בשר או עוף במהירות ובקלות.
אל תשכחו לספר לנו בתגובות איזה טיפ שלנו אימצתם ומה עבד לכם הכי טוב!
הפשרה בקערה של מים קרים
מתאימה לנתחים קטנים כגון סטייקים, חזה עוף, בשר טחון וכו‘. מוציאים את הבשר או העוף מהאריזה המקורית ושמים בשקית אטומה (עדיף שקית זיפ-לוק). מוציאים כמה שיותר אוויר מתוך השקית וסוגרים היטב. שמים את השקית בקערה גדולה וממלאים אותה במים קרים. מחליפים את המים כל 30 דקות.
כמה זמן: כ-45 דקות ל-500 גרם בשר או עוף
הפשרה בקערה של מים חמים
מתאימה לנתחים דקים וקטנים כגון סטייקים, חזה עוף. מוציאים את הבשר או העוף מהאריזה המקורית ושמים בשקית אטומה (עדיף שקית זיפ-לוק). מוציאים כמה שיותר אוויר מתוך השקית וסוגרים היטב. שמים את השקית בקערה גדולה וממלאים אותה במיםחמים מהברז.
כמה זמן: כ-15 דקות ל-500 גרם בשר או עוף
הפשרה במיקרוגל
מתאימה לנתחים קטנים כגון סטייקים, חזה עוף, בשר טחון וכו‘. מוציאים את הבשר או העוף מהאריזה המקורית ושמים בכלי שמתאים לחימום במיקרוגל. מפעילים את תכנית ההפשרה של המיקרוגל שלכם, אבל בודקים את הבשר/העוף כל 4 דקות.
כמה זמן: כ-10-15 דקות ל-500 גרם בשר או עוף
הפשרה מהירה באמצעות חומץ
חומץ מוריד את הטמפרטורה במהירות והוא גם מרכך את הבשר/העוף. בקערה גדולה, שמים את נתח העוף או הבשר ושופכים עליו חומץ. בתום ההפשרה, יש לשטוף את הבשר היטב.
כמה זמן: 15 דקות ל-500 גרם בשר או עוף
הפשרה מהירה באמצעות שני סירים
לוקחים סיר נירוסטה אחד ומניחים אותו על השיש הפוך, כךשצידו הפתוח פונה מטה. מעליו מניחים את נתח הבשר שרוצים להפשיר בשקית ניילון אטומה. לוקחים סיר נירוסטה נוסף, ממלאים אותו במי ברז חמים ושמים מעל נתח הבשר, כך שהנתח נמצא בעצם בין שתי תחתיות סירי נירוסטה.
כמה זמן: 15 דקות לסטייק עבה או 10 דקות לחזה עוף
תגובות (13)
נישמע מעניין מעוניינת לקבל עוד טיפים ומתכונים
היי ציונה, מוזמנת להירשם לניוזלטר שלנו בתחתית העמוד הזה:
https://www.foody.co.il
השיטה האחרונה הכי פחות שימושית והכי מוזרה , בעצם זה יוצר מצב שהסיר שמעל הבשר עלול ליפול כי הוא לא יציב , לא מומלץ.
היי ענבר, מכיוון שמדובר בסטייק, נתח הבשר הוא שטוח, כך שהסיר לא אמור ליפול. כמובן שצריך לדאוג שזה יהיה יציב.
האם הפרשה במים בטוחה מבחינה בריאותית?
כן, רק חשוב להחליף את המים בכל 30 דקות