לבשר בקר טחון טרי יש חיי מדף של 2-3 שלושה ימים ולכן חשוב מאוד לשמור על הכללים הבאים:
- מומלץ לקנות בשר טחון מקצביה מורשית, שיש בה מכונות טחינת בשר בקירור נפרדות לבקר ולעוף.
- מומלץ לבחור נתחים ולבקש מהקצב שיטחן אותם בזמן אמת.
- במידה וקונים בשר טחון מראש, יש לבדוק את תאריך הייצור שחייב להיות מוטבע על האריזה; בעדיפות לקנות בשר שנטחן באותו היום, מקסימום יום אחרי.
- לוודא אריזה הרמטית של הבשר בכדי שלא ייזלו נוזלים ויזהמו את שאר הקניות או את המקרר.
- במידה ועושים משלוח, חייבים לוודא שהבשר ישמר בקירור (2-4+ מעלות צלזיוס) ושהמשלוח נעשה ברכב מקורר.
- אין להשאיר בשר טחון ברכב ללא מיזוג אוויר מעל 30 דקות ובמיוחד בקיץ!
- כשמגיעים הביתה, במידה והבשר מיועד לשימוש ביומיים-שלושה הקרובים - הוא יכול להישמר במגירת VITAFRESH במקרר 4 דלתות של בוש 0+ מעלות ללא חשש;
- במידה ולא, מומלץ לחלק את הבשר הטחון למנות בשקית זיפר, לסגור אותה הרמטית, ללא אוויר, עם רישום מראש של התאריך וסוג הבשר ולהעביר אותו למקפיא. מומלץ לעבוד עם כפפות חד פעמיות ולהשליך אותן בתום הפעולה.
- אין להקפיא בשר בקר טחון ששהה מעל 3 ימים במקרר; צריך לבשל אותו או להשליך אותו ביום הרביעי.
- הפשרה: מומלץ להפשיר בשר בקר טחון בתוך צלחת במקרר, במגירת VITAFRESH ששומרת על טמפרטורה של 0 מעלות.
- לא ממליצים להפשיר בשר קפוא מחוץ למקרר.
- אסור להפשיר בשר בקערת מים בכיור.
- בשר קפוא שהפשיר לא מקפיאים מחדש, לא שומרים יותר מיום במקרר ומבשלים באותו היום.
תגובות (0)