מהחקלאי לצלחת – פודי ולקט ישראל בספר שעושה כבוד לחקלאות הישראלית

מהחקלאי לצלחת, ספר המתכונים החדש של פודי ולקט ישראל, עם 18 מתכונים שנותנים במה לתוצרת החקלאית של ארצנו היפה

18 מתכונים מיוחדים, שעושים כבוד לחקלאות הישראלית, בהוצאת דפוס בארי בשיתוף עם פודי ולקט ישראל, שמתוכם תוכלו ליצור אינספור ארוחות מפנקות. בכל רכישה של הספר 50% מהרווחים יועברו כתרומה ללקט ישראל.

מהחקלאי לצלחת
מהחקלאי לצלחת. עגבנית שרי צלויות עם פטה. מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: Shutterstock

“חזרנו הביתה. כשחקלאי כמוני אומר הביתה הוא לא מתכוון לארבעת הקירות של הבית שנשרף, אלא לאדמה” אומר אבידע בכר, מנהל ענף החקלאות בקיבוץ בארי. “תצבעו לי הכל בירוק” הוא ביקש מהחבר’ה שלו, שאכן שתלו וזרעו עד התלם האחרון, בכל פיסת קרקע שצה”ל איפשר לעבוד בה. אבידע נפצע קשה ואיבד את רגלו בשבת השחורה, ושכל את אשתו דנה ואת בנו כרמל. למרות הפציעה והשכול, אבידע ידע תמיד שיחזור לעבד את השדות ולטפח את פרי האדמה והעץ.

אבידע בכר כבר התאושש מהפציעה שספג בטבח בקיבוץ בארי בשבעה באוקטובר, וחזר לשדות הירוקים של הקיבוץ לעיבוד האדמה. “אי אפשר היה להתכונן לשבעה באוקטובר” הוא מספר, “בני אדם הרי לא באמת יכולים לדמיין קטסטרופה. בשמונה באוקטובר הטבע האדיר המשיך ולא עצר לרגע. כי העונה הבאה תמיד עומדת בפתח, וצריך להמשיך בכל הכוח”.

מהחקלאי לצלחת
מהחקלאי לצלחת. אבידע בכר. צילום: לירון מולדובן

הספר “מהחקלאי לצלחת” זמין לרכישה אונליין בחנות של פודי בלינק הבא: מהחקלאי לצלחת.

כדי לחזק את ענף החקלאות, ולהעניק לתושבי המדינה ביטחון תזונתי, לדאוג לכולם, גם לחלשים וגם לחזקים, פודי, בשיתוף עם לקט ישראל ובהוצאת דפוס בארי מציגים לכם את הספר “מהחקלאי לצלחת”, ספר מתכונים ססגוני ושופע בירקות ופירות ארצנו היפהפייה. הספר, שמכיל 18 מתכונים מגוונים ומרשימים, מסלסלות אירוח אישיות ועד לעוגת בננות ושוקולד צ’יפס, חוגג את החקלאות הישראלית ואת יכולתה לעמוד בכל הסערות שעומדות מולה. הספר מכיל גם את 5 כללי הזהב לארוחה לתפארת, את סיפורו המרגש ומעורר ההשראה של אבידע בכר, ומתכונים משפע של יוצרי תוכן מהמובילים בתחום הקולינריה הישראלית.

מהחקלאי לצלחת
מהחקלאי לצלחת - עוגת תפוחים. מתכון מאת: מערכת פודי. צילום: אפיק גבאי

הספר מכיל מתכונים לסלטים, עוגות ועוגיות, מרקים קרים, אנטיפסטי ופשטידות. המתכונים בספר נכתבו על ידי שפים מוכשרים, כמו שי-לי ליפא ותמרה אהרוני, ונועדו להכנה ממיטב תוצרי ארצנו. המתכונים כאן שלכם ואתם מוזמנים לגלות תושייה (שלא לומר חוצפה ישראלית), לשנות ולאלתר, בכל שלב ובכל מתכון. מוזמנים להמיר את המרכיבים לפי העונה, לפי מה שאתם אוהבים או פשוט לפי מה שיש לכם זמין בבית. שימו לב להערות לפני, אחרי ותוך כדי המתכון - תפקידן לתת לכם כנפיים ולהגמיש את המתכון לשימוש שלכם.

מהחקלאי לצלחת
מהחקלאי לצלחת. לזניה רוטולו. מתכון מאת חיה טבואדה. צילום: חיה טבואדה

לקט ישראל הוא ארגון הצלת המזון הלאומי, אחראי לאיסוף וקטיף עודפי מזון איכותיים ומגוונים, וחלוקתם באמצעות עמותות לטובת מאות אלפי נתמכים בכל הארץ.

הספר “מהחקלאי לצלחת” זמין לרכישה אונליין בחנות של פודי בלינק הבא: מהחקלאי לצלחת. כל ההזמנות יסופקו לפחות שבוע לפני חג השבועות.

בכל רכישה של הספר 50% מהרווחים יועברו כתרומה ללקט ישראל, כדי להמשיך לתמוך בחקלאי ישראל ובאוכלוסיות המוחלשות בישראל.

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar