אפוי או מטוגן? מצופה בפירורי לחם או בפירורי פנקו? בתוספת פירה או צ’יפס? כולם אוהבים שניצל, אחד המאכלים הכי טעימים שיש. אספנו בשבילכם את כל כל הטיפים והטריקים הכי שווים להכנת שניצל מושלם, פריך מבחוץ, רך ועסיסי מבפנים, שרק מחכה להיכנס לבטן שלכם. אל תשכחו לספר לנו איך יצא. יש לכם טיפ מצוין לשניצל מושלם? שתפו אותנו בתגובות.
באיזה נתח משתמשים?
רוב הפעמים הנתח המושלם להכנת שניצל הוא חזה עוף משוטח, שאפשר לקנות בכל סופרמרקט או קצביה. אם רוצים שניצל עבה יותר וקצת יותר עסיסי, אפשר להשתמש בפרגית - פשוט מבקשים מהקצב “לדפוק” אותו טוב טוב, או שדופקים בבית - מניחים את נתח הפרגית בין שני ניירות אפייה ומשטחים בעזרת פטיש שניצלים או קופסת שימורים כבדה. השניצל המקורי הוכן בכלל מנתח בקר מדוקק - תמיד אפשר לבחור גם באופציה הזו כשרוצים לגוון.
מרינדה טעימה לעוף של השניצל
אחד הטריקים הכי פשוטים לשדרוג השניצל הביתי הוא שימוש במרינדה טעימה לחזה העוף. אפשרות אחת היא להשרות את חזה העוף במרינדה שאוהבים טרם הציפוי בביצה ובפירורי לחם. אפשרות קלה יותר היא להכניס את חומרי הטעם לבלילת הביצים ולהשרות את חזה העוף בבלילת הביצים טרם הציפוי. ההשרייה מפרקת מעט את החלבון ויוצרת שניצל רך מבפנים, וגם מחדירה טעמים לעוף. מה טעים? אפשר להוסיף לבלילת הביצים סויה, פפריקה מתוקה, אבקת שום או בצל, טימין יבש או בזיליקום יבש, רוטב צ’ילי מתוק או סרירצ’ה לקבלת שניצל חריף. אל תוותרו על 1/2 כפית מלח בבלילה. משרים את חזה העוף לפחות שעה ועד 4 שעות.
במה מצפים את השניצל?
נהוג לצפות את השניצל בפירורי לחם פשוטים, שלדעתי מניבים תוצאה מעולה. דרך אחת לשדרג את הציפוי היא להשתמש בפירורי פנקו, פירורי לחם אווריריים יותר שיוצרים מעטה קריספי. דרך אחרת היא לתבל את פירורי הלחם במגוון אפשרויות - עשבי תיבול טריים, שומשום, פלפל שחור גרוס, מלח, שבבי צ’ילי חריף לאוהבי האוכל הפיקנטי, קצח לאוהבי הטעמים המיוחדים וגם שברים של חטיפים מוכרים כגון ביסלי בטעמים.
נגמרו הביצים? לא נורא
החלטתם לטגן שניצלים וגיליתן לפתע שנגמרו הביצים? נסו למרוח את השניצל טרם הציפוי במעט מיונז, שידביק את פירורי הלחם וייצור שניצלים עסיסיים במיוחד. אם גם אין מיונז, תמיד אפשר לצפות בקמח מתובל בפפריקה, אבקת שום ומלח (או כל תבלין אחר שאוהבים) ולטגן.
אל תשכחו להדק!
אחרי שהוצאתם את השניצל מבלילת הביצים והעברתם לקערה עם פירורי הלחם, אל תשכחו להדק היטב את התערובת הפירורית לשניצל. ההידוק יעזור ליצירת מעטה קריספי אחיד ומהודק שיצפה היטב את השניצל מכל צדדיו.
טיגון או אפייה?
המהדרין מטגנים את השניצל בשמן חצי עמוק או עמוק, ואין ספק שהטיגון מניב תוצאה מדהימה. יחד עם זאת, אפשר לבחור באופציה הבריאה יותר ולאפות את השניצל. מחממים תנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, משמנים קלות את נייר האפייה באמצעות תרסיס שמן או מריחת שמן במברשת, מניחים את נתחי השניצל כשהם לא חופפים, מתיזים מעט שמן מעל (או מורחים במברשת) ואופים בתנור כ-30 דקות. רצוי להפוך את נתחי השניצל במחצית זמן האפייה.
עם איזה שמן רצוי לטגן וכמה שמן שמים במחבת?
כל שמן צמחי מתאים לטיגון שניצלים, אבל רצוי לבחור שמן שאין לו טעם דומיננטי מדי - לכן שמן קוקוס לא יתאים. שמן זית נוטה להישרף בטמפרטורה נמוכה ולכן גם הוא פחות מומלץ. אפשר לבחור בשמן קנולה, שמן חמניות, שמן סויה ושמן תירס. במסעדות בדרך כלל מטגנים את השניצל בצ’יפסרים, בהם כמות גדולה של שמן שמטגנת את השניצל בצורה אחידה. בבית חבל לבזבז כל כך הרבה שמן - אפשר לטגן את השניצלים בטיגון חצי עמוק, ולהפוך אותם תוך כדי טיגון כדי שייטגנו היטב משני הצדדים. אל תתפתו לשים כמות קטנה מדי של שמן - השניצלים נוטים לספוג המון שמן בצורה הזו. אז כמה שמן שמים? השמן צריך להגיע לפחות לחצי מגובה השניצל כשהוא מיטגן במחבת, אפשר אפילו עד 3/4 גובה.
שמן חם - שניצל מדוגם
אחד הדברים הכי חשובים להכנת שניצל מושלם הוא טמפרטורת השמן, שצריכה להיות 170-180 מעלות. אם יש לכם מד טמפרטורה, כדאי להשתמש בו, ולא לשכוח לשחק קצת עם האש כדי לשמור על הטמפרטורה קבועה. אם אין לכם מד טמפרטורה, אל דאגה! כדי לדעת אם השמן חם מספיק, מציבים בזהירות ידית כף עץ במרכז הסיר כשהיא צמודה לתחתית הסיר. אם עולות בועות רבות במהירות מהידית, סימן שהשמן חם מספיק כדי להתחיל לטגן. אם הבועות עולות לאט מאוד - סימן שהשמן צריך להתחמם עוד. בכל מקרה, אל תשכחו שאחרי כל נגלת טיגון טמפרטורת השמן קצת יורדת, אז כדאי להמתין כ-2 דקות עד שמטגנים את הנגלה הבאה.
גזר בשמן? אתם חייבים לנסות
מאמא אחת נתנה לי פעם טיפ שהייתי מאוד סקפטית לגביו - לשים כמה חתיכות של גזר בשמן הטיגון. היא אמרה שהגזר עוזר למניעת ספיחת שמן מיותרת וגם עוזר לבקר את הטמפרטורה בטיגון. כשחקרתי את הנושא גיליתי שמשום שהגזר עשיר באנטי-אוקסידנטים, הוא בעצם מאט את תהליך שריפת השמן. והפלא ופלא - זה עזר! עד שלא מנסים, לא יודעים.
אחסון, הקפאה וחימום מחדש
שניצלים מטוגנים אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר. כדי להחזיר להם את הפריכות לאחר הקירור, אפשר לחמם אותם בטוסטר אובן או בתנור עד שהם נהיים פריכים שוב. אפשרות קלה יותר היא לחמם את השניצל בטוסטר לחיץ - המכשיר הזה הוא פטנט לא נורמלי. אם הילדים או המשפחה אוהבים רק שניצלים טריים טריים, אפשר להכין כמות גדולה של שניצלים להקפאה לפני הטיגון - מצפים את השניצלים בביצה ובפירורי לחם, מסדרים בשכבות בקופסה אטומה ובין שכבה לשכבה שמים שקית ניילון לכריכים או נייר אפייה, סוגרים היטב את הקופסה ושמים במקפיא. כשרוצים שניצל טרי, מוציאים שכבה של שניצלים קפואים, מחכים כ-20 דקות עד שיפשירו ומטגנים בשמן חם.
צילום תמונה ראשית: נמרוד גנישר
תגובות (7)
הכי טעים אבל הכי טעים זה שניצל שמן ועבה עם פירורי זהב קראנצ’ים וקצת מלוח, זהו סופית התמכרית, אה ושגם יש כזה כזה בכל ביס טיפה שמן.. משמין אבל טעים♥
לגבי הגזר , באיזה שלב לשים אותו בשמן ? אחרי שהוא מתחמם או לפני ?
זה לא מאד משנה. אפשר לשים את הגזר בתחילת הבישול יחד עם השמן. בהצלחה!