5 המרקים הכי טעימים בתל אביב

כי אין כמו מרק בחורף (וגם בקיץ) - 5 המרקים הכי שווים בתל אביב. כאלה ששווה להגיע למסעדה במיוחד כדי להזמין אותן
Loading...

עבור רוב הישראלים מרק הוא מאכל שאוכלים בבית ולא במסעדה. סוג של מנה שלא שווה להוציא עליה כסף כשכבר הולכים להתפנק במסעדות בחוץ. למרות זאת, לא מעט מסעדות מציעות מנות מרק שקשה לעמוד בפניהן, אז איזה שווה להזמין או להגיע למסעדה במיוחד עבורן? הנה ההמלצות:

מרק עוף - בראסרי

זה נכון שבכל בית בישראל אפשר למצוא מרק עוף ויחסית קל להכין אותו, אבל מרק כמו בבראסרי באמת שקשה למצוא. מדובר בעצם בקונסומה, שהוא מרק מצומצם ומרוכז ממש, עם המון טעם, שגם מסונן מכל השומן והירקות, מה שהופך אותו לצלול וכיפי בטירוף. אם זה לא מספיק, הוא מגיע גם עם אטריות תוצרת בית שמתובלות בטרגון, והן אלו שהופכות אותו לאחד המרקים שהכי כיף לאכול, לא משנה באיזה חלק של היום.

מחיר: 38 שקלים

כתובת: אבן גבירול 70, תל אביב יפו

טלפון: 03-6967111

שעות פתיחה: ראשון-רביעי: 7:30-01:00. חמישי-שישי: פתוח 24 שעות. שבת: 7:30-01:00

מרק עוף, בראסרי. צילום: עידית בן-אוליאל
מרק עוף, בראסרי. צילום: עידית בן-אוליאל

אגדאשי טופו - אונמי

נכון שלא מדובר במרק קלאסי אלא יותר במנה של ממש, אבל יש פה נוזל חם? מבחינתי זה מרק! והמרק הזה כל כך טעים, שהייתי חייב להכניס אותו לרשימה. בעצם מדובר בהמון קוביות קטנות של טופו, שמטוגנות בציפוי פריך ויגרמו גם לשונאי הטופו המושבעים ביותר להתמכר אליהן. הן משכשכות בציר מרוכז של סויה ובוניטו (סוג של דג מיובש שנותן המון טעם) שמספק את המליחות שהופכת את הטופו לממכר באמת. קצת פטריות קטנות וצנון מגורד מלמעלה, שמספק רעננות קלה, ויש לכם מרק שהוא גם סוג של חטיף. אגב, גם במסעדה הבת, אובן קובן, אפשר לאכול אותו (ועוד כמה מרקים מצטיינים).

מחיר: 34 או 42 שקלים, תלוי בגודל

כתובת: הארבעה 18, תל אביב יפו

טלפון: 03-5621172

שעות פתיחה: ראשון-שבת: 12:00-00:00

אגדאשי טופו, אונמי. צילום: בר נוצני
אגדאשי טופו, אונמי. צילום: בר נוצני

ראמן - מנטנטן

מגפת הראמן עדיין פה איתנו, והמוני מקומות בארץ מגישים גרסאות של המרק היפני הזה, חלקן טעימות מאוד וחלק הרבה הרבה פחות. ועדיין, הראמן של מנטנטן, שממש לא מזמן עברו למיקום חדש וגדול יותר ברחוב נחלת בנימין, הוא הראמן שהכי דומה לראמנים העשירים והמפורסמים של יפן. הציר, שמתבשל שעות, סמיך ועשיר בטירוף (יש מי שיגידו שהוא עשיר וכבד מדי), התוספות מדויקות וכל התיבול על השולחן שאפשר להוסיף לפי מה שאוהבים, הוא בדיוק כמו בארץ המקור. הכמות של המרק נראית די קטנה בקערה, אבל הוא כל כך עשיר, עד שקשה לא לשבוע ממנו. אם אכלתם ראמנים אחרים ולא הבנתם מה הביג דיל, בואו לנסות אותו פעם אחת כדי להבין.

מחיר: 56 שקלים

כתובת: נחלת בנימין 57, תל אביב יפו

טלפון: 03-6725318

שעות פתיחה: ראשון-שבת: 12:00-01:00

ראמן, מנטנטן. צילום: גיל גוטקין
ראמן, מנטנטן. צילום: גיל גוטקין

מרק רגל - שמעון מלך המרקים

למרות ששמעון כבר לא איתנו, המשפחה שלו ממשיכה להחזיק את אחת המסעדות הוותיקות בכרם, וזו שמגישה את המרקים התימנים הכי טעימים בעיר, ואולי בארץ. כולם טעימים, אבל כמובן שהכי מוצלח הוא מרק הרגל. קערה ענקית עם מרק רותח שמתובל בהמון כמון וחוואיג’, עם חתיכות בשר מאוד שומניות אבל גם מאוד טעימות וחתיכות גדולות של תפוחי אדמה רכים. מוסיפים קצת חילבה בכל ביס, ומעטים הדברים שהם יותר כיפיים מזה.

מחיר: 45 שקלים

כתובת: יחיא קפאח 28, תל אביב יפו

טלפון: אין

שעות פתיחה: ראשון-שישי: 10:00-16:30

 

View this post on Instagram

 

A post shared by beni drexler (@benidrexler) on

מרק דושפרה - חנן מרגילן

המסעדה הבוכרית הזו היא כבר מזמן לא סוד של כמה פודיז יודעי דבר, ולא מעט אנשים מגיעים לכאן במיוחד בשביל הכיסונים הנהדרים או השיפודים שמכינים כאן במומחיות רבה. אבל המנה האהובה עליי פה היא מרק הדושפרה. מרק בקר צח יחסית, אבל מלא טעם עמוק של בשר ובישול ארוך, עם המון המון כוסברה (אפשר לבקש בלי, אבל לא כדאי), מעט חתיכות קטנות של בשר מבושל ובעיקר המון המון כיסונים קטנטנים שממולאים בבשר ובצל. הם כל כך רבים, שאפשר לכלול אחד מהם כמעט בכל ביס של מרק, ובאמת שאין כיף גדול כמו לאכול כיסונים קטנטנים שכאלה.

מחיר: 32 שקלים

כתובת: מסילת ישרים 15, תל אביב יפו

טלפון: 03-6873984

שעות פתיחה: ראשון-חמישי: 11:00-22:00

מרק דושפרה, חנן מרגילן
מרק דושפרה, חנן מרגילן

קטגוריות

תגיות

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody