עוגת גבינה אפויה עם קינמון ותפוחים מקורמלים לפסח

עוגת גבינה אפויה ותפוחים מקורמלים שהיא לא רק טעימה בטירוף, היא אפילו כשרה לפסח! שכבות של תפוחים וקרם גבינה שישדרגו את שולחן הקינוחים שלכם
עוגת גבינה אפויה ותפוחים מקורמלים שהיא לא רק טעימה בטירוף, היא אפילו כשרה לפסח! שכבות של תפוחים וקרם גבינה שישדרגו את שולחן הקינוחים שלכם
  • שירן מתתיהו
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    7643
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7643.2 קק״ל 7643.2 קק״ל
    פחמימות 518.9 גרם 518.9 גרם
    שומן 577.7 גרם 577.7 גרם
    נתרן 1502.9 מ״ג 1502.9 מ״ג
    חלבון 95.5 גרם 95.5 גרם
    סיבים תזונתיים 14.1 גרם 14.1 גרם
    שומן רווי 357.5 גרם 357.5 גרם
    כולסטרול 1857.4 מ״ג 1857.4 מ״ג
    סידן 436.4 מ״ג 436.4 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״ג
    אשלגן 479.0 מ״ג 479.0 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    7643
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7643.2 קק״ל 7643.2 קק״ל
    פחמימות 518.9 גרם 518.9 גרם
    שומן 577.7 גרם 577.7 גרם
    נתרן 1502.9 מ״ג 1502.9 מ״ג
    חלבון 95.5 גרם 95.5 גרם
    סיבים תזונתיים 14.1 גרם 14.1 גרם
    שומן רווי 357.5 גרם 357.5 גרם
    כולסטרול 1857.4 מ״ג 1857.4 מ״ג
    סידן 436.4 מ״ג 436.4 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״ג
    אשלגן 479.0 מ״ג 479.0 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות גבינה
שירן מתתיהו
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


קלתית

תפוחים מקורמלים

בלילת גבינה


אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: טוחנים את עוגיות היין למרקם חול. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  2. מהדקים מחצית מהתערובת בתחתית התבנית ועולים מעט לשוליים. את שאר התערובת שומרים לפירורים מעל העוגה. מכניסים למקפיא.
  3. מכינים את התפוחים המקורמלים: חותכים את התפוחים לקוביות קטנות. שמים אותם בסיר.
  4. מוסיפים לסיר סוכר ומבשלים עד להתרככות התפוחים.
  5. מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מוסיפים את התפוחים מעל ומחזירים למקפיא.
  6. מכינים את בלילת הגבינה: מערבבים את כל המצרכים מלבד הקקאו והקינמון לתערובת אחידה וחלקה.
  7. מעבירים שליש מהתערובת לקערה נפרדת ומוסיפים קקאו וקינמון. מערבבים לאיחוד.
  8. מוצאים את הקלתית מהמקפיא ומוזגים מהבלילה הלבנה, מעליה בלילה חומה, שוב לבנה, חומה ולבנה לסיום.
  9. דופקים מעט את התבנית על השיש להוצאת בועות אוויר.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל150 מעלות טורבו כשעה ו10 דקות. העוגה רוטטת כשהיא יוצאת מאפייה. העוגה עולה בתנור ואז יורדת בקירור לגובה המקורי שלה.
  11. מוסיפים מעל את הפירורים שנשארו ומצננים את העוגה לגמרי במקרר.
  12. שומרים במקרר עד 5 ימים. בתיאבון.
עוגת גבינה אפויה עם קינמון ותפוחים מקורמלים1
עוגת גבינה אפויה עם קינמון ותפוחים מקורמלים לפסח. צילום: שירן מתתיהו

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת גבינה אפויה עם קינמון ותפוחים מקורמלים לפסח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות