בראנץ’ בתל אביב הוא כבר מזמן לא עניין נדיר במיוחד, אבל עדיין, למרות שהם מאוד נפוצים, רובם עדיין מגישים גרסאות שונות למנות ביצים, עם כמה מטבלים או ממרחים בצד. למי שמחפש בראנצ’ים עם קצת יותר עניין האופציות מצומצמות הרבה יותר.
אחת המסעדות הותיקות שמציעה בראנצ’ים מעניינים יותר מהרגיל היא מסעדת דלאל בנווה צדק, שכבר שנים מציעה בראנצ’ים שיוצאים מהשגרה. חוץ מתפריט הבראנץ’ שמכיל מנות ותיקות לצד מנות חדשות, בשני סופי השבוע הקרובים (05.04 ו-12.04) יציעו בדלאל גם קוקטיילים קלילים עם וודקה בלוודר, שמותאמים במיוחד לבראנץ’, בשילוב עם פירות טריים, עשבי תבלין וסירופים מיוחדים.
אז מה אוכלים פה? בדלאל אין ארוחות בראנץ’ מובנות שכוללות את כל הארוחה. התפריט מכיל אוסף של מנות בגודל בינוני וגדול שאפשר להרכיב מהן ארוחה שלמה ומגוונת, והכי כיף להזמין כמה מנות שונות ולחלוק אותן. חלק מהמנות מרגישות יותר כמו מנות של ארוחת בוקר וחלקן כבר ממש גולשות לכיוון מנות של ארוחת צהריים.
הפעם החלטתי לנסות מנות שלרוב מוגדרות יותר כארוחות בוקר, שהתאימו יותר למצב הרוח. סום טאם סביצ’ה (58 שקלים) היווה פתיח מעולה לארוחה. שילוב בין סלט סום טאם (סלט פפאיה תאילנדי) ובין קוביות של סביצ’ה אינטיאס. סלט הפפאיה היה יחסית עדין בטעמיו, כדי לא להאפיל על הדג, ובכל זאת היה מדובר במנה מעוררת, כיפית, מעט פיקנטית, שהיה כיף להתחיל איתה את הארוחה.
בורקסביח (49 שקלים) המנה הגדולה הראשונה, ונראה שהשילוב הכל כל מתבקש הזה של בורקס וסביח מתחיל לתפוס יותר יותר. לפני שמדברים על המנה כולה, אני חייב לדבר קצת על הבורקס עצמו. במבט ראשון הוא נראה כמו כל בורקס תפוח אדמה מרובע וגדול, אבל מדובר בבורקס מהקונדיטוריה של דלאל, מלא שכבות בצק פריכות והמון חמאה. דמיינו קרואסון מלוח ואתם קצת קרובים. לתוך הבורקס הזה הכניסו פרוסות של ביצה קשה וחצילים מטוגנים. מדובר בכריך מושחת בטירוף, אבל טעים ברמות. בצד יש גם טחינה וסלסת עגבניות שכיף לאכול ביחד עם הבורקס ולאזן איתה את הטעמים בין ביס אחד לשני. בנוסף, יש גם פלפלון חריף שעבר החמצה קלה והיה לא מאוד חריף.
המנה העיקרית הבאה היתה גם היא סוג של שדרוג מאוד מוצלח למנה מוכרת. בייגל וגבינה (45 שקלים), רק שכאן מכינים את הבייגל מבצק בריוש רך וכיפי, והגבינה היא גבינת בורסיין עשירה וקרמית. יחד איתה תמצאו גם ממרח גוואקאמולי וביצה קשה, והיה קשה לעמוד בפיתוי ולא להוסיף גם סלמון מעושן (9 שקלים). הבייגל היה טעים בדיוק כמו שהשילוב הזה נשמע. עשיר, ועם זאת, בזכות הגוואקאמולי החמצמץ, נהדר ממש.
לצד שתי המנות האלה היה די מתבקש להזמין קצת ירקות, וסלט לבבות החסה (58) מילא את התפקיד הזה נהדר. חוץ מהמון עלי חסה פריכים היו שם גם שעועית ירוקה, פרוסות ארוכות של מלפפון, שקדים, פרוסות של גבינת בושה שמנמנה, פלחי תפוזים מרעננים ופרוסות דקות ומתוקות של אגס מושרה בסירופ וזעפרן. שילוב מוצלח שהצליח להפוך את הסלט ליותר מסתם סלט חסה, אבל עדיין השאיר אותו “סלטי” ומרענן.
לצד כל האוכל הזה שתינו גם מהקוקטיילים המיוחדים. RUBIN COCKTAIL - רובין קוקטייל (42 שקלים) הכיל חוץ מהוודקה גם מיץ אשכולית אדומה, יין ריזלינג ומי טוניק. מדובר במשקה קליל, מרענן, עם טעמי הדרים מודגשים וקצת תוסס בזכות הטוניק. POMME HIGHBLL - פום הייבול (42 שקלים) הכיל יחד עם הוודקה גם מיץ פירות הדר, תפוח ירוק ולימונצ’לו והרגיש קצת יותר חזק מהקוקטייל הראשון, אבל בזכות כל הפירות, היה גם הוא כיפי וקליל לשתייה ומתאים לארוחת בוקר ובראנץ.
קוקטייל נוסף שלא נטעם אמנם אבל נשמע נהדר הוא POLSKA COCKTAIL - בלאדי מרי עם וודקה בלוודר, מיץ עגבניות והתבלינים הסודיים של דלאל.
בסוף הבראנץ’ אפשר גם להזמין קינוחים מתפריט המסעדה, ושוב, בזכות הקונדיטוריה הסמוכה, כדאי לא לוותר עליהם. עוגת פיסטוק ותותים (52 שקלים) - עוגת פיסטוק רכה עם טעם מרציפני עדין, מעליה קרם פיסטוק מעולה, מעט שערות קדאיף בשביל הפריכות, קצפת ופרוסות של תותים טריים. בצד הוגשה גם גלידת תות חמצמצה. ביס אחד שכלל את כל המרכיבים היה ביס מושלם. השילוב של תותים ופיסטוק הוא שילוב קלאסי, ופה הוא עבד בדיוק כמו שצריך. קינוח שהוא מצד אחד עשיר ומצד שני פירותי וקליל, והיה סיום מושלם לארוחת שישי שהיא גם ארוחת בוקר, גם ארוחת צהריים וגם בקושי השאירה מקום לארוחת ערב.
דלאל
כתובת: שבזי 10, תל אביב יפו
טלפון: 03-5109292
שעות הבראנץ’: 12:00-17:00
קפה דלאל
כתובת: ז’בוטינסקי 108, תל אביב יפו
טלפון: 03-6960011
שעות הבראנץ’: 09:00-17:00
תגובות (0)