רבים המתכונים שדורשים חמאה רכה - אז מה עושים כשהחמאה קרה וקשה? חימום במיקרו אינו מתאים לכל המתכונים, היות שהוא ממיס את החמאה ולא רק מרכך אותה. לא תמיד יש לנו זמן להתכונן מראש ולהוציא את החמאה מהמקרר כדי שתתרכך. הנה כמה טיפים לריכוך חמאה במהירות ובקלות.
טיפ #1: חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומניחים במקום חם, רצוי ליד התנור המתחמם או ליד הכיריים (אם עובדות). החיתוך לקוביות מגדיל את שטח הפנים ולכן החמאה מתרככת במהירות
טיפ #2: חובטים בחמאה באמצעות מערוך - מניחים על החמאה נייר אפייה וחובטים בה באמצעות מערוך
טיפ #3: מוציאים את החמאה מעטיפת האלומיניום ומניחים על צלחת. ממלאים כוס זכוכית גבוהה במים רותחים, מרוקנים בזהירות ומניחים מעל החמאה למשך 3 דקות
טיפ #4: מגרדים את החמאה באמצעות פומפייה בכמות שצריכים למתכון
תגובות (3)
תודה רבה על העצות
Wow
תודה!!!