אני גרה בתל אביב כבר זמן מה ובכל זאת, מעולם לא יצא לי להגיע לנווה שאנן. למען האמת גם מעולם לא תכננתי או רציתי להגיע לשם. אני מודה. פחדתי.
יום אחד התקשרה אליי חברה ואמרה לי “יש סיורי אוכל בנווה שאנן, בואי נלך”. סיור קולינרי? נווה שאנן? האמת נשמע מאוד מעניין, יחד עם זאת לא מוכר בעליל, מסקרן.
התאספנו ביום שבת בצהריים שמונה חברים בגינת לוינסקי, מקום לא מאוד סימפטי ממבט ראשון, האמת גם ממבט שני. שם פגשנו את מוני, המדריך שלנו. הוא סיפר לנו מעט על ההיסטוריה של דרום תל אביב, על העובדים הזרים שמתגוררים שם ויצאנו לדרך מלווים בעגלת “שוק” מלאה בבקבוקיי יין צוננים (ספוילר: סיימנו את כל היין בעגלה).
הרחובות בנווה שאנן עמוסים אבל לא מידי, כל החנויות פתוחות! ממש לא מרגיש כמו יום שבת. הוקסמתי מהעולם המקביל שמתקיים לו 10 דק’ נסיעה מהבית שלי. הדהים אותי שאנחנו גרים באותה העיר ועוד יותר מדהים הוא שמעולם לא ביקרתי כאן.
תחנה מס’ 1 - סין
למקום אין שלט בעברית/ אנגלית ומסתמן שאין לו שם בכלל. התפריט נמצא על הקירות: תמונות תלויות וממוספרות, כך שאין צורך ללמוד סינית או ללמוד להגות את שמות המנות נכון כדי להזמין. שם אכלנו דים-סאמים נפלאים וגם “מורנינג גלורי” - עלי פאק בונג (ירק תאילנדי נפוץ מאוד, או אם תרצו לקרוא לו תרד מים) המקביל לתרד שלנו, יחד עם צ’ילי ורוטב צדפות שהוקפצו כהלכה. פנינה סינית סודית שכנראה לא הרבה מכירים.
במסעדה הזו יש תפריט רחב והרבה דברים לטעום ולהכיר. בניגוד לסיני החמוץ-מתוק שמותאם לחך הישראלי, שם תמצאו מנות סיניות אותנטיות ולא מתחנפות שיחשפו בפינכם מטבח שאולי לא הכרתם.
נווה שאנן 26 תל אביב, ראשון-שבת 21:00-9:00
תחנה מס’ 2 - אריתראה
מסעדה ושמה “אסמרט”, שזהו גם שמה של בעלת המסעדה. ריחות של תבלינים מציפים את האף, טלוויזיה דלוקה על הערוץ האריתראי וממנה בוקעים צלילי אווירה. אסמרט במטבח הקטן והצנוע שלה כבר מכינה את האינג’ירה ומבשלת את מה שילווה אותה.
האינג’ירה היא מעין לחם שטוח עם חורים, עשוי מקמח טף, חמצמץ ואוורירי (מאוד מזכיר במראה ובמרקם את הלחוח התימני). האינג’ירה מוגשת עם מיני תבשילים, כל מקום מגיש אותה קצת אחרת. בדרך כלל האינג’ירה מגיעה עם תבשילי עדשים, ירקות או בשר. ואיך אוכלים? בוצעים את האינג’ירה, תופסים וצובטים את התבשיל ואוכלים עם הידיים. כיף, טעים וגם בריא!
נווה שאנן 18, תל אביב
תחנה מס’ 3 - סודן
גם כאן הכל מאוד אותנטי ונאמן למקור, מסעדה משפחתית קטנה ובה קיבלו את פנינו שתי נשים נהדרות וחייכניות שעמלו במטבח טרם הגעתנו. קיבלנו צלחת של פול מבושל, ביצה מגורדת, ג’יבנה וכמון. בנוסף היה גם תבשיל משונה אך מפתיע בטעמו של חצילים וחמאת בוטנים (כן כן)- תוכלו למצוא שם עוד מטעמים סודניים כאלו שכנראה לא נתקלתם בהם מעולם.
יסוד המעלה 15, תל אביב
תחנה מס’ 4 - החמארה
מבחוץ תטעו לחשוב שמדובר בדוכן שייקים תמים, במבט יותר עמוק אל תוך המבנה תתגלה בפניכם חמארה מופלאה.
כמה עשרות גברים יושבים סביב שולחנות, משחקים משחקי קלפים ושש בש, שותים קפה ומעשנים נרגילות. ברקע טלוויזיות רועשות ומלא דיבורים.
אז איך אומרים? ברומא התנהג כרומאי? הזמנו נרגילה וקפה והתמסרנו לאווירה. חוויה של ממש!
סולומון 8, תל אביב
אוכל הוא גשר מדהים בין לבבות אנשים ובין עמים שלמים. איזו דרך נהדרת להכיר עולם אחר ותרבויות שונות. הסיור הזה הוא מעין בליינד דייט אבל מהסוג המוצלח: אתה לא יודע למה לצפות, בהתחלה מלא בחששות, אבל ברגע אחד הלב נפתח ומחבק בשתי ידיים את התרבויות האחרות את הטעמים המיוחדים, את התבלינים והריחות.
מוני והצוות שלו בבוקא מצליחים לגעת ולערבב תרבויות בדרך הכי טעימה שיש בשווקים ובמקומות המוכרים והפחות מוכרים. בסופ”שים הבאים, בדיוק עכשיו כשמזג האוויר מתקרר צאו מהבית להכיר עולם אחר- שהוא עולם ומלואו.
בוקא- סיורים לא סבירים, סיורי אוכל מודרכים www.bhuka-tours.com או באינסטגרם BHUKA TOURS
תגובה (1)
כתוב נפלא, עושה חשק לקפוץ לסיור!