קבב עוף מושלם! ללא גלוטן, ללא ביצים וללא שמן!
קבב עוף אוורירי עסיסי לצד סלט צבעוני ומרענן וטחינה שיוצרת את הארוחה הישראלית האולטימטיבית והכי טעימה שיש, שגב משה הכין לנו מתכון קל להכנה ליום העצמאות
קבב עוף אוורירי עסיסי לצד סלט צבעוני ומרענן וטחינה שיוצרת את הארוחה הישראלית האולטימטיבית והכי טעימה שיש, שגב משה הכין לנו מתכון קל להכנה ליום העצמאות
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 110.7 קק״ל 1771.5 קק״לפחמימות 5.7 גרם 90.8 גרםשומן 6.7 גרם 107.2 גרםנתרן 151.9 מ״ג 2430.7 מ״גחלבון 6.6 גרם 105.0 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 17.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 21.1 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 430.0 מ״גסידן 12.8 מ״ג 204.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 264.1 מ״ג 4226.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות111
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 110.7 קק״ל 1771.5 קק״לפחמימות 5.7 גרם 90.8 גרםשומן 6.7 גרם 107.2 גרםנתרן 151.9 מ״ג 2430.7 מ״גחלבון 6.6 גרם 105.0 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 17.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 21.1 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 430.0 מ״גסידן 12.8 מ״ג 204.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 264.1 מ״ג 4226.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 9.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 111 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
קבב
-
1/2 ק"ג עוף טחון
-
1 כוס אורז לבן מבושל
-
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 בצל גדולקצוץ ממש דק
-
1 בצל בינוניחתוך לרבעים לצלייה עם הקבבונים
סלט
הגשה
-
2 כפות טחינה מוכנה
-
1 כפית גדושה סילאן
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את הקבבים: מערבבים את כל הרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים קציצות פחוסות ומניחים על מחבת גריל / גריל או גריל נינג׳ה (במידה ואתם משתמשים בגריל נינג’ה אין צורך לשמן את המכשיר או את הקבב כלל) - מי שרוצה יכול להוסיף לתערובת צמחי תבלין, פלפלים חריפים וכו’. בקבב - השמיים הם הגבול.
- צולים את הקבבונים כמה דקות מכל צד עד שהם משחימים.
- צולים את רבעי הבצל על הגריל עד לקבלת חריכה.
- מכינים סלט צבעוני: חותכים את הירקות, מערבבים בקערה ומתבלים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מגישים: בקערה שטוחה מניחים את הטחינה, מעל את הסלט ואת הקבבים. מזלפים מעל סילאן ושמן זית, מניחים את רבעי הבצל החרוכים (אפשר גם לקשט עם קצת פטזרוזיליה טרייה) ומגישים!
אופן הכנה
- מכינים את הקבבים: מערבבים את כל הרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים קציצות פחוסות ומניחים על מחבת גריל / גריל או גריל נינג׳ה (במידה ואתם משתמשים בגריל נינג’ה אין צורך לשמן את המכשיר או את הקבב כלל) - מי שרוצה יכול להוסיף לתערובת צמחי תבלין, פלפלים חריפים וכו’. בקבב - השמיים הם הגבול.
- צולים את הקבבונים כמה דקות מכל צד עד שהם משחימים.
- צולים את רבעי הבצל על הגריל עד לקבלת חריכה.
- מכינים סלט צבעוני: חותכים את הירקות, מערבבים בקערה ומתבלים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מגישים: בקערה שטוחה מניחים את הטחינה, מעל את הסלט ואת הקבבים. מזלפים מעל סילאן ושמן זית, מניחים את רבעי הבצל החרוכים (אפשר גם לקשט עם קצת פטזרוזיליה טרייה) ומגישים!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת גורמה
- ארוחת ערב משפחתית
- ארוחת שישי בערב
- יום העצמאות
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עוף
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- נינג'ה גריל
- סלטים
- סלטים קרים
- עולם ה- NINJA
- פיקניק
- רק בשר
- תבשילים ביתיים