לביבות גבינה 4X4 – מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 101.3 קק״ל 1621.1 קק״לפחמימות 10.1 גרם 160.9 גרםשומן 4.6 גרם 73.6 גרםנתרן 50.3 מ״ג 804.6 מ״גחלבון 3.1 גרם 49.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.9 גרםשומן רווי 2.1 גרם 33.9 גרםכולסטרול 80.6 מ״ג 1289.1 מ״גסידן 11.5 מ״ג 183.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 34.0 מ״ג 543.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות101
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 101.3 קק״ל 1621.1 קק״לפחמימות 10.1 גרם 160.9 גרםשומן 4.6 גרם 73.6 גרםנתרן 50.3 מ״ג 804.6 מ״גחלבון 3.1 גרם 49.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.9 גרםשומן רווי 2.1 גרם 33.9 גרםכולסטרול 80.6 מ״ג 1289.1 מ״גסידן 11.5 מ״ג 183.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 34.0 מ״ג 543.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 4.0 מ״גסגור
יש ריחות שמחזירים אותי בשניה לקיבוץ חצור, לקימה משותפת בבית הילדים, לכוסות הפלסטיק, לקריאות המטפלת “נא לצחצח בחוזקה” בזמן שהיא מכינה לכל ילדי הקבוצה ארוחת בוקר. אני יודעת שלעיתים הלינה המשותפת רחוק מבית ההורים נחווית כטראומה וכפצע כואב להמון ילדי קיבוץ שבגרו, אבל אני חוויתי אותה באושר. הרגשתי בטוחה ורצויה ומעולם לא הפסקתי לחפש בכל מקום את הקיבוץ ממנו נעקרתי.
היום, אחרי שנים ארוכות בעיר, חזרתי לירוק, לעצים המניבים פעם פקאנים ופעם תותים ואם יהיה לי מזל, אמצא גם שיח פיטנגו נסתר שאוכל ממנו עד שתכאב לי הבטן.
לרגע המעבר אני מכינה לביבות גבינה נפלאות, שהן מאבות המזון של כל ילד קיבוץ באשר הוא. לפחות פעם בשבוע טיגנו לנו המטפלות את הלביבות הפשוטות והנחטפות. הן לא מתוקות מדי, יש להן טעם גבינתי מרענן והן נפלאות עם ריבה (בבקשה אל תלכלכו אותן עם סירופ שוקולד או מייפל, זה סתם יסתיר לכם את הטעם.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 101 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
ללביבות:
-
4 כפות גדושות גבינה לבנה 9%או כל גבינה כחושה שאוהבים
-
4 ביצים L
-
4 כפות גדושות קמח לבן
-
4 כפיות סוכר לבן
לטיגון:
-
50 גרם חמאהאו שמן קנולה
אופן הכנה
- מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.
- ממיסים מעט חמאה במחבת (אפשר שמן, אבל חמאה זה הרבה יותר טעים).
- בעזרת כף יוצקים 3 תלוליות של בלילה במחבת ומטגנים על להבה בינונית עד ששני הצדדים מזהיבים. כדאי להשגיח על הלביבות ולשחק עם האש. לפעמים צריך להנמיך אותה מעט כדי שהלביבות לא יהיו מוכנות רק מבחוץ.
- מגישים בצלחת הכי יפה שתמצאו עם ריבת תות שדה ואבקת סוכר.
אופן הכנה
- מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה.
- ממיסים מעט חמאה במחבת (אפשר שמן, אבל חמאה זה הרבה יותר טעים).
- בעזרת כף יוצקים 3 תלוליות של בלילה במחבת ומטגנים על להבה בינונית עד ששני הצדדים מזהיבים. כדאי להשגיח על הלביבות ולשחק עם האש. לפעמים צריך להנמיך אותה מעט כדי שהלביבות לא יהיו מוכנות רק מבחוץ.
- מגישים בצלחת הכי יפה שתמצאו עם ריבת תות שדה ואבקת סוכר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (22)
מושלםםםםםםםםם
הזכרת לי נשכחות. גם בעיר היו מכינים בדיוק ככה. משום מה קניתי גבינת כנען. אהין איתה את הלביבות.תודה יקירהך
כיף לקרוא, איה! נשמח לדעת איך יצא!