-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 780.3 קק״ל 4682.0 קק״לפחמימות 25.7 גרם 154.5 גרםשומן 19.7 גרם 118.2 גרםנתרן 1513.1 מ״ג 9078.7 מ״גחלבון 81.4 גרם 488.6 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.6 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 63.6 מ״ג 381.6 מ״גברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 350.3 מ״ג 2102.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות ו-45 דק׳
-
קלוריות780
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 780.3 קק״ל 4682.0 קק״לפחמימות 25.7 גרם 154.5 גרםשומן 19.7 גרם 118.2 גרםנתרן 1513.1 מ״ג 9078.7 מ״גחלבון 81.4 גרם 488.6 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 19.6 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 63.6 מ״ג 381.6 מ״גברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 350.3 מ״ג 2102.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-45 דק׳ | קלוריות 780 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג בשר צלי מס’ 5
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף מלח ים אטלנטי
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 בצלים גדוליםחתוכים גס
-
2 בצלים סגולים גדוליםחתוכים גס
-
1 גבעול כרישהחתוכה גס
-
1 ראש שוםמפורק לשיני שום וקלוף
-
4 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
3 כפות רוטב סויה מתוקהמזרח מערב
-
3 כפות רוטב טריאקימזרח מערב
-
1 כוס מים רותחים
הגשה
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
- מניחים את הבשר על נייר אפייה, יוצקים שמן זית, זורים מלח ומתבלים בפלפל שחור.
- עוטפים היטב עם ניירות אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור למשך 3.5 שעות.
- מוצאים מהתנור למנוחה ובמקביל חותכים את הבצלים גס ומניחים בתחתית תבנית הרוסטר.
- מעבירים את הנתח על הבצלים ושופכים את הנוזלים שהיו במעטפת יחד איתו פנימה.
- מוסיפים את הכרישה שחתוכה גס ושיני השום השלמות.
- מתבלים ברוטב סויה, סויה מתוקה וטריאקי אותם שופכים על הנתח. שופכים כוס מים בצד התבנית (לא על הנתח).
- עוטפים בנייר אפייה רטוב, סוגרים בנייר כסף ומחזירים לתנור למשך שעה.
- לאחר שעה מורידים את נייר הכסף ונייר האפייה וממשיכים בישול במשך חצי שעה - יש להרטיב את הנתח עם כף מנוזלי הבישול.
- כשמוכן, מוציאים לצינון של 15 דקות ואז מפרקים את הבשר עם כפפות או עם סכין / טפרים ומגישים לצד אורז לבן שעליו מפזרים את מיקס הבצלים. שופכים את הרוטב על הבשר והאורז ומפזרים בצל ירוק טרי קצוץ.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
- מניחים את הבשר על נייר אפייה, יוצקים שמן זית, זורים מלח ומתבלים בפלפל שחור.
- עוטפים היטב עם ניירות אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור למשך 3.5 שעות.
- מוצאים מהתנור למנוחה ובמקביל חותכים את הבצלים גס ומניחים בתחתית תבנית הרוסטר.
- מעבירים את הנתח על הבצלים ושופכים את הנוזלים שהיו במעטפת יחד איתו פנימה.
- מוסיפים את הכרישה שחתוכה גס ושיני השום השלמות.
- מתבלים ברוטב סויה, סויה מתוקה וטריאקי אותם שופכים על הנתח. שופכים כוס מים בצד התבנית (לא על הנתח).
- עוטפים בנייר אפייה רטוב, סוגרים בנייר כסף ומחזירים לתנור למשך שעה.
- לאחר שעה מורידים את נייר הכסף ונייר האפייה וממשיכים בישול במשך חצי שעה - יש להרטיב את הנתח עם כף מנוזלי הבישול.
- כשמוכן, מוציאים לצינון של 15 דקות ואז מפרקים את הבשר עם כפפות או עם סכין / טפרים ומגישים לצד אורז לבן שעליו מפזרים את מיקס הבצלים. שופכים את הרוטב על הבשר והאורז ומפזרים בצל ירוק טרי קצוץ.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
כתף 5 זה נתח שלא מתאים לבשר מפורק, גם אחרי 5 שעות בישול הוא לא יתפרק, צריך נתח של צלעות שמתפרק לסיבים
היי,
האם ניתן להוסיף לבצל בשלב השני גם תפוחי אדמה קטנים שלמים
היי שמואל, כן