מניפת פרוסות חזה עוף מאודות ברוטב סויה ופופקורן קראנץ’ כוסמת
מנה נהדרת של חזה עוף מאודה, רך ועסיסי במרינדת סויה וצ'ילי עם טופינג מדליק במיוחד של פופקורן כוסמת קלויה שכיף לנגוס בה!
מנה נהדרת של חזה עוף מאודה, רך ועסיסי במרינדת סויה וצ'ילי עם טופינג מדליק במיוחד של פופקורן כוסמת קלויה שכיף לנגוס בה!
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 122.0 קק״ל 244.0 קק״לפחמימות 5.9 גרם 11.8 גרםשומן 10.2 גרם 20.4 גרםנתרן 225.1 מ״ג 450.1 מ״גחלבון 2.5 גרם 5.0 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 0.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.4 מ״ג 22.8 מ״גברזל 0.5 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 163.7 מ״ג 327.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות122
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 122.0 קק״ל 244.0 קק״לפחמימות 5.9 גרם 11.8 גרםשומן 10.2 גרם 20.4 גרםנתרן 225.1 מ״ג 450.1 מ״גחלבון 2.5 גרם 5.0 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 0.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 11.4 מ״ג 22.8 מ״גברזל 0.5 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 163.7 מ״ג 327.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.6 מ״גסגור
מנת פתיחה משגעת או מנה עיקרית שתרצו לשמור רק לעצמכם – הבחירה בידכם! קבלו מתכון מעולה להכנת חזה עוף שלם ומאודה במרינדת שום, צ’ילי וג’ינג’ר, אותו מגישים עם פופקורן כוסמת חומה מגניבה במיוחד שמכינים בקלות ובמהירות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 122 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
חזה עוף
-
2 יחידות חזה עוף שלם
מרינדה
-
1/4 כוס רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות יין אורזסיני או סאקה או יין לבן
-
2 כפות מיץ לימוןאו ליים
-
1 כף מיריןמזרח מערב
-
2 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 כף שורש ג’ינג’רקצוץ דק
-
1 יחידה בצל שאלוטקצוץ דק
-
1 יחידה פלפל צ’ילי אדוםפרוס דק
פופקורן כוסמת
-
3 כפות כוסמתשטופה ומיובשת
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
- מניחים את חזה העוף בכלי שטוח ועגול, שיתאים לגודל מכשיר/סיר האידוי, יוצקים מעליו את המרינדה ומעסים היטב את הנתחים - ראו טיפ מהקצב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- מביאים לרתיחה מים בסיר אידוי - במבוק מעל ווק / סיר אידוי חשמלי או מסננת מעל סיר עם מים רותחים.
- מעבירים את הקערה עם העוף לסיר האידוי, מסירים את הניילון הנצמד, מכסים את הסיר ומאדים על להבה גבוהה 10-12 דקות.
- מוציאים את העוף מסיר האידוי ומעבירים למקרר יחד עם הרוטב.
- מכינים את פופקורן הכוסמת: מחממים סיר קטן (ללא שמן) עד למצב שבו טיפת מים שמזליפים עליו מתאדה מיד. מוסיפים את הכוסמת לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב קבדוע כ-2 דקות או עד שגרגירי הכוסמת מתפוצצים - כמו פופקורן תירס רק בקטן יותר. מעבירים לצלחת לצינון, מפזרים מעל מעט מלח ושומרים להגשה.
- מסננים את הרוטב מהקערה עם חזה העוף, טועמים ומתקנים טעם: ניתן להוסיף מיץ לימון ו/או רוטב סויה במידת הצורך.
- מניחים את חזה העוף על קרש חיתוך ופורסים פרוסות דקות ואלכסוניות לרוחב בעזרת סכין מאוד חדה (סכין סושי).
- מסדרים בצלחת הגשה מניפת פרוסות חזה עוף, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים פופקורן כוסמת. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
לטיפ מהקצב על ההבדל בין פרגית לחזה עוף לחצו כאן>>
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
- מניחים את חזה העוף בכלי שטוח ועגול, שיתאים לגודל מכשיר/סיר האידוי, יוצקים מעליו את המרינדה ומעסים היטב את הנתחים - ראו טיפ מהקצב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- מביאים לרתיחה מים בסיר אידוי - במבוק מעל ווק / סיר אידוי חשמלי או מסננת מעל סיר עם מים רותחים.
- מעבירים את הקערה עם העוף לסיר האידוי, מסירים את הניילון הנצמד, מכסים את הסיר ומאדים על להבה גבוהה 10-12 דקות.
- מוציאים את העוף מסיר האידוי ומעבירים למקרר יחד עם הרוטב.
- מכינים את פופקורן הכוסמת: מחממים סיר קטן (ללא שמן) עד למצב שבו טיפת מים שמזליפים עליו מתאדה מיד. מוסיפים את הכוסמת לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב קבדוע כ-2 דקות או עד שגרגירי הכוסמת מתפוצצים - כמו פופקורן תירס רק בקטן יותר. מעבירים לצלחת לצינון, מפזרים מעל מעט מלח ושומרים להגשה.
- מסננים את הרוטב מהקערה עם חזה העוף, טועמים ומתקנים טעם: ניתן להוסיף מיץ לימון ו/או רוטב סויה במידת הצורך.
- מניחים את חזה העוף על קרש חיתוך ופורסים פרוסות דקות ואלכסוניות לרוחב בעזרת סכין מאוד חדה (סכין סושי).
- מסדרים בצלחת הגשה מניפת פרוסות חזה עוף, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים פופקורן כוסמת. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
לטיפ מהקצב על ההבדל בין פרגית לחזה עוף לחצו כאן>>
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן