עוגת ריקוטה וחלבה עם בסיס לוטוס
כל מה שטוב בעולם נמצא בעוגה מדהימה אחת: בסיס עוגיות לוטוס קרמל ועליו עוגת ריקוטה עם מערבולת חלבה. תתכוננו להתמכר כי היא טעימה באופן לא רגיל
כל מה שטוב בעולם נמצא בעוגה מדהימה אחת: בסיס עוגיות לוטוס קרמל ועליו עוגת ריקוטה עם מערבולת חלבה. תתכוננו להתמכר כי היא טעימה באופן לא רגיל
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5254.0 קק״ל 5254.0 קק״לפחמימות 434.6 גרם 434.6 גרםשומן 353.0 גרם 353.0 גרםנתרן 1250.7 מ״ג 1250.7 מ״גחלבון 81.1 גרם 81.1 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 5.1 גרםשומן רווי 183.9 גרם 183.9 גרםכולסטרול 1397.1 מ״ג 1397.1 מ״גסידן 282.8 מ״ג 282.8 מ״גברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 1070.0 מ״ג 1070.0 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות5254
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5254.0 קק״ל 5254.0 קק״לפחמימות 434.6 גרם 434.6 גרםשומן 353.0 גרם 353.0 גרםנתרן 1250.7 מ״ג 1250.7 מ״גחלבון 81.1 גרם 81.1 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 5.1 גרםשומן רווי 183.9 גרם 183.9 גרםכולסטרול 1397.1 מ״ג 1397.1 מ״גסידן 282.8 מ״ג 282.8 מ״גברזל 7.9 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 1070.0 מ״ג 1070.0 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 5254 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
200 גרם עוגיות לוטוס
-
100 גרם חמאה
מלית גבינה
-
4 ביצים L
-
3גביעי או 600 גרם גבינת שמנת
-
1קופסה או 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
2 כפות קורנפלור
מערבולת חלבה
-
3 כפות סילאן
-
3 כפות טחינה גולמית
שימון התבנית
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות ומשמנים תבנית. מניחים בתחתית התנור כלי חסין חום עם מים.
- מכינים את הבסיס: מרסקים במעבד מזון עוגיות לוטוס לתערובת פירורית.
- מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב.
- משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
- בינתיים מכינים את מלית הגבינה: טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינות, סוכר וקורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. מומלץ להשתמש במטרפה ידנית. יוצקים על הבסיס.
- יוצרים את המערבולת: מערבבים בקערית סילאן וטחינה גולמית לתערובת אחידה. מניחים שלוליות של התערובת על מלית הגבינה ויוצרים דוגמת שיש בתנועות ערבוב קלות של סכין.
- אופים: אופים בתנור החם שעה-שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
- מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות ומשמנים תבנית. מניחים בתחתית התנור כלי חסין חום עם מים.
- מכינים את הבסיס: מרסקים במעבד מזון עוגיות לוטוס לתערובת פירורית.
- מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב.
- משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
- בינתיים מכינים את מלית הגבינה: טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינות, סוכר וקורנפלור ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים. מומלץ להשתמש במטרפה ידנית. יוצקים על הבסיס.
- יוצרים את המערבולת: מערבבים בקערית סילאן וטחינה גולמית לתערובת אחידה. מניחים שלוליות של התערובת על מלית הגבינה ויוצרים דוגמת שיש בתנועות ערבוב קלות של סכין.
- אופים: אופים בתנור החם שעה-שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה.
- מצננים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הי. האם אפשר להכין את התחתית עם פתי בר במקום עוגיות לוטוס?
כן, הטעם יהיה שונה כמובן