רקע הנמל מעודכן

לא תאמינו מה יצא לנו: פריקסה מתוק!

לחמניות שמרים מטוגנות במילוי גלידת וניל וסוכריות צבעוניות. פריקסה מתוק הוא הגרסה המודרנית לסנדוויץ' התוניסאי המוכר והאהוב והוא יכבוש גם אתכם
לחמניות שמרים מטוגנות במילוי גלידת וניל וסוכריות צבעוניות. פריקסה מתוק הוא הגרסה המודרנית לסנדוויץ' התוניסאי המוכר והאהוב והוא יכבוש גם אתכם
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    180
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 179.8 קק״ל 2157.7 קק״ל
    פחמימות 33.9 גרם 407.3 גרם
    שומן 2.5 גרם 29.7 גרם
    נתרן 132.2 מ״ג 1586.6 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 55.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 1.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.3 מ״ג 75.3 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 44.6 מ״ג 535.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    180
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 179.8 קק״ל 2157.7 קק״ל
    פחמימות 33.9 גרם 407.3 גרם
    שומן 2.5 גרם 29.7 גרם
    נתרן 132.2 מ״ג 1586.6 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 55.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.7 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 1.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.3 מ״ג 75.3 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 44.6 מ״ג 535.6 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים
נעמה פלד
X

15 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחמניות


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות נמוכה במשך כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. אם הוא דביק מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים אותו במשך כ-60 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. לאחר ההתפחה לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר ומחלקים אותו לכדורים במשקל של 70-80 גרם.
  4. שמים כל לחמנייה על חתיכה מלבנית של נייר אפייה בגודל 15 ס”מ לערך.
  5. מכדררים כל חתיכת בצק לצורת לחמנייה עגולה ואחר כך מקנים לה צורה אובלית.
  6. מסדרים כל לחמנייה על מלבן נייר אפייה, מכסים ומתפיחים שוב במשך 20 דקות.
  7. בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק. הוא צריך להיות חם אך לא רותח מדי.
  8. מעבירים את הלחמניות שתפחו לתוך השמן יחד עם ניירות האפייה, לאחר 10 שניות שולפים את הנייר מהלחמנייה. אפשר לטגן 2-3 לחמניות יחד בסיר.
  9. מטגנים את הלחמניות על אש בינונית עד שהן שחומות מכל הצדדים. מוציאים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג וממשיכים עם יתר הלחמניות. מצננים.
  10. מרכיבים את הפריקסה: חוצים כל לחמנייה לאורך כמעט עד הסוף בעזרת סכין משוננת.
  11. מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף (לחילופין ניתן למלא את הפריקסה בעזרת כפית).
  12. מזלפים בכל לחמנייה ריבת חלב וממלאים בכמות נדיבה של גלידת וניל.
  13. מפזרים סוכריות עדשים צבעוניות, זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.

    פריקסה מתוק 2
    פריקסה מתוק שלא טעמתם בחיים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לא תאמינו מה יצא לנו: פריקסה מתוק!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    ליטל פוגל

    מכינה עם הבנות וזה נראה מושחת ומגניב!!! תודה על פעילות חנוכה שסידרת לנו

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה לך! חנוכה שמח 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות