כרובית אסיאתית קריספית שאי אפשר להפסיק לטרוף!
איך מכינים כרובית אסיאתית בתנור? פרחי כרובית קריספית וצלויה בטעמים אסיאתים משכרים שמתמכרים אליהם מהר מאוד ולא מפסיקים לזלול
איך מכינים כרובית אסיאתית בתנור? פרחי כרובית קריספית וצלויה בטעמים אסיאתים משכרים שמתמכרים אליהם מהר מאוד ולא מפסיקים לזלול
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 187.8 קק״ל 751.3 קק״לפחמימות 13.0 גרם 51.9 גרםשומן 16.5 גרם 66.1 גרםנתרן 63.7 מ״ג 254.6 מ״גחלבון 10.7 גרם 43.0 גרםסיבים תזונתיים 9.2 גרם 36.8 גרםשומן רווי 5.7 גרם 22.7 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 14.6 מ״גסידן 69.4 מ״ג 277.6 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.6 מ״גאשלגן 648.8 מ״ג 2595.3 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 19.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות188
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 187.8 קק״ל 751.3 קק״לפחמימות 13.0 גרם 51.9 גרםשומן 16.5 גרם 66.1 גרםנתרן 63.7 מ״ג 254.6 מ״גחלבון 10.7 גרם 43.0 גרםסיבים תזונתיים 9.2 גרם 36.8 גרםשומן רווי 5.7 גרם 22.7 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 14.6 מ״גסידן 69.4 מ״ג 277.6 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.6 מ״גאשלגן 648.8 מ״ג 2595.3 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 19.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 188 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כרובית קטנהמפורקת לפרחים
מרינדה
-
4 כפות טחינה גולמית
-
1 כף גדושה מיסו בהירמזרח מערבלא חובה (אפשר גם להחליף ברוטב צ'ילי מתוק)
-
4 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
1 כף שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רמגורד
-
קצוץ דק (לפי רמת החריפות שאוהבים)
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
-
1/2 לייםאו לימון, סחוט
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות בתוכנית רגילה (שני פסים ריקים).
- בקערה מערבבים היטב יחד את כל חומרי המרינדה.
- מניחים את פרחי הכרובית במרינדה כך שהם מצופים בכל הצדדים ברוטב.
- מסדרים תבנית תנור עם נייר אפייה ועליה את הכרובית במרינדה.
- אופים את הכרובית בתנור החם למשך 20 דקות.
- בשלב זה מוציאים את התבנית, הופכים את פרחי הכרובית ומחזירים לאפייה נוספת למשך 5-10 דקות, שהכרוביות שחומות ורכות.
- מגישים לצד אורז לבן ופרוסת לימון/ליים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות בתוכנית רגילה (שני פסים ריקים).
- בקערה מערבבים היטב יחד את כל חומרי המרינדה.
- מניחים את פרחי הכרובית במרינדה כך שהם מצופים בכל הצדדים ברוטב.
- מסדרים תבנית תנור עם נייר אפייה ועליה את הכרובית במרינדה.
- אופים את הכרובית בתנור החם למשך 20 דקות.
- בשלב זה מוציאים את התבנית, הופכים את פרחי הכרובית ומחזירים לאפייה נוספת למשך 5-10 דקות, שהכרוביות שחומות ורכות.
- מגישים לצד אורז לבן ופרוסת לימון/ליים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
בתמונה רואים גם שומשום. מתי מוסיפים אותו?
אפשר בהגשה
אפשר להשתנש במיסו כהה ?
כן אפשר.
מה אפשר לשים במקום מיסו?
אפשר לוותר על הרוטב מיסו או להחליף ברוטב צ’ילי מתוק.
קטגוריות
- אוכל אסיאתי
- אוכל יפני
- אוכל סיני
- אוכל פיליפיני
- אוכל קוריאני
- אוכל שילדים אוהבים
- אוכל תאילנדי
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה קלילה
- ארוחת לילה
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- מנות ראשונות
- מנות ראשונות לראש השנה
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים טבעוניים לראש השנה
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- סלטים לראש השנה
- פיקניק