לפנק לפנק לפנק: עוגת גבינה על שכבת בראוניז וציפוי לוטוס
העוגה של רחלי קרוט שאתם חייבים להכין בחג השבועות הזה! שכבות של בראוניז נימוחים, עוגת גבינה אפויה ורכה וממרח לוטוס בועט
העוגה של רחלי קרוט שאתם חייבים להכין בחג השבועות הזה! שכבות של בראוניז נימוחים, עוגת גבינה אפויה ורכה וממרח לוטוס בועט
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5993.0 קק״ל 5993.0 קק״לפחמימות 539.9 גרם 539.9 גרםשומן 391.6 גרם 391.6 גרםנתרן 1775.2 מ״ג 1775.2 מ״גחלבון 94.8 גרם 94.8 גרםסיבים תזונתיים 17.1 גרם 17.1 גרםשומן רווי 197.5 גרם 197.5 גרםכולסטרול 1794.1 מ״ג 1794.1 מ״גסידן 496.2 מ״ג 496.2 מ״גברזל 15.6 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 1823.4 מ״ג 1823.4 מ״גאבץ 10.8 מ״ג 10.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 14 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות5993
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5993.0 קק״ל 5993.0 קק״לפחמימות 539.9 גרם 539.9 גרםשומן 391.6 גרם 391.6 גרםנתרן 1775.2 מ״ג 1775.2 מ״גחלבון 94.8 גרם 94.8 גרםסיבים תזונתיים 17.1 גרם 17.1 גרםשומן רווי 197.5 גרם 197.5 גרםכולסטרול 1794.1 מ״ג 1794.1 מ״גסידן 496.2 מ״ג 496.2 מ״גברזל 15.6 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 1823.4 מ״ג 1823.4 מ״גאבץ 10.8 מ״ג 10.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 14 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 5993 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבת בראוניז
שכבת גבינה
-
400 גרם גבינת שמנת
-
200 גרם שמנת חמוצה 9%או גבינה לבנה 5%
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
1 כפית תמצית ונילאו משחת וניל
ציפוי
-
5 כפות ממרח לוטוס
אופן הכנה
- מכינים את שכבת הבראוניז: ממיסים בקערה (בבן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים) שוקולד וחמאה עד שנוצר רוטב חלק.
- מוסיפים סוכר וטורפים. מוסיפים ביצים וטורפים אחרי כל ביצה. מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים עד שהקמח נטמע.
- מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ, מרופדת בנייר אפייה בתחתית ובדפנות, ואופים במצב עוגת ספוג בתנור של סימנס או על 170 מעלות חום עליון תחתון במשך 25-30 דקות.
- מכינים את שכבת הגבינה: טורפים בקערה את כל מצרכי שכבת הגבינה.
- כשהבראוניז יוצא מהתנור שופכים מעל את תערובת הגבינה ואופים ב-130 מעלות במשך שעה או עד שהשוליים מעט מזהיבים והחלק המרכזי מעט רוטט.
- מעבירים למקרר למשך הלילה.
- ממיסים את ממרח הלוטוס במשך 10 שניות, מזלפים על העוגה ומיישרים.
- שומרים במקרר עד להגשה אבל אוכלים כשהעוגה בילתה לפחות חצי שעה בחוץ כדי ששכבת הבראוניז תתרכך.
אופן הכנה
- מכינים את שכבת הבראוניז: ממיסים בקערה (בבן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים) שוקולד וחמאה עד שנוצר רוטב חלק.
- מוסיפים סוכר וטורפים. מוסיפים ביצים וטורפים אחרי כל ביצה. מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים עד שהקמח נטמע.
- מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ, מרופדת בנייר אפייה בתחתית ובדפנות, ואופים במצב עוגת ספוג בתנור של סימנס או על 170 מעלות חום עליון תחתון במשך 25-30 דקות.
- מכינים את שכבת הגבינה: טורפים בקערה את כל מצרכי שכבת הגבינה.
- כשהבראוניז יוצא מהתנור שופכים מעל את תערובת הגבינה ואופים ב-130 מעלות במשך שעה או עד שהשוליים מעט מזהיבים והחלק המרכזי מעט רוטט.
- מעבירים למקרר למשך הלילה.
- ממיסים את ממרח הלוטוס במשך 10 שניות, מזלפים על העוגה ומיישרים.
- שומרים במקרר עד להגשה אבל אוכלים כשהעוגה בילתה לפחות חצי שעה בחוץ כדי ששכבת הבראוניז תתרכך.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר להחליף את הגבינת שמנת בגבינה לבנה?
היי גיטי, אם רוצה להפחית בכמות השומן השתמשי בחצי כמות גבינת שמנת וחצי כמות גבינה לבנה
מה אפשר לשים במקום הלוטוס?
הי מרים. כל ממרח שאת אוהבת, שוקולד, ריבה או קונפיטורה, קרמל.
זה נשמע קצת מיד הרבה זמן שהבראוניז יהיה באפיה..יחד שעה וחצי ז- זה לא ייבש את התחתית מידי?
הי קרן. אנחנו ממליצים ללכת לפי המתכון, מבטיחים שזה יצא מדהים.