-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 635.8 קק״ל 2543.3 קק״לפחמימות 71.5 גרם 286.2 גרםשומן 30.6 גרם 122.5 גרםנתרן 17687.9 מ״ג 70751.5 מ״גחלבון 16.7 גרם 66.9 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 7.9 גרםשומן רווי 15.8 גרם 63.0 גרםכולסטרול 108.4 מ״ג 433.4 מ״גסידן 163.8 מ״ג 655.0 מ״גברזל 2.0 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 465.7 מ״ג 1862.9 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 55 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות636
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 635.8 קק״ל 2543.3 קק״לפחמימות 71.5 גרם 286.2 גרםשומן 30.6 גרם 122.5 גרםנתרן 17687.9 מ״ג 70751.5 מ״גחלבון 16.7 גרם 66.9 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 7.9 גרםשומן רווי 15.8 גרם 63.0 גרםכולסטרול 108.4 מ״ג 433.4 מ״גסידן 163.8 מ״ג 655.0 מ״גברזל 2.0 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 465.7 מ״ג 1862.9 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 55 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 636 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ניוקי
צבע מאכל טבעי
-
1 סלק מבושל בוואקום גדולטחון
רוטב
-
1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 15%
-
50 גרם חמאה
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
-
200 גרם ערמונים בוואקוםמרוסקים
הגשה
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מניחים על נייר אפייה מלח גס ועליו את תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה. נועצים סכין בתפוחי האדמה לבדוק שהם רכים ומוכנים.
- קולפים את תפוחי האדמה ומצננים.
- חותכים את הסלק ל-4 חלקים ומעבדים במעבד מזון או בלנדר מוט למחית. מעבירים לקערה נפרדת.
- מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את הקמח, הסלק, המלח ושמן הזית ולשים עד לקבלת בצק. ייתכן והוא יהיה דביק מעט, אל תוסיפו עוד קמח.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, מחלקים ל-3 חלקים ומרדדים ל-3 נקניקים מוארכים בקוטר 1.5 ס”מ. מקפידים לקמח את הידיים ואת המשטח כל הזמן, כדי שהגלגול יהיה נוח. גם אם הקימוח יוסיף עוד כ-1/2 כוס קמח, זה בסדר. חותכים פיסות באורך 1.5 ס”מ.
- מסדרים במגש מקומח ומעבירים לקירור למשך 30 דקות.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומוסיפים את השום לדקה, מוסיפים את הערמונים והשמנת, מתבלים במלח, מערבבים על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים את הניוקי אל הרוטב למשך 2 דקות כדי לחממם מחדש.
- מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול. מעבירים את הניוקי ומוציאים אותם כשהם צפים. זה לוקח כ-4 דקות. מסננים ומעבירים חזרה אל המגש או ישירות אל סיר הרוטב.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים גבינת פרמזן.
אופן הכנה
- מניחים על נייר אפייה מלח גס ועליו את תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה. נועצים סכין בתפוחי האדמה לבדוק שהם רכים ומוכנים.
- קולפים את תפוחי האדמה ומצננים.
- חותכים את הסלק ל-4 חלקים ומעבדים במעבד מזון או בלנדר מוט למחית. מעבירים לקערה נפרדת.
- מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את הקמח, הסלק, המלח ושמן הזית ולשים עד לקבלת בצק. ייתכן והוא יהיה דביק מעט, אל תוסיפו עוד קמח.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, מחלקים ל-3 חלקים ומרדדים ל-3 נקניקים מוארכים בקוטר 1.5 ס”מ. מקפידים לקמח את הידיים ואת המשטח כל הזמן, כדי שהגלגול יהיה נוח. גם אם הקימוח יוסיף עוד כ-1/2 כוס קמח, זה בסדר. חותכים פיסות באורך 1.5 ס”מ.
- מסדרים במגש מקומח ומעבירים לקירור למשך 30 דקות.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומוסיפים את השום לדקה, מוסיפים את הערמונים והשמנת, מתבלים במלח, מערבבים על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים את הניוקי אל הרוטב למשך 2 דקות כדי לחממם מחדש.
- מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול. מעבירים את הניוקי ומוציאים אותם כשהם צפים. זה לוקח כ-4 דקות. מסננים ומעבירים חזרה אל המגש או ישירות אל סיר הרוטב.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים גבינת פרמזן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן