עוגיות בעבע עירקיות במילוי חלבה ואגוזים
מתכון לעוגיות בעבע עירקיות מתוקות במילוי חלבה ואגוזים, שהן גם פרווה. מתאימות אחרי ארוחה בשרית טובה או לארוחת חג משפחתית גדולה, הכי כיף להגיש לצד תה חם
מתכון לעוגיות בעבע עירקיות מתוקות במילוי חלבה ואגוזים, שהן גם פרווה. מתאימות אחרי ארוחה בשרית טובה או לארוחת חג משפחתית גדולה, הכי כיף להגיש לצד תה חם
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 177.6 קק״ל 7102.2 קק״לפחמימות 23.0 גרם 921.3 גרםשומן 8.1 גרם 322.7 גרםנתרן 5.9 מ״ג 237.0 מ״גחלבון 3.2 גרם 127.4 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 34.4 גרםשומן רווי 2.1 גרם 84.2 גרםכולסטרול 7.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 7.1 מ״ג 283.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 48.3 מ״ג 1932.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 13.3 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות178
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 177.6 קק״ל 7102.2 קק״לפחמימות 23.0 גרם 921.3 גרםשומן 8.1 גרם 322.7 גרםנתרן 5.9 מ״ג 237.0 מ״גחלבון 3.2 גרם 127.4 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 34.4 גרםשומן רווי 2.1 גרם 84.2 גרםכולסטרול 7.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 7.1 מ״ג 283.1 מ״גברזל 0.4 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 48.3 מ״ג 1932.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 13.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 178 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 כפיות שמרים יבשים
-
1/4 כוס מים פושרים
-
1/2 כפית סוכר לבןלהתססת השמרים
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1/2 כפית קינמון טחוןאו חווייג' לבצק
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
200 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחרכה
-
קמצוץ
-
2 כוסות מים פושרים
מילוי
-
1 כוס אגוזי מלךקצוצים
-
1 כפית קינמון טחון
-
3 כפות סילאן
-
1 כוס שערות חלבהמפוררות
אופן הכנה
- מערבבים את השמרים עם מים פושרים וסוכר. מניחים בצד למשך כעשר דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
- מכינים את הבצק: מנפים קמח לקערה גדולה, מוסיפים את קליפת התפוזים או הקינמון ומערבבים. מוסיפים סוכר, שמן, חמאה, מלח, מים ואת השמרים. לשים עד לקבלת בצק רך שמרקמו אחיד. מכסים במגבת לחה. מתפיחים במקום חמים במשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לשים קלות את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים לשלושה חלקים שווים, וכל חלק - לכדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים בצד.
- מכינים את המילוי: פשוט מערבבים היטב את כל החומרים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את העוגיות: מניחים בכף היד כדור בצק ומשטחים בעזרת כף היד השנייה לעיגול. מניחים במרכז כדור קטן ממילוי החלווה בקוטר כ-2 ס”מ וסוגרים לכדור. משטחים לעיגול בקוטר של כ-6 ס”מ ומניחים בתבנית. דוקרים כל עוגייה במזלג ומוודאים שהמזלג ננעץ בתבנית כך שהעוגיות לא יתפחו במהלך האפייה.
- טורפים ביצה עם כפית מים, מברישים את העוגיות וזורים מעל שומשום.
- אופים עד שמזהיב. מוציאים ומצננים על גבי רשת.
אופן הכנה
- מערבבים את השמרים עם מים פושרים וסוכר. מניחים בצד למשך כעשר דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
- מכינים את הבצק: מנפים קמח לקערה גדולה, מוסיפים את קליפת התפוזים או הקינמון ומערבבים. מוסיפים סוכר, שמן, חמאה, מלח, מים ואת השמרים. לשים עד לקבלת בצק רך שמרקמו אחיד. מכסים במגבת לחה. מתפיחים במקום חמים במשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לשים קלות את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים לשלושה חלקים שווים, וכל חלק - לכדורים בגודל כדור פינג פונג. מניחים בצד.
- מכינים את המילוי: פשוט מערבבים היטב את כל החומרים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את העוגיות: מניחים בכף היד כדור בצק ומשטחים בעזרת כף היד השנייה לעיגול. מניחים במרכז כדור קטן ממילוי החלווה בקוטר כ-2 ס”מ וסוגרים לכדור. משטחים לעיגול בקוטר של כ-6 ס”מ ומניחים בתבנית. דוקרים כל עוגייה במזלג ומוודאים שהמזלג ננעץ בתבנית כך שהעוגיות לא יתפחו במהלך האפייה.
- טורפים ביצה עם כפית מים, מברישים את העוגיות וזורים מעל שומשום.
- אופים עד שמזהיב. מוציאים ומצננים על גבי רשת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן