לא תאמינו מה יצא לנו: פריקסה מתוק!
לחמניות שמרים מטוגנות במילוי גלידת וניל וסוכריות צבעוניות. פריקסה מתוק הוא הגרסה המודרנית לסנדוויץ' התוניסאי המוכר והאהוב והוא יכבוש גם אתכם
לחמניות שמרים מטוגנות במילוי גלידת וניל וסוכריות צבעוניות. פריקסה מתוק הוא הגרסה המודרנית לסנדוויץ' התוניסאי המוכר והאהוב והוא יכבוש גם אתכם
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 179.8 קק״ל 2157.7 קק״לפחמימות 33.9 גרם 407.3 גרםשומן 2.5 גרם 29.7 גרםנתרן 132.2 מ״ג 1586.6 מ״גחלבון 4.6 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.1 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.3 מ״ג 75.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 44.6 מ״ג 535.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות180
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 179.8 קק״ל 2157.7 קק״לפחמימות 33.9 גרם 407.3 גרםשומן 2.5 גרם 29.7 גרםנתרן 132.2 מ״ג 1586.6 מ״גחלבון 4.6 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.1 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.3 מ״ג 75.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 44.6 מ״ג 535.6 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 5.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 180 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
3 כפות סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות שמן קנולה
-
360מ"ל או 1/2 כוס מים פושרים
-
לטיגון עמוק
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות נמוכה במשך כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. אם הוא דביק מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים אותו במשך כ-60 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.
- לאחר ההתפחה לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר ומחלקים אותו לכדורים במשקל של 70-80 גרם.
- שמים כל לחמנייה על חתיכה מלבנית של נייר אפייה בגודל 15 ס”מ לערך.
- מכדררים כל חתיכת בצק לצורת לחמנייה עגולה ואחר כך מקנים לה צורה אובלית.
- מסדרים כל לחמנייה על מלבן נייר אפייה, מכסים ומתפיחים שוב במשך 20 דקות.
- בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק. הוא צריך להיות חם אך לא רותח מדי.
- מעבירים את הלחמניות שתפחו לתוך השמן יחד עם ניירות האפייה, לאחר 10 שניות שולפים את הנייר מהלחמנייה. אפשר לטגן 2-3 לחמניות יחד בסיר.
- מטגנים את הלחמניות על אש בינונית עד שהן שחומות מכל הצדדים. מוציאים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג וממשיכים עם יתר הלחמניות. מצננים.
- מרכיבים את הפריקסה: חוצים כל לחמנייה לאורך כמעט עד הסוף בעזרת סכין משוננת.
- מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף (לחילופין ניתן למלא את הפריקסה בעזרת כפית).
- מזלפים בכל לחמנייה ריבת חלב וממלאים בכמות נדיבה של גלידת וניל.
- מפזרים סוכריות עדשים צבעוניות, זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות נמוכה במשך כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. אם הוא דביק מדי, אפשר להוסיף עוד קצת קמח.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים אותו במשך כ-60 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.
- לאחר ההתפחה לשים את הבצק כדי להוציא את האוויר ומחלקים אותו לכדורים במשקל של 70-80 גרם.
- שמים כל לחמנייה על חתיכה מלבנית של נייר אפייה בגודל 15 ס”מ לערך.
- מכדררים כל חתיכת בצק לצורת לחמנייה עגולה ואחר כך מקנים לה צורה אובלית.
- מסדרים כל לחמנייה על מלבן נייר אפייה, מכסים ומתפיחים שוב במשך 20 דקות.
- בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק. הוא צריך להיות חם אך לא רותח מדי.
- מעבירים את הלחמניות שתפחו לתוך השמן יחד עם ניירות האפייה, לאחר 10 שניות שולפים את הנייר מהלחמנייה. אפשר לטגן 2-3 לחמניות יחד בסיר.
- מטגנים את הלחמניות על אש בינונית עד שהן שחומות מכל הצדדים. מוציאים אותן לצלחת מרופדת בנייר סופג וממשיכים עם יתר הלחמניות. מצננים.
- מרכיבים את הפריקסה: חוצים כל לחמנייה לאורך כמעט עד הסוף בעזרת סכין משוננת.
- מעבירים את ריבת החלב לשקית זילוף (לחילופין ניתן למלא את הפריקסה בעזרת כפית).
- מזלפים בכל לחמנייה ריבת חלב וממלאים בכמות נדיבה של גלידת וניל.
- מפזרים סוכריות עדשים צבעוניות, זורים מעל אבקת סוכר ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
מגניב.. אכין עם הילדים
מכינה עם הבנות וזה נראה מושחת ומגניב!!! תודה על פעילות חנוכה שסידרת לנו
תודה לך! חנוכה שמח 🙂