שקדים מסוכרים כמו בפריז
תמיד רציתם לדעת להכין שקדים מסוכרים כמו בפריז? קבלו מתכון פשוט וממכר שאפשר להכין גם עם בוטנים, או כל סוג אחר של פיצוחים שאתם אוהבים
תמיד רציתם לדעת להכין שקדים מסוכרים כמו בפריז? קבלו מתכון פשוט וממכר שאפשר להכין גם עם בוטנים, או כל סוג אחר של פיצוחים שאתם אוהבים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3940.4 קק״ל 3940.4 קק״לפחמימות 297.5 גרם 297.5 גרםשומן 257.6 גרם 257.6 גרםנתרן 8.9 מ״ג 8.9 מ״גחלבון 105.7 גרם 105.7 גרםסיבים תזונתיים 62.5 גרם 62.5 גרםשומן רווי 24.1 גרם 24.1 גרםכולסטרול 21.5 מ״ג 21.5 מ״גסידן 1351.1 מ״ג 1351.1 מ״גברזל 18.8 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 3672.4 מ״ג 3672.4 מ״גאבץ 15.6 מ״ג 15.6 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות3940
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3940.4 קק״ל 3940.4 קק״לפחמימות 297.5 גרם 297.5 גרםשומן 257.6 גרם 257.6 גרםנתרן 8.9 מ״ג 8.9 מ״גחלבון 105.7 גרם 105.7 גרםסיבים תזונתיים 62.5 גרם 62.5 גרםשומן רווי 24.1 גרם 24.1 גרםכולסטרול 21.5 מ״ג 21.5 מ״גסידן 1351.1 מ״ג 1351.1 מ״גברזל 18.8 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 3672.4 מ״ג 3672.4 מ״גאבץ 15.6 מ״ג 15.6 מ״גסגור
מתכון שהדבר הכי חשוב בו זה להחביא את הקופסא עם השקדים המוכנים וגם לזכור איפה החבאתם אותה… אפשר להכין גם עם בוטנים, או כל סוג של פיצוחים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 3940 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שקדים
-
1/4 כוס מים
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
500 גרם שקדים טבעיים
-
10 גרם חמאה
ציפוי
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מרתיחים מים וסוכר 2 דקות לסירופ (עד שהתערובת מתחילה לרתוח וכל הסוכר נמס).
- מוסיפים שקדים ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-15-10 דקות על אש קטנה. בהתחלה השקדים יטבעו בסירופ, אחר כך הסירופ יתייבש ויתגבש לפירורים לבנים קטנים על כל שקד. ממשיכים לערבב כל הזמן, עוד כמה דקות טובות- לאט לאט הגרגירים הלבנים על כל שקד הופכים לזהובים ולבסוף נמסים לקרמל זהוב שעוטף כל שקד.
- מסירים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים טוב טוב (החמאה תהפוך את השקדים למבריקים וקצת תפריד ביניהם).
- מיד מוזגים לדף סיליקון או 2 דפי אפייה משומנים ומפרידים בין השקדים- בידיים עטויות כפפות עבות (או 3 כפפות דקות על כל יד), או סתם בעזרת 2 כפיות - העיקר שהשקדים לא ייגעו אחד בשני עד שהם מתקררים אחרת הם נדבקים (אלא אם רוצים ממתק שקדים - ואז אפשר דווקא להניח להם להידבק).
- לציפוי סוכר שמאריך את זמן הפריכות- שמים בקערה סוכר וקינמון, מוסיפים את השקדים ומערבבים בידיים לכיסוי מלא.
- אחרי הקירור שומרים בכלי אטום ומחביאים טוב טוב.
אופן הכנה
- מרתיחים מים וסוכר 2 דקות לסירופ (עד שהתערובת מתחילה לרתוח וכל הסוכר נמס).
- מוסיפים שקדים ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-15-10 דקות על אש קטנה. בהתחלה השקדים יטבעו בסירופ, אחר כך הסירופ יתייבש ויתגבש לפירורים לבנים קטנים על כל שקד. ממשיכים לערבב כל הזמן, עוד כמה דקות טובות- לאט לאט הגרגירים הלבנים על כל שקד הופכים לזהובים ולבסוף נמסים לקרמל זהוב שעוטף כל שקד.
- מסירים מהאש ומוסיפים חמאה. מערבבים טוב טוב (החמאה תהפוך את השקדים למבריקים וקצת תפריד ביניהם).
- מיד מוזגים לדף סיליקון או 2 דפי אפייה משומנים ומפרידים בין השקדים- בידיים עטויות כפפות עבות (או 3 כפפות דקות על כל יד), או סתם בעזרת 2 כפיות - העיקר שהשקדים לא ייגעו אחד בשני עד שהם מתקררים אחרת הם נדבקים (אלא אם רוצים ממתק שקדים - ואז אפשר דווקא להניח להם להידבק).
- לציפוי סוכר שמאריך את זמן הפריכות- שמים בקערה סוכר וקינמון, מוסיפים את השקדים ומערבבים בידיים לכיסוי מלא.
- אחרי הקירור שומרים בכלי אטום ומחביאים טוב טוב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן