איך משפצרים תבשיל מר, מלוח, חריף או חמוץ מדי?

התבשיל יצא חריף מדי או חמוץ מדי ואתם שוברים את הראש מה לעשות? גלו איך משפצרים תבשיל שלא יצא בדיוק כמו שתיכננתם
Loading...

אם התבשיל חריף מדי או מלוח מדי, מוסיפים כמה קוביות של תפוח אדמה קלוף ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה. העמילן שבתפוחי האדמה יספוג את המליחות או החריפות, ואפילו תעשירו את התבשיל בתפוח אדמה (אפשר גם לזרוק אם לא רוצים).

אם התבשיל חריף מדי, מוסיפים יוגורט או שמנת מתוקה שיעדנו את החריפות. אם לא רוצים להוסיף מרכיב חלבי, אפשר להוסיף חלב או קרם קוקוס, אבל רק אם טעם הקוקוס מתאים לתבשיל.

מוסיפים שמנת מתוקה, חלב או קרם קוקוס כדי לעדן את חריפות התבשיל. צילום: שאטרסטוק
מוסיפים שמנת מתוקה, חלב או קרם קוקוס כדי לעדן את חריפות התבשיל. צילום: שאטרסטוק

 אם התבשיל חריף מדי, מוסיפים 1-2 כפות של חמאת אגוזים כלשהי - חמאת בוטנים, חמאת שקדים, חמאת קשיו וכדומה. חמאת האגוזים עוזרת במיתון החריפות וכמעט אינה מורגשת בטעם הסופי של התבשיל. 

אם מדובר בקציצות/עוף/בשר/דג ברוטב והרוטב חריף מדי, אפשר להוציא את הקציצות/עוף/בשר/דג מהרוטב, לזרוק את הרוטב החריף מדי ולבשל רוטב חדש.

אם התבשיל מתוק מדי, מוסיפים מרכיב חמוץ כגון מיץ לימון, חומץ או עגבניות.

מיץ לימון מוסיף המון וגם מעדן מתיקות. צילום: שאטרסטוק
מיץ לימון מוסיף המון וגם מעדן מתיקות. צילום: שאטרסטוק

אם התבשיל חמוץ מדי, מוסיפים 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה על כל כוס נוזל.

אם התבשיל לא מאוזן ויש בו טעם אחד מודגש מדי, מוסיפים נוזלים. הנוזלים ידללו את הטעמים, ואחר כך אפשר יהיה לתקן טעמים בעדינות. \

אם התבשיל לא מאוזן וטעמו חמצמץ, תמיד אפשר להוסיף קצת סוכר או דבש ליצירת איזון נכון יותר.

דבש עוזר באיזון טעמים חמוצים וגם מלוחים מדי. צילום: שאטרסטוק
דבש עוזר באיזון טעמים חמוצים וגם מלוחים מדי. צילום: שאטרסטוק

קטגוריות

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody