אם התבשיל חריף מדי או מלוח מדי, מוסיפים כמה קוביות של תפוח אדמה קלוף ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה. העמילן שבתפוחי האדמה יספוג את המליחות או החריפות, ואפילו תעשירו את התבשיל בתפוח אדמה (אפשר גם לזרוק אם לא רוצים).
אם התבשיל חריף מדי, מוסיפים יוגורט או שמנת מתוקה שיעדנו את החריפות. אם לא רוצים להוסיף מרכיב חלבי, אפשר להוסיף חלב או קרם קוקוס, אבל רק אם טעם הקוקוס מתאים לתבשיל.
אם התבשיל חריף מדי, מוסיפים 1-2 כפות של חמאת אגוזים כלשהי - חמאת בוטנים, חמאת שקדים, חמאת קשיו וכדומה. חמאת האגוזים עוזרת במיתון החריפות וכמעט אינה מורגשת בטעם הסופי של התבשיל.
אם מדובר בקציצות/עוף/בשר/דג ברוטב והרוטב חריף מדי, אפשר להוציא את הקציצות/עוף/בשר/דג מהרוטב, לזרוק את הרוטב החריף מדי ולבשל רוטב חדש.
אם התבשיל מתוק מדי, מוסיפים מרכיב חמוץ כגון מיץ לימון, חומץ או עגבניות.
אם התבשיל חמוץ מדי, מוסיפים 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה על כל כוס נוזל.
אם התבשיל לא מאוזן ויש בו טעם אחד מודגש מדי, מוסיפים נוזלים. הנוזלים ידללו את הטעמים, ואחר כך אפשר יהיה לתקן טעמים בעדינות. \
אם התבשיל לא מאוזן וטעמו חמצמץ, תמיד אפשר להוסיף קצת סוכר או דבש ליצירת איזון נכון יותר.
תגובות (13)
היי. תודה על העצות. מה לגבי תבשיל תרד מר?
היי יעל, מה הכוונה? איך להוציא מרירות? בעיקרון, תלוי מאוד מה התבשיל, אבל תרד אוהב לימון, זה יכול להתאים
אם שמים בהרט והטעם נורא מודגש ואני לא רוצה שהטעם יהיה מודגש.. להוסיף מים ולתקן טעמים יעזור?
תלוי באיזה תבשיל. אכן בהרט הוא תבלין חזק. אפשר להוסיף מים כדי לדלל את הטעם
איך אפשר לתקן חצילים מרים, לביבות קישואים מרות? איזה רוטב אפשר לעשות?
רוטב צ’ילי מתוק או רוטב יוגורט מרענן