באר שבע מתעוררת לחיים! זה הזמן להגיע, לאכול ולטייל!

אריאלה אפללו יוצאת מהבית וחוזרת לטייל ולאכול ברחבי הארץ. הפעם, המהפך של בירת הנגב, באר שבע! הצבעים, הריחות והטעמים - זה הזמן לצאת ולפרגן!
Loading...

באר שבע היא נווה מדבר עוד מימי אברהם אבינו, התיירן הראשון שהגיע ממסופוטמיה והביא עמו ידע טכנולוגיה שסייעו לו לחפור בארות. מאז יבשו המים בבארות ובירת הנגב מתפתחת בצעדי ענק והופכת ליעד תיירות, תרבות ובילוי אטרקטיבי, במיוחד במתחם  העיר העתיקה, שהסירה מעליה את האבק, הלכלוך וההזנחה וחשפה את יופייה. העתיקה שוקקת חיים ביום - עם אתרים היסטוריים, מרכזי מבקרים, מוזיאונים, גלריות, אמנות חוצות, בתי קפה, מסעדות עממיות ושדרת אוכל רחוב, ובלילה - עם תאטרון פרינג’ מצוין ושפע של ברים מדליקים, שהם כשלעצמם שווים קפיצה.

ימי הקורונה השביתו גם את העתיקה, כמו גם את שאר האתרים בארץ, אך עם המתווה החדש היא חוזרת אט, אט לעצמה. דוכני האוכל פתוחים כבשגרה ורב המסעדות ובתי הקפה חזרו לפעול בהתאם להנחיות משרד הבריאות והתו הסגול - משלוחים וטייק אווי, אותם תוכלו לקחת ולאכול בספסלים הפזורים לאורך השדרה, באחד מהגנים הסמוכים או לעשות פיקניק רומנטי בפארק נחל באר שבע, הממוקם מעבר לכביש. אז יאללה, בואו, נעשיתי רעבה!

שדרת האוכל, רחוב קק"ל. צילום: מישל אמזלג
שדרת האוכל, רחוב קק”ל. צילום: מישל אמזלג

שדרת האוכל של קק”ל
העיר העתיקה היא שילוב מרתק של אותנטיות לצד טרנדיות, של מוסדות קולינריים וותיקים מול מסעדות גורמה חדשות, של אוכל רחוב מול דוכני שוק אופנתיים. את אלה, ועוד, תפגשו על צלחת רב חושית של ריחות, צבעים, טעמים, סיפורים ואנשים המייצגים את הפסיפס הייחודי ואת קיבוץ הגלויות הקולינרי של באר שבע.
לפני כשנה השיקו ברחוב קק”ל, הרחוב הרחב ביותר בעיר העתיקה, את שדרת האוכל שלאורכה מסעדות עממיות ודוכני אוכל רחוב. ומה אוכלים שם? טורטיות מקסיקניות, בריק טריפוליטאי, קרפ צרפתי, פלאפל, מלווח וסלוף תימני, מעורב ירושלמי, שווארמה טורקית וקבב פרסי. איפה? לאורך רחוב קק”ל

 הקבב של אמונה
ראשיתה של ממלכת הקבבים של שמעון אמונה בשנות ה-60, אז עלה מפרס והתיישב בעיר. לפרנסה פתח שיפודיה קטנה בסמטה, ועם השנים שמה הלך לפניה ברחבי הנגב והיא גדלה והפכה למסעדה, שחזיתה בשדרת האוכל. בתפריט סלטים ביתיים ושיפודים מכל הסוגים והטעמים (נסו את חזה האווז) אך גולת הכותרת הם הקבבונים הקטנים, העסיסיים, שנכרכים בלאפה רכה שנשלפת מהטבון. את מסורת הקבבים ממשיך הבן אמנון ששולט בממלכה ביד רמה. רחוב קק”ל 58.  08-6278865

הקבב של אמונה. צילום: אריאלה אפללו
הקבב של אמונה. צילום: אריאלה אפללו

הבורקס של אומי
בורקס אומי הוא המיתולוגי של העיר, זה שכל מי שעבר אי פעם ב’פיקוד’ לא יכול לשכוח. בראשית היו ההורים רוזה ויצחק שהקימו את הקונדיטוריה לפני 40 שנה, ובהמשך הצטרף גם אומי הבן. במטבח הקונדיטוריה הם הכינו בורקס טורקי ועוגיות שמרים עד שהצטרף אליהם גם קלמן, האח הגדול, שהבין את דרישת החיילים לאוכל רחוב מהיר. או אז גייס את המשפחה ופסק - אם בורקס אז הכי טוב, פשוט ומהיר הכנה, ומשם הכל היסטוריה שומנית, משובחת. בעוד קלמן מאחורי הקלעים, מרדד בצק עלים, ממלא בגבינה, תפוחי אדמה ותרד, ומגלגל רוגלך קטנטנים ונהדרים, אומי בחזית,  מגיש את הבורקס עם ביצה שחומה, טחינה וחמוצים. כמה פשוט ככה ממכר.
רחוב הפלמ”ח 107. ‏08-6276365

 

הבגט של אורי
להורים של אורי כהן היה דוכן פלאפל אבל הוא, שבדיוק השתחרר משירות קבע והתחתן, הבין שזו עבודה קשה מידי ופתח לו דוכן בגטיה בכיכר העיר העתיקה. “הייתי הראשון שהתחיל עם בגטים בעיר ועד היום, כבר 34 שנים, יש לי צוות מיומן וטוב”, הוא מספר בגאווה תוך שהוא ממלא בגט פריך בתפוח אדמה, טונה, חביתת ירק ורוטב סודי. ראו הוזהרתם, בשעות הבוקר-צהרים משתרכים טורים ארוכים בחזית הדוכן, אבל העמידה והסבלנות מצדיקים את הסנדביץ’ המעולה שתקבלו בסוף. רחוב החלוץ 77. 08-6280015

הבגט של אורי. צילום: אריאלה אפללו
הבגט של אורי. צילום: אריאלה אפללו

הקפה של לולה
לולה היא מבתי הקפה הכי שוקקים בעיר בו מתכנסים כל הבליינים, האמנים והסטודנטים לצד חובבי הספורט, בשבילם הקצו חדר סגור לצפייה רועשת במשחקים לצד בר, כורסאות, מסכים, דגלים וחולצות של קבוצות כדורגל מובילות. הקפה ממוקם במבנה אבן עתיק ויפה והחלל המרכזי שלו משמש גם כגלריה לתערוכות מתחלפות ומקום להרצאות והופעות אקוסטיות. בתפריט תמצאו מגוון ארוחות בוקר טובות, ברוסקטות אנטיפסטי, ארטיקוש אלה-רומנה, שקשוקות מושקעות, בהן שקשוקת סביח ושקשוקה חריפה אש, סלט עיזה, פסטות, בורגרים וקריספי שניצל. בממלכת הבריאות - שייקים ומיצים סחוטים במקום. רחוב סמילנסקי 13. 08-6288937

 

הבר של כפרה
הכפרה התמקם בשני בתי אבן עתיקים, מהיפים ברחוב המשוחזר. מדובר בבר אופנתי צמוד מסעדת שף בהשראה איטלקית-ספרדית-ישראלית, שהפכו מיד עם השקתם לאחד המקומות הכי לוהטים בעיר. אפשר להתחיל את הערב בארוחה אלגנטית עם פסטות שנעשות בעבודת יד בשילוב רטבים מקוריים, בשרים מיושנים כהלכה, דגים, פירות ים ועוד כאלה בסגנון. בתום הארוחה עוברים לבר הגדול שם מתחממת האווירה עם מוזיקה טובה ואלכוהול משובח. ועם במתחממת עסקינן, בימים חמים פותחים את הגג של הבר, מגבירים את קצב המוזיקה ויאללה בלגן. נכון לעכשיו המקום סגור ויפתח לכשיפתחו את כל המסעדות בארץ. רחוב סמילינסקי 23, 08-6654854

מסעדת כפרה. צילום: אריאלה אפללו
מסעדת כפרה. צילום: אריאלה אפללו

הבית התימני
נתן כהן הוא תימני אסלי, מהדמויות הצבעוניות והמצחיקות של העיר העתיקה. כבר 40 שנה שהוא בוחש באותם הסירים את אותם התבשילים ולא בכדי עומדים אצלו בתור. הוא שולף את הסאלוף מטאבון ענק וצולה עופות על בולי עץ, אך עיקר העניין הם המרקים והתבשילים התימנים, המסורתיים. חובה, סבאיה מאפה בצק על פי מתכון שעובר דורות במשפחה, וחרטה ברטה - ארוחה גדולה שכוללת סלטים, מרק זנב שור או מרק רגל מחייה נפשות, בשר ראש או קציצות ברוטב, תוספות ופיתה תימנית.
עד שתקבלו את האוכל תוכלו לקרוא את השלטים המצחיקים, לשמוע את הדחקות של נתן ולהצטער שאין לכם תימני כזה ליד הבית.
רחוב הרצל 25. 08-6288858 

עושים שוק
באם אתם חובבי שווקים בטח תמצאו עניין גם בסמטאות השוק העירוני, שעובר בימים אלה שיפוץ ושדרוג בדרך להופכו לשוק תוסס ואטרקטיבי, בדומה לאחיו מחנה יהודה, הכרמל ועכו. לצד הירקות, הבשר והדגים ממוקמים דוכני לחמים אתיופים, גרוזינים ומרוקאים, דוכני קטניות ותבלינים מהודו, סין ואתיופיה, ממתקים מארצות ערב, שמלות ערב מפוארות בזיל הזול, בתי נרגילות, מסעדות פועלים ודוכני פלאפל נהדרים. איפה: דרך אילת, ביציאה הדרומית של העיר. פתוח ראשון-שישי

שוק באר שבע. צילום: אריאלה אפללו
שוק באר שבע. צילום: אריאלה אפללו

שישי בב”ש
הגעתי לסיור אוכל בעיר טרום הקורונה ושבתי אליה בעקבות סיור התמיכה בעסקי העיר העתיקה, בימי אפטר קורונה. הסיורים החדשים מתקיימים בקבוצות קטנות, בהתאם להנחיות, כאשר המשתתפים עוטים מסכות ושומרים על מרחק נגיעה. את הסיורים מובילים מדריכי מיזם I LOVE BASH , שמתבלים אותם באנקדוטות וסיפורים על חדשנות ויזמות פורצות דרך. הסיורים יתקיימו בשלושה נושאים- אמנות רחוב, מלונות בוטיק ובעקבות שמות הרחובות, ואתם רק צריכים לבחור. המסלולים יעברו ברחובות ובסמטאות העתיקות, בעקבות מיזמים קהילתיים, אמנות הרחוב, שמקשטת את האזור, מוקדי התרבות, הבילוי והקולינריה, סצנת הפאבים המקומיים ופריחת מלונות הבוטיק החדשים.
מאחורי היוזמה המבורכת עומדות עיריית באר שבע ומנהלת העיר העתיקה והתיירות, שמטרתם להביא את המטיילים ועל הדרך לתמוך בעסקים המקומיים, ובכללם המסעדות, בתי הקפה ודוכני האוכל.
מתי: שישי, 22.5 , 10:00
מחיר: ההשתתפות ללא תשלום אך מותנת ברכישה בסך 20 שקלים מאחד העסקים
מפגש: בגן אלנבי, רחוב העצמאות פינת הרצל
להרשמה מראש:  lp.vp4.me/mkcg

באר שבע. צילום: אריאלה אפללו
באר שבע. צילום: אריאלה אפללו

 ואם אתם כבר בעיר
בשבוע הבא יפתחו מחדש את כל אתרי התיירות בעיר, שיפעלו בתנאי משרד הבריאות, כמובן. החזרה לשגרה היא הזדמנות נהדרת להגיע, לפרגן, לתמוך ולבקר את אברהם אבינו בבאר המיתולוגית במרכז המבקרים “באר אברהם”; לעלות על הרכבת העות’מנית במתחם הקטר 70414 ההיסטורי; לדרוש בשלומן של חיות המדבר בנגב ZOO; להתנסות במדע חווייתי ב”פארק קרסו” ובלונדע - מוזיאון ידע אינטראקטיבי לילדים; לחוות את קרב הפרשים האחרון ב”מוזיאון אנז”ק” המרתק, המנציח 100 שנים לקרב לשחרור העיר; לסייר ב”שער לנגב” - מרכז המבקרים האינטראקטיבי; להתרשם מאמנות עכשווית והיסטורית במתחם מוזיאוני הנגב, הממוקמים במבנים מרשימים ביופיים; ולקנח בטבע ובמרחבים הפתוחים של פארק נחל באר שבע - מתחם נופש ופנאי במרכזו ממוקם האגם השני בגדולו בארץ. לאורך הפארק גשרים, טיילות, שבילי אופניים, ספורטק, מתקני שעשועים ושטחי פיקניק. עוד פרטים באתר - visitbr7.co.il

 

 

 

 

קטגוריות

תגיות

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody