מגלים את שדרות – קרין גורן ועמית אהרנסון מבקרים בשדרות

יצאנו עם קרין גורן ועמית אהרנסון לסיור קולינרי טעים במיוחד בעיר שדרות! הצטרפו אלינו לטעמים, הפינוקים והאנשים של העיר שדרות

מה קורה בשדרות כשהקונדיטורית המובילה קרין גורן ומבקר המסעדות עמית אהרנסון יוצאים לסיור קולינרי בעיר? השניים יצאו למסע טעימות מרתק בין שש תחנות קולינריות מובחרות, שכל אחת מהן מספרת סיפור של התחדשות והתמדה. מבית קפה שנפגע קשות ב-7 באוקטובר וקם מחדש, דרך מאפייה שהפכה לבית חם לחיילים ומשפחות, ועד מסעדת פסטות שחזרה לפעילות רק לאחרונה - כל תחנה בסיור חושפת פן אחר של החוסן והיצירתיות הקולינרית בעיר. הצטרפו לקרין ועמית במסע בין טעמים וריחות, סיפורים ומפגשים אנושיים, שמראים איך גם בתקופה מאתגרת, המטבח של שדרות ממשיך לפעום ולהתחדש.

תחנה ראשונה: חיימוס

התחנה הראשונה בסיור שלנו היא חיימוס, מסעדת בשרים שהוקמה מאפס על ידי חיים כהן באוגוסט האחרון. למרות שהמסעדה נחשבת חדשה, הדרך לא הייתה פשוטה: לאחר ה-7 באוקטובר נאלץ חיים לסגור את שעריה למשך כחצי שנה, תוך שהוא סופג נזקים של למעלה מ-50,000 שקלים כתוצאה מהפסקות החשמל והמזון שהתקלקל.

המסעדה מציעה תפריט עשיר הכולל מנות פתיחה כמו חומוס אסאדו, קרפצ’יו וחציל על האש, לצד מנות עיקריות, שיפודים ותוספות מגוונות כמו כרובית מטוגנת, צ’יפס ופוטטו. הכוכב של המקום הוא הקבב הביתי שמכינים במקום. בנוסף למסעדה השוקקת, המקום גם מארח אירועים מיוחדים.

כתובת: אוסלו 54, שדרות

שעות פעילות: א’-ה’ 11:30-22:30

כשר: כן

מתאים למשפחות: כן

חיימוס - אוכל מפנק לא רק לשמחות
חיימוס - אוכל מפנק לא רק לשמחות. צילום: חיים כהן

תחנה שנייה: פלאפל נטו

פלאפל נטו מספר סיפור של התחדשות והתמדה. המקום, שפועל בעיר מאז 2009, נאלץ לעבור מיקום בעקבות ה-7 באוקטובר כשהעסק המקורי, שהיה ממוקם באזור השוק במשך 15 שנה, נפגע מירי. למרות הקשיים הרבים, טל מלכה, בעל המקום, בחר להרים את הראש ולהמשיך הלאה.

במקום תוכלו למצוא פלאפל טרי, סביח וחומוס עם פול, כאשר הפלאפל הוא כמובן המנה המבוקשת ביותר. למרות כל השינויים, הטעם והאיכות נשארו כשהיו, והמקום ממשיך להיות אבן שואבת לתושבי העיר והסביבה.

כתובת: ניס 9 (צמוד לתחנת דלק תן), שדרות

שעות פעילות: א’-ה’ 10:00-17:00

כשר: כן

מתאים למשפחות: כן

פלאפל נטו - כי מה צריך יותר מזה?
פלאפל נטו - כי מה צריך יותר מזה? צילום: טל מלכה

תחנה שלישית: אוריוס

מול תחנת משטרת שדרות ניצב בית הקפה והקונדיטוריה אוריוס, שספג את תופת ה-7 באוקטובר באופן ישיר. הסיפור של המקום מעורר השראה לא רק בזכות ההתאוששות המרשימה, אלא גם בזכות הקשר המיוחד לקרין גורן - אור, מנהלת המקום, התמודדה בתכנית “הקינוח המושלם” וזכתה, כשקרין הייתה אחת השופטות. כיום, אור ממשיכה להתפתח מקצועית ומתמודדת בתכנית “משחקי השף”.

התפריט של אוריוס מציע חוויה קולינרית מגוונת: מבורקס פינוקים בעבודת יד ועד לחמעג’ון פולנטה ולחמעג’ון כרובית מטוגנת, לצד סלטים, פסטות וקינוחים מפתיעים. בכל יום חמישי בערב המקום מציע ספיישל חדש ומרענן.

כתובת: משה זרח 27, שדרות

שעות פעילות: א’-ד’ 9:00-14:00, ה’ 9:00-14:00, 19:00-23:00

כשר: כן

מתאים למשפחות: כן

אוריוס - בית קפה וקונדיטוריה משובחת
אוריוס - בית קפה וקונדיטוריה משובחת. צילום: ניקי טרוק
קרין גורן ועמית אהרנסון באוריוס - מגלים את שדרות
קרין גורן ועמית אהרנסון באוריוס - מגלים את שדרות. צילום: הראל סויסה

תחנה רביעית: ניבר - בר פרוזן ואסאי

סיפור של התחלה חדשה בצל המלחמה - ניבר, שנפתח לפני מספר חודשים בלבד, מביא לשדרות בשורה רעננה וייחודית. זהו המקום היחיד בעיר שמציע פרוזן יוגורט, שייקים, מיצים טבעיים ובריאים ואסאי. השייקים המיוחדים של המקום הפכו במהרה ללהיט מקומי, והאווירה הצעירה והמרעננת מושכת אליה קהל מגוון.

כתובת: הרצל 34, שדרות

שעות פעילות: א’-ה’ 9:00-23:00, ו’ 9:00-15:00

כשר: כן

מתאים למשפחות: כן

תחנה חמישית: האופה - בוטיק לחם

האופה הפך לנקודת חן קולינרית בשדרות, שמציעה מגוון רחב של מאפים, לחמים טריים מייצור עצמי, עוגות קרות ובחושות. המקום, בניהולם של עדיאל, בעלה ויוסף השותף, שם דגש מיוחד על איכות חומרי הגלם והנראות.

הייחודיות של המקום באה לידי ביטוי בלחמי המחמצת שאין כמותם באזור, בגאלט - קרקר מיוחד שמתאים להגשה עם גבינות, ובמילפיי תוצרת בית. מעבר להיותו מאפייה, המקום הפך לבית חם עבור חיילים ומשפחות מהאזור.

כתובת: יגאל אלון 4, שדרות

שעות פעילות: א’-ה’ 6:00-22:00, ו’ 5:30-14:00

כשר: כשר למהדרין

מתאים למשפחות: כן

האופה - בוטיק לחם עם ריחות וטעמים ממכרים
האופה - בוטיק לחם עם ריחות וטעמים ממכרים. צילום: עדיאל וקנין

תחנה שישית: פסטה וזהו

בסיומו של הסיור קרין ועמית הגיעו לפסטה וזהו. המסעדה התחילה כמקום קטן והתפתחה עם השנים, תוך שמירה על עיקרון מרכזי אחד - הכל מייצור עצמי. הפסטות, הממרחים והרטבים - כולם מיוצרים במקום מחומרי גלם איכותיים ומוקפדים, במחירים נגישים לכל כיס.

המקום, שהיה סגור מה-6 באוקטובר עד ה-4 באפריל, חזר לפעילות עם אותה איכות בלתי מתפשרת. המנות המובילות כוללות את הארנצ’יני - כדורי ריזוטו ממולאים בגבינה ברוטב רוזה, את “הורודה הקלאסית” - פסטה בבסיס שמנת סלק עם ערמונים וגבינת עזים, ואת הפסטו נגיעות שמנת עם בצל מקורמל ובייבי מוצרלה.

כתובת: ההסתדרות 12, שדרות

שעות פעילות: א’-ד’ 11:30-23:00, ה’ 11:30-00:00, מוצ”ש מחצי שעה אחרי צאת שבת עד 00:00

כשר: בד”ץ בית יוסף

מתאים למשפחות: כן

הסיור הקולינרי של קרין גורן ועמית אהרנסון בשדרות חשף בפנינו עיר שוקקת חיים, עשירה בטעמים ומלאת תקווה. מהקבב הביתי של חיימוס, דרך הפלאפל המיתולוגי של פלאפל נטו, הקינוחים המפתיעים של אוריוס, השייקים הרעננים של ניבר, הלחמים הריחניים של האופה ועד לפסטה הטרייה של פסטה וזהו - שדרות הוכיחה שהיא הרבה יותר מעיר בקו העימות. היא עיר של יזמים נחושים, של מסעדנים יצירתיים ושל קהילה שמתעקשת לחגוג את החיים דרך האוכל. המסע הקולינרי בשדרות מוכיח שבית קפה טוב, מסעדה משובחת או מאפייה ריחנית הם הרבה יותר מעוד מקום לאכול בו - הם מרכז קהילתי, נקודת מפגש ומקור של נחמה ושמחה.

אז בפעם הבאה שאתם מחפשים חוויה קולינרית אותנטית ומרגשת, דעו ששדרות מחכה לכם - עם לב פתוח ושולחן ערוך.

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar