מה קורה בשדרות כשהקונדיטורית המובילה קרין גורן ומבקר המסעדות עמית אהרנסון יוצאים לסיור קולינרי בעיר? השניים יצאו למסע טעימות מרתק בין שש תחנות קולינריות מובחרות, שכל אחת מהן מספרת סיפור של התחדשות והתמדה. מבית קפה שנפגע קשות ב-7 באוקטובר וקם מחדש, דרך מאפייה שהפכה לבית חם לחיילים ומשפחות, ועד מסעדת פסטות שחזרה לפעילות רק לאחרונה - כל תחנה בסיור חושפת פן אחר של החוסן והיצירתיות הקולינרית בעיר. הצטרפו לקרין ועמית במסע בין טעמים וריחות, סיפורים ומפגשים אנושיים, שמראים איך גם בתקופה מאתגרת, המטבח של שדרות ממשיך לפעום ולהתחדש.
תחנה ראשונה: חיימוס
התחנה הראשונה בסיור שלנו היא חיימוס, מסעדת בשרים שהוקמה מאפס על ידי חיים כהן באוגוסט האחרון. למרות שהמסעדה נחשבת חדשה, הדרך לא הייתה פשוטה: לאחר ה-7 באוקטובר נאלץ חיים לסגור את שעריה למשך כחצי שנה, תוך שהוא סופג נזקים של למעלה מ-50,000 שקלים כתוצאה מהפסקות החשמל והמזון שהתקלקל.
המסעדה מציעה תפריט עשיר הכולל מנות פתיחה כמו חומוס אסאדו, קרפצ’יו וחציל על האש, לצד מנות עיקריות, שיפודים ותוספות מגוונות כמו כרובית מטוגנת, צ’יפס ופוטטו. הכוכב של המקום הוא הקבב הביתי שמכינים במקום. בנוסף למסעדה השוקקת, המקום גם מארח אירועים מיוחדים.
כתובת: אוסלו 54, שדרות
שעות פעילות: א’-ה’ 11:30-22:30
כשר: כן
מתאים למשפחות: כן
תחנה שנייה: פלאפל נטו
פלאפל נטו מספר סיפור של התחדשות והתמדה. המקום, שפועל בעיר מאז 2009, נאלץ לעבור מיקום בעקבות ה-7 באוקטובר כשהעסק המקורי, שהיה ממוקם באזור השוק במשך 15 שנה, נפגע מירי. למרות הקשיים הרבים, טל מלכה, בעל המקום, בחר להרים את הראש ולהמשיך הלאה.
במקום תוכלו למצוא פלאפל טרי, סביח וחומוס עם פול, כאשר הפלאפל הוא כמובן המנה המבוקשת ביותר. למרות כל השינויים, הטעם והאיכות נשארו כשהיו, והמקום ממשיך להיות אבן שואבת לתושבי העיר והסביבה.
כתובת: ניס 9 (צמוד לתחנת דלק תן), שדרות
שעות פעילות: א’-ה’ 10:00-17:00
כשר: כן
מתאים למשפחות: כן
תחנה שלישית: אוריוס
מול תחנת משטרת שדרות ניצב בית הקפה והקונדיטוריה אוריוס, שספג את תופת ה-7 באוקטובר באופן ישיר. הסיפור של המקום מעורר השראה לא רק בזכות ההתאוששות המרשימה, אלא גם בזכות הקשר המיוחד לקרין גורן - אור, מנהלת המקום, התמודדה בתכנית “הקינוח המושלם” וזכתה, כשקרין הייתה אחת השופטות. כיום, אור ממשיכה להתפתח מקצועית ומתמודדת בתכנית “משחקי השף”.
התפריט של אוריוס מציע חוויה קולינרית מגוונת: מבורקס פינוקים בעבודת יד ועד לחמעג’ון פולנטה ולחמעג’ון כרובית מטוגנת, לצד סלטים, פסטות וקינוחים מפתיעים. בכל יום חמישי בערב המקום מציע ספיישל חדש ומרענן.
כתובת: משה זרח 27, שדרות
שעות פעילות: א’-ד’ 9:00-14:00, ה’ 9:00-14:00, 19:00-23:00
כשר: כן
מתאים למשפחות: כן
תחנה רביעית: ניבר - בר פרוזן ואסאי
סיפור של התחלה חדשה בצל המלחמה - ניבר, שנפתח לפני מספר חודשים בלבד, מביא לשדרות בשורה רעננה וייחודית. זהו המקום היחיד בעיר שמציע פרוזן יוגורט, שייקים, מיצים טבעיים ובריאים ואסאי. השייקים המיוחדים של המקום הפכו במהרה ללהיט מקומי, והאווירה הצעירה והמרעננת מושכת אליה קהל מגוון.
כתובת: הרצל 34, שדרות
שעות פעילות: א’-ה’ 9:00-23:00, ו’ 9:00-15:00
כשר: כן
מתאים למשפחות: כן
תחנה חמישית: האופה - בוטיק לחם
האופה הפך לנקודת חן קולינרית בשדרות, שמציעה מגוון רחב של מאפים, לחמים טריים מייצור עצמי, עוגות קרות ובחושות. המקום, בניהולם של עדיאל, בעלה ויוסף השותף, שם דגש מיוחד על איכות חומרי הגלם והנראות.
הייחודיות של המקום באה לידי ביטוי בלחמי המחמצת שאין כמותם באזור, בגאלט - קרקר מיוחד שמתאים להגשה עם גבינות, ובמילפיי תוצרת בית. מעבר להיותו מאפייה, המקום הפך לבית חם עבור חיילים ומשפחות מהאזור.
כתובת: יגאל אלון 4, שדרות
שעות פעילות: א’-ה’ 6:00-22:00, ו’ 5:30-14:00
כשר: כשר למהדרין
מתאים למשפחות: כן
תחנה שישית: פסטה וזהו
בסיומו של הסיור קרין ועמית הגיעו לפסטה וזהו. המסעדה התחילה כמקום קטן והתפתחה עם השנים, תוך שמירה על עיקרון מרכזי אחד - הכל מייצור עצמי. הפסטות, הממרחים והרטבים - כולם מיוצרים במקום מחומרי גלם איכותיים ומוקפדים, במחירים נגישים לכל כיס.
המקום, שהיה סגור מה-6 באוקטובר עד ה-4 באפריל, חזר לפעילות עם אותה איכות בלתי מתפשרת. המנות המובילות כוללות את הארנצ’יני - כדורי ריזוטו ממולאים בגבינה ברוטב רוזה, את “הורודה הקלאסית” - פסטה בבסיס שמנת סלק עם ערמונים וגבינת עזים, ואת הפסטו נגיעות שמנת עם בצל מקורמל ובייבי מוצרלה.
כתובת: ההסתדרות 12, שדרות
שעות פעילות: א’-ד’ 11:30-23:00, ה’ 11:30-00:00, מוצ”ש מחצי שעה אחרי צאת שבת עד 00:00
כשר: בד”ץ בית יוסף
מתאים למשפחות: כן
תגובות (0)