משלוחים בזמן קורונה: פרודוקטים איכותיים הישר מהיצרן אצלכם בבית!

שוב אריאלה אפללו אספה עבורכם רשימה של משלוחים שווים בימי הקורונה. הפעם הפרודוקטים האיכותיים מהיצרנים הקטנים שמגיעים עד אליכם הביתה!

המציאות הנוכחית טפחה על פנינו ותפסה אותנו לא מוכנים. אמרנו שבוע, שבועיים, שלושה… והנה, אנחנו סופרים כבר חודש פלוס לקורונה הארורה. קנינו, הסתגרנו, התבודדנו בישלנו, אפינו, חסלנו, חזרנו, עמדנו שעות במרחק שני מטרים בתור לביצים, לעגבניות ולמצות שנגמרו. די, כבר נמאס ואין לנו סבלנות וכוח לקניות וסחיבות. גם המגבלות שהוחמרו, תנועה במרחק 100 מטרים עם מסכה שחונקת לנו ת’פרצוף, לא מוסיפים לתענוג המפוקפק. אז יאללה נזמין וכך נעשה מצווה כפולה - לעצמנו ועל הדרך גם לחקלאים, למגדלים, ליצרנים ולעסקים הקטנים, שזו הזדמנות נהדרת לתמוך ולחזק אותם.
השבוע אנחנו פחות בענייני מסעדות ואוכל מוכן ויותר בענייני פרודוקטים שיגיעו היישר מהגליל, הגולן, הנגב והערבה, עד אלינו הביתה, הכי טריים שיש.
חג שני שמח וטעים, ותזכרו, עברנו את פרעה ונעבור גם את זה.

יבול ברמה
אזור רמת הגולן ידוע בתוצרת המשובחת שלו, ובחקלאות שמשלבת חדשנות ומצליחה לגדל פירות יער, תפוחים, אפרסקים ושזיפים מובחרים, שמקדימים את השוק באירופה.

האזור מפורסם גם במאות הכרמים, שנטועים באדמת הבזלת ומניבים ענבי יין מצוינים ליקבי הבוטיק המקומיים, בתי הבד שמייצרים שמני זית עטורי פרסים עולמיים, מחלבות שמגבנות גבינות בוטיק ייחודיות, בשר בקר משובח מפרות שרועות בטבע (שנושא תו “חי בריא”), מפעלי בוטיק שמתמחים בייצור שוקולד פרימיום, ואפילו שתי מבשלות וויסקי ובירה שהן אטרקציה להגיע במיוחד.

עד שנחזור לטייל באזור, וללקט מכל טוב התוצרת המקומית, התוצרת התאגדה ותגיע עד אלינו הודות ליוזמה הברוכה של אגף התיירות ואגף התעסוקה בחברה הכלכלית גולן. שני האגפים הקימו את “קונים גולן” - אתר חדש בו ריכזו את כל החקלאים, המגדלים והיצרנים מרחבי רמת הגולן, ויצרו עבורם מעין חלון ראווה בו ניתן לראות ולבחור את כל התוצרת האזורית. באתר ניתן לרכוש  היישר מהמגדלים והיצרנים  גבינות, יינות, פירות, שמני זית, בשר, דבש, ריבות, שוקולד ועד לפרחים, קוסמטיקה טבעית, תכשיטים ויצירות של אמנים מקומיים, ואלה יגיעו במשלוח ישיר עד הבית.
להזמנות: קונים גולן - buy-golan.org.il/

אז מה מזמינים מהגולן?
גיליס- בשרים, מושב נוב  - שמה של משפחת גיליס הולך לפניה כבר 40 שנה כמי שמתמחה בגידול עדרי בקר לבשר משובח (וכשר), מהטובים בארץ. בקצביה שלהם מומלץ להזמין נתחי אנטריקוט, סינטה, פילה, פריים ריב, אוסובוקו ואסאדו, וגם המבורגר, קבב ונתחים לבישול צלי וגולש.
מחיר: החל מ- 94 שקלים לק”ג. מינימום הזמנה 5 ק”ג ומשלוח חינם מהגולן עד מרכז הארץ, רחובות וירושלים
הזמנות: 04-6763555

גיליס. צילום: מאור קינסבורסקי
גיליס. צילום: מאור קינסבורסקי

מיטשוס, קצרין - בין הקצביות הטובות בארץ שמתמחות בבשרים שמגיעים מעגלים שגדלים במרעה חופשי ועוברים טיפול ויישון מוקפד. כאן תוכלו להזמין נתחי מובחרים לצלייה, בישול ועישון ולהוסיף יינות של סלוקיה - יקב  הבוטיק המשפחתי.
מחיר: 80-150 לק”ג בשר,  70-110 שקלים  ליין. מינימום הזמנה 500 שקלים ומשלוח חינם.
הזמנות: 04-6963334

ארץ גשור, קיבוץ גשור - בית הבד שמתמחה בשיטה ייצור מהפכנית ובשליטה מוחלטת על תהליך ייצור השמן החל מגידול השתילים ועד לשלב הבקבוק, מה שהופך את השמן לאיכותי ובריאותי בקנה מידה עולמי.  השמן מופק משמונה זני זיתים, כולם כתית מעולה ורמת החומציות של 0.2-0.4.
מחיר: 25-65 שקלים לכמות של 250 מ”ל עד 18 ליטר. 30-45 שקלים למשלוח (בהתאם לסכום הקניה) וחינם לקניה מעל 400 שקלים,
כולל בקבוק  קורנייקי במתנה. הזמנות: 04-6764036

שמן זית משק הילמן, מושב נוב - שמן זית בוטיק שיוצר במשק משפחתי. השמן עטור פרסים והוא כשר למהדרין. כאן תוכלו להוסיף להזמנה גם דבש וסבון טבעי. מחיר: 25-700 שקלים, 40 שקלים למשלוח, חינם בקניה מעל 300 שקלים הזמנות: 052-2983325

כרמי גולן. צילום: אייל קרן
כרמי גולן. צילום: אייל קרן

מחלבת נטור - מחלבת גורמה בהרי גולן - קרינה רפאל היא גבנית שמגבנת בעבודת יד גבינות קשות - גאודה , פיקורינו ,מנצגו ותום, גבינות חצי קשות - קממבר, ברי וסנט מור טבעי ועם ערמונים, לבנה בשמן זית ויוגורט מחלב כבשים עם תות, אפרסק ופירות יער.
מחיר: 18-21 שקלים ל-100 גר’ גבינה, 35 שקלים ללבנה, 14-20 שקלים ליוגורט. מינימום הזמנה 150 שקלים ומשלוח ממטולה ועד באר שבע ללא תשלום. הזמנות: 050-4563111

הקצביה של מושבוצ ומשק רגב  - כאן תוכלו להזמין בשר בקר מעדרי הגולן, בשר טלה ועוף טרי, וכן גבינות, יינות, דבש ושמן זית מתוצרת האזור. מחיר: 20 - 200 שקלים, מינימום הזמנה 500 שקלים ומשלוח חינם לכל הארץ. הזמנות: 04-6795095

מתוק מהגליל
מכוורת הגליל הוקמה ב-1935 על ידי ראשוני המתיישבים בעמק החולה, והיא מהוותיקות בארץ. המכוורת מונה היום כ- 5000 כוורות שפזורות ברחבי הגליל, בשדות פרחי בר וצמחיית נחלים, בין מטעים ופרדסים. איכותו של הדבש היא הודות למיקומם הכוורות והאוויר הנקי והצלול, שתורמים לטעמו הייחודי והעדין של הדבש. בראשה המכוורת עומד הדבוראי זוהר רודולף , שביחד עם צוות המחקר, פיתחו מגוון של מוצרי בריאות, בהם מזון מלכות בדבש, פרופוליס בדבש, פרופוניציאה, פולן רויאל וכורכומין בדבש. אפשר להזמין את כל המוצרים האלה ולהוסיף גם דבש פרחי בר, דבש פרחי הדרים, שיזף, אבוקדו ואיקליפטוס ועוד.
משלוח: בכל הארץ. הזמנות: מכוורת גליל, קיבוץ דן - 04-6947826, honey.co.il/

אבי הגבנים
דני ברזילי הוא אבי הגבנים בארץ, מהראשונים שגבנו גבינות ברמה בינלאומית ומי שהכשיר רבים מהגבנים בארץ ובעולם. בראשית גידל את עדרי העזים והכבשים בדיר הצמוד לביתו אך גניבות חוזרות ונשנות שברו אותו ובשנים האחרונות הוא מתרכז רק ביצור גבינות ארומטיות, בהן בשלות וקשות שמבשילות במשך 4-24 חודשים על מדפי עץ אלון, להן קרה בשמות אבנים טובות - קורל, אודם, טופז, שנהב וכו’. המחלבה ממוקמת מול נוף מרהיב פותח תיאבון לגבינות המבושמות, שחלקן מעטורות במדליות זהב וכסף בהן זכה במונדיאל הגבינות 2019 שהתקיים בצרפת.
גם דני התאים עצמו למצב ועד שנוכל להגיע אליו למחלבה, להריח, לטעום, לשאול, לקנות ולהתענג על הנוף, הוא ישלח לנו מארזי גבינות כשרות עד הבית.
מחיר: מינימום הזמנה 150 שקלים, 15-35 שקלים למשלוח (בהתאם לאזור), משלוח חינם בהזמנה מ-250 שקלים. אזור חלוקה (לפי ימים ואזורים) בגליל המערבי, ישובי משגב, כרמיאל, חיפה, יוקנעם, זכרון יעקב, עמק חפר ואזור השרון והמרכז
הזמנות: מחלבת הנוקד, מושב גילון, 050-5705229, 053-3219110

מחבלת הנוקד. צילום: אוצרות הגליל
מחבלת הנוקד. צילום: אוצרות הגליל

הגבינות של אלטו
ב-2006 יונית ואריאל מזן החליטו לפתוח מחלבה במטבח הנטוש של הקיבוץ וקראו לה אלטו, שפירושו גבוה בספרדית. אריאל, שעד הפרטת הקיבוץ והרפורמה במשק החלב היה רפתן שגיבן גבינות להנאת חברי המשק, החליט לאחר המשבר להפוך את ההנאה למקצוע והיום הוא מגבן מעל 30 סוגי גבינות עיזים רכות, בשלות וקשות, שמתיישנות חודשים בחדר הקירור. בימי טרום סגר הם ניהלו בצמוד למחלבה מרכז מבקרים ומסעדה חלבית ובחודש האחרון עברו למשלוחים.

כאן תוכלו לבחור בין שלושה מארזים מוכנים של מוצרים כשרים לפסח, לפי גדול הכיס והאהבה לגבינות. מארז בייסיק כולל ליטר יוגורט, חמאה, גבינה בשלה ושלושי סוגי גבינה קשה, במארז סופר אלטו יארזו לכם יוגורט, פריגורט, חמאה, לבנה, שני סוגי גבינה בשלה ושלושה סוגים של קשה, במארז אלטו לארז תמצאו יוגורט, פריגורט, חמאה, לבנה, שלושה סוגי גבינה בשלה וארבעה סוגים של גבינה קשה.
מחיר: 120-200 שקלים למארז, מינימום הזמנה 120 שקלים, 10 שקלים למשלוח באזור הגליל המערבי הזמנות: מחלבת אלטו, קיבוץ שמרת,  04-9854802

מחלבת אלטו. צילום: אריאלה אפללו
מחלבת אלטו. צילום: אריאלה אפללו

טבע הבשור
טבע הבשור הוא משק חקלאי, משפחתי, שמתמחה בגידולים אורגניים שגדלים בשדות צפון הנגב. בשדות גדלים חצילים, מלפפונים, עגבניות, דלורית, סלק, אספרגרוס, בצל, כרישה וגם תרד, קייל, מנטה ועלי חוביזה. תוכלו להזמין את אלה ולהוסיף לארגז גם  פירות יבשים, אורז, בורגול, פסטה, לחמים וקמחים מלאים, שכולם אורגניים, כמובן.
מחיר: מינימום הזמנה 150 שקלים ומשלוח חינם משדה בוקר ועד רעננה וירושלים הזמנות: טבע הבשור, מושב עין הבשור -  teva-habsor.co.il

טבע הבשור. צילום: טבע הבשור
טבע הבשור. צילום: טבע הבשור

צפיחית בדבש
מכוורת פורת המשפחתית הוקמה לפני כ-30 שנה על ידי הדבוראי חגי פורת. בראשית היו לו ארבע כוורות ועם השנים, משעלה הביקוש לדבש איכותי ולשירותי האבקה, הוא גדל  והיום יש לו כ-2000 כוורות שפזורות בשטחי מרעה מאזור קיבוץ אילות שבדרום ועד אזור בית שמש שבשפלה. המשפחה מתמחה בהפקת דבש מדברי טהור וטבעי מצוף פרחים וכן בדבש זני שממותג לפי אזור הרעיה של הדבורים, סוג הפרחים, העונה, הטעם והצבע. כאן תוכלו להזמין דבש עצי הדרים, אבוקדו ואקליפטוס, דבש פרחי בר, דבש פרחי חרחבינה, פרחי אשל ערבה ועוד, וכן גם בירות ממבשלת הערבה ומארזי מיוחדים. משלוח: בכל הארץ. הזמנות: מכוורת פורת, עין יהב, ערבה התיכונה - 058-5666032

 

 

 

 

קטגוריות

תגיות

תגובה (1)

Avatar