הגידו לנו איזה פירה אתם ונגיד לכם מי אתם! ואל תשכחו את הסקר בסוף

אם גם אתם כבר לא יכולים לראות או להריח תפוחי אדמה אחרי חנוכה, יש לנו את התוספת המושלמת עבורכם לסופ"ש חורפי - פירה שעשוי מבטטה, מקולורבי, מכרובית או מגזר. אתם בוחרים ונהנים!
Loading...

אז שרדתם את חנוכה כדי לספר ואתם כבר לא יכולים לראות תפוחי אדמה? אכלתם לטקעס כאילו אין מחר ואתם שבעים ומרוצים? לקראת הסופ”ש החורפי שמתקרב אלינו, קבלו 4 מתכונים של פירה מהירקות הכי מגניבים. איך מכינים פירה מכרובית, מה הקשר בין קולורבי ופירה ולמה גזר הוא ירק מושלם למחית - כל הפרטים והמתכונים בכתבה.

 

פירה כרובית מטריף כדי לנצל את הכרוביות המהממות של החורף. צילום: שאטרסטוק
פירה כרובית מטריף כדי לנצל את הכרוביות המהממות של החורף.

פירה כרובית מטריף שמתאים בול לחורף הקרוב

כל אדם בר דעת שטייל לאחרונה בשוקי הירקות והפירות יודע שזו ה-עונה לכרוביות: ענקיות, לבנות וצחורות וטעימות עד מאוד. קבלו כאן מתכון כל כך קל ופשוט של פירה כרובית בתיבול עדין של טימין ואגוז מוסקט.

מצרכים ל-8 מנות:
1 כרובית גדולה
30 גרם חמאה
2 כוסות מים
1 כפית מלח דק
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 גבעול טימין, רק העלים

אופן הכנה:

  1. קוצצים דק את הכרובית ומניחים בסיר בינוני.
  2. מוסיפים את החמאה ומניחים על אש בינונית. מטגנים את הכרובית 5 דקות.
  3. מוסיפים את המים והמלח, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שהכרובית רכה מאוד.
  4. מסננים את הכרובית אך שומרים 1/4 כוס ממי הבישול.
  5. מחזירים את הכרובית לסיר יחד עם מי הבישול ששמרנו וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לפירה חלק.
  6. מתבלים באגוז מוסקט ובעלי טימין ומגישים חם.

 

פירה בטטה קצת אסיאתי שיגרום לכם להגיד "תפוחי אדמה WHO?". צילום: שאטרסטוק
פירה בטטה קצת אסיאתי שיגרום לכם להגיד “תפוחי אדמה WHO?”

פירה בטטה לא מהעולם הזה עם קוקוס וצ’ילי - להתכרבל איתו מתחת לפוך

הבטטה המתקתקה היא ירק מושלם לפירה - מתרככת די מהר, בשרנית וכיפית בלי הרבה תועפות של חמאה או שמנת. כאן החלטנו לשתף אתכם בגרסה קצת אסיאתית לפירה בטטה מטריף עם טעמים עדינים של קוקוס וצ’ילי.

מצרכים ל-4 מנות:
4 בטטות בינוניות
1/4 כוס קרם קוקוס
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 כפית גרידת לימון
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שוטפים היטב את הבטטות אך לא מקלפים ודוקרים בכמה מקומות עם מזלג. מניחים בתבנית ואופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שהבטטות רכות מאוד.
  3. חוצים את הבטטות לאורכן ובעזרת כף מחלצים את תוכן הרך. מעבירים לקערה ומועכים מעט.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים בתנועות קיפול ומתקנים תיבול. מגישים חם.

 

הכי טעים עם מלא גבינת המאירי. פירה קולורבי (צילום: שאטרסטוק)
הכי טעים עם מלא גבינת המאירי. פירה קולורבי

פירה קולורבי עם טעם של אש - הכי טעים עם גבינת המאירי

פירה מקולורבי? לא תאמינו כמה זה טעים. את הפירה הזה מכינים מקולורבי שצולים תחילה בתנור עד שהוא מקבל טעם של מדורה, ולאחר מכן מועכים עם תועפות שמן זית וקצת טימין. ממליצים בחום לפזר מעל גבינה מלוחה, רצוי גבינת כבשים נהדרת וחזקה.

מצרכים ל-4 מנות:
4 קולורבי
500 גרם מלח גס
1/4 כוס שמן זית
1 גבעול טימין, רק העלים
1 כפית מלח דק
200 גרם גבינת המאירי (או גבינה מלוחה אחרת)

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות ושופכים את המלח הגס לתבנית פיירקס קטנה.
  2. שוטפים את הקולורבי אך לא קולפים ומניחים בתבנית על המלח.
  3. צולים בתנור החם כשעה עד שהקולורבי מפוחם ורך.
  4. קולפים את הקולורבי ומעבירים לקערה, מועכים לפירה גס.
  5. מוסיפים את שמן הזית ועלי הטימין ומתבלים במלח. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מפוררים מעל גבינת המאירי ומגישים חם.

 

השילוב בין הגזר המתקתק לדבש ולפפריקה מנצח. פירה גזר (צילום: שאטרסטוק)
השילוב בין הגזר המתקתק לדבש ולפפריקה מנצח. פירה גזר

פירה גזר עם דבש ופפריקה - לא לבאגס באני בלבד!

לא סתם אחד הירקות הראשונים שטוחנים לפעוטות הוא הגזר. הוא בריא, טעים, מתקתק וממש ממש בעונה כרגע, יחד עם כל השורשים הנפלאים האחרים.

מצרכים ל-4 מנות:
8 גזרים בינוניים
20 גרם חמאה
2 כפיות דבש
1/2 כפית פפריקה חריפה (או מתוקה)
1 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

  1. קולפים את הגזרים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  2. שמים את חתיכות הגזר בסיר אידוי ומאדים עד שהן רכות מאוד, בערך 25 דקות.
  3. מעבירים לקערה ומועכים לפירה חלק ככל הניתן.
  4. מוסיפים את החמאה, הדבש והפפריקה. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  5. מגישים חם.

קטגוריות

תגיות

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody