25 דקות נסיעה מתל אביב וחצי שעה מירושלים ואתם בחבל מודיעין. ים מושבים יפייפיים בקרבת שדה התעופה, שוהם ופתח תקווה - אבל - מה יש לאכול כאן? יצאנו לתור את האזור כדי למצא לכם מה לאכול באזור, ומצאנו כמה פנינים. קבלו!
מחלבת מרקוביץ
המחלבה היפייפיה של משפחת מרקוביץ “ארץ זבת חלב” יושבת במושב נחלים ומחייבת ביקור. אהרון ותמי התיישבו פה לפני 40 שנה וכשהתחתנו קנו 10 כבשים וכך הכל התחיל. אהרון החל לייצר גבינות ולמכור אותם בשוק פתח תקווה ובפנצ’רייה ליד הבנק והיה חוזר עם מצרכים שקיבל בסחר חליפין, ולא עם כסף. מאז ועד היום הם מייצרים כאן גבינות כבשים, טהורות ונפלאות. חוץ מחלב כבשים כלום לא נכנס לגבינות, הכל טבעי וגם לא מפרידים שומן כמו במחלבות התעשייתיות, כך שבחורף הגבינות שמנות יותר מבקיץ, כי החלב שמן יותר. הנכדים של אהרון ותמי קרויים על שם הגבינות ולא להפך. טעמנו כמה (גבינות, לא נכדים) והתאהבנו. נסו את גל, גבינה צהובה טעימה עם אפטר טייסט עדין, את הריקוטה והיוגורט הנפלאים, את הגבינה “פלג תאנה”, שמשובצים בה תאנים ועובש כחול, אביבית, שהיא גבינה יפייפיה לאירוח עם פרחים אכילים וגם את נווה, גבינה נהדרת ובשלה שאהרון ממליץ לאכול עם קצת קונפיטורת פרי. בימי שישי אפשר להגיע לכאן בתיאום מראש לחווית טעימה, לשמוע הסברים ולטעום גבינות ובמשך השבוע אפשר להגיע לטעום בחנות ולרכוש גבינות הביתה או לרכוש מארז גבינות מוכן (180 שקל למגש נדיב) ולשבת בחצר הקסומה, ולצפות בכבשים החמודות.
מחלבת מרקוביץ, ארץ זבת חלב - 03-933-2797
יקב וילה וילהלמה
היקב וילה וילהלמה שוכן בטירה טמפלרית משגעת במושב בני עטרות. תשכחו משרונה ובית לחם הגלילית, בני עטרות הוא המושב שמאכלס הכי הרבה מבנים טמפלרים יפייפים ורק בשביל זה שווה לעשות פה סיבוב. מוטי וגיל גולדמן מארחים בחצר היקב יחידים שרוצים לבוא להנות מכל היופי הזה על יין ואוכל. מתאמים מראש ומקבלים סלסלה עם אוכל טעים ויין על פי מספר האנשים. (280 שקל לסלסלה זוגית ו-400 שקל לשלישייה). הסלסלה הגדולה כוללת פשטידות, גבינות, סלטים טעימים עשירים בקטניות וגם בקבוק יין על פי בחירתכם, אחרי טעימות שיערכו לכם. בכל יום שישי בשעה 14:00 אפשר להצטרף לסיור הדרכה ביקב וטעימות יין של 6 יינות במחיר של 150 שקל לאדם.
המקום פתוח מראשון עד שישי בתשע בבוקר עד שש בערב ההגעה מחייבת תיאום מראש.
וילה וילהלמה, הראשונים 47, בני עטרות , 050-9712193
המזנון של רותם
המזנון הקטן של רותם, ששוכן בפתחו של תל חדיד, נמצא פה 22 שנה. כל בוקר מתעורר כהן בארבע בבוקר ומתייצב בדוכן ״וכל ערב אני מתגעגע לבוקר מחדש״ לדבריו. האהבה של רותם לדוכן שלו ניכרת באוכל. פה תאכלו שני דברים, ואל תפספסו אותם בבקשה: קציצות ירק ושקשוקה. קציצות הירק עסיסיות ושמנוניות, עמוסות ירק וטעימות למי שיכול להשקיט לכמה דקות את המצפון והשקשוקה חריפה ועוקצנית ואדירה, באמת! אפשר לקחת בבגט (טעים!) או בפיתה ואם תבקשו יפה, אז רותם יכין לכם סנדוויץ’ של גם וגם. גם שקשוקה וגם קציצות! כמה עולה? זול! 20 שקל לפיתה ו-25 שקל לבגט. פתוח כל יום משבע וחצי בבוקר ועד ארבע אחר הצהריים.
המזנון של רותם, תל חדיד (בכניסה למושב), פשוט תגיעו
לה קלברזה
חנית אסא הייתה בהייטקס עד שהחליטה שדי לה. היא למדה קונדיטוריה ואז נסעה ללמוד בישול איטלקי בארץ המקור, וכששבה פתחה בחצר ביתה הנאה את “לה קלברזה” פיצרייה איטלקית. יש פה תנור עצים גדול שמוציא פיצות לוהטות תוך דקה והפיצות של חגית הן פיצות של חבל קלברייה, שמושפעות מהנפוליטניות: דקות, קריספיות, בעלות שוליים שחומים ונפוחים וטעימות למות. ניסיתי את המרגריטה שהיתה מעולה ואת פיצת התרד שמגיעה עם קרם תרד, תירס טרי, פרומעז וקרם פרש שאולי נשמעת נועזת אבל שילוב הטעמים היה מושלם. חגית מכינה גם ג’לטו בעצמה ודגמנו שלושה טעמים: סורבה נקטרינה, לואיזה ונוטלה בננה - שלושתם היו מצויינים. המקום פתוח שלושה ימים בשבוע - שלישי ורביעי וחמישי מחמש בערב ועד עשר בלילה. פיצה גדולה שמתאימה לזוג עולה 62 שקל מה שאומר שאפשר לסגור פה ארוחה רומנטית עם מפה משובצת בצל העצים ב-150 שקל לזוג, עניין שהפך נדיר במחוזותינו.
תגובות (0)