פורים מיוחד במרכז עדי בירושלים עם הקונדיטורית אסטלה

חג פורים מיוחד ומרגש התקיים בשבוע שעבר במרכז עדי בירושלים כשאסטלה הקונדיטורית המופלאה הגיעה לשמח את ילדי המרכז עם מתכון מיוחד לאוזני המן

אסטלה, בעלת בית הספר המפורסם ללימודי קונדיטוריה שנושא את שמה, הגיעה למרכז ‘עדי ירושלים’ להכין עם החניכים במקום מתכון מתוק וחגיגי במיוחד של אוזני המן לקראת חג הפורים. אסטלה הידועה בעוגות ובקינוחים הייחודיים שלה, התכבדה בהכנת אוזני המן, שהותאמו במיוחד לצרכי החניכים במקום המתמודדים עם בעיות רפואיות מורכבות. על ההכנה היה אמון גם השף של ‘עדי ירושלים’ שי מדלסי, ששילב כוחות יחד עם השופטת המפורסמת כדי ליצור את המאפה המושלם.

פורים מיוחד במרכז עדי בירושלים עם הקונדיטורית אסטלה1
אסטלה מכינה אוזני המן עם חניך במרכז עדי בירושלים

מרכז עדי ירושלים מעניק קשת רחבה של שירותים הניתנים על ידי אנשי צוות בכיר ומוביל בתחומו, ומספק מענה ייחודי בריאותי, שיקומי וחינוכי לכ-200 ילדים ובוגרים עם מוגבלות שכלית, התפתחותית ומוטורית, להם ולבני משפחותיהם.

בעדי ירושלים ציינו כי אסטלה הביאה איתה כישרון קולינרי ולב ענק, שילוב שרוממם את מצב הרוח עבור עשרות החניכים, התלמידים ואנשי הצוות במקום.

בסיום הביקור חתמה אסטלה בספר האורחים והתקשתה להסתיר את התלהבותה: “תמשיכו לעשות עבודת קודש, לשמור על אנרגיה חיובית, יש לכם שמחת חיים שלא מובנת מאליה”.

מנכ”ל עדי ירושלים, שלומית גרייבסקי: “אחד הדברים המיוחדים במרכז הוא היכולת לאפשר לכל אחד לחוש ולהתנסות באותה חוויה כמו כל אחד אחר, רק הצורה מותאמת ובטוחה, גם עם אוזני המן. ביוזמה מדהימה של אורי אוברוצקי הגיעה אלינו אסטלה, שיחד עם הצוות המקצועי הכינה אוזני המן עם הילדים. היא חיזקה אותנו מאוד, זכינו בגדול!”

פורים מיוחד במרכז עדי בירושלים עם הקונדיטורית אסטלה2
פורים מיוחד במרכז עדי בירושלים עם הקונדיטורית אסטלה

אוזני המן של אסטלה

מצרכים

בצק לאוזני המן

370 גרם קמח

320 גרם חמאה

גרדה מלימון 1

130 גרם אבקת סוכר

חלמון 1 (אופציונאלי, רק אם הבצק מאד יבש)

מילוי תמרים עם שוקולד

500 גרם תמר מג’הול רך, מגולען

גרידה מ2 תפוזים

100 גרם פתיתי שוקולד שבורים

מילוי שזיפים מיובשים

500 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים, טחונים

200 גרם ריבת ששזיפים

גרידה מ2 לימונים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מרככים את החמאה למצב משחתי אבל לא מומס. מוסיפים את אבקת הסוכר ומטמיעים בחמאה. מוסיפים את הקמח והגרידה, כמו גם את החלמון במידת הצורך.
  2. לשים לישה קצרה מאד ומשטחים לגובה 3 ס”מ, מקררים לפחות שעתיים.
  3. מחממים תנור לטמפרטורה של 145-160 מעלות.
  4. מכינים את מילוי התמרים: מערבבים את הכל יחד ויוצרים כדורים בגודל אגוז קטן.
  5. מכינים את מילוי השזיפים: מערבבים הכל למסה אחידה.
  6. מרדדים את הבצק לעובי 0.5 ס”מ, קורצים עיגולים, ממלאים במלית הרצויה ויוצרים צורה של אוזן המן.
  7. אופים כ12-15 דקות.

קטגוריות

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    נעה טואיטו

    מרגש ממש על הכבוד פורים שמח!!