אסטלה, בעלת בית הספר המפורסם ללימודי קונדיטוריה שנושא את שמה, הגיעה למרכז ‘עדי ירושלים’ להכין עם החניכים במקום מתכון מתוק וחגיגי במיוחד של אוזני המן לקראת חג הפורים. אסטלה הידועה בעוגות ובקינוחים הייחודיים שלה, התכבדה בהכנת אוזני המן, שהותאמו במיוחד לצרכי החניכים במקום המתמודדים עם בעיות רפואיות מורכבות. על ההכנה היה אמון גם השף של ‘עדי ירושלים’ שי מדלסי, ששילב כוחות יחד עם השופטת המפורסמת כדי ליצור את המאפה המושלם.
מרכז עדי ירושלים מעניק קשת רחבה של שירותים הניתנים על ידי אנשי צוות בכיר ומוביל בתחומו, ומספק מענה ייחודי בריאותי, שיקומי וחינוכי לכ-200 ילדים ובוגרים עם מוגבלות שכלית, התפתחותית ומוטורית, להם ולבני משפחותיהם.
בעדי ירושלים ציינו כי אסטלה הביאה איתה כישרון קולינרי ולב ענק, שילוב שרוממם את מצב הרוח עבור עשרות החניכים, התלמידים ואנשי הצוות במקום.
בסיום הביקור חתמה אסטלה בספר האורחים והתקשתה להסתיר את התלהבותה: “תמשיכו לעשות עבודת קודש, לשמור על אנרגיה חיובית, יש לכם שמחת חיים שלא מובנת מאליה”.
מנכ”ל עדי ירושלים, שלומית גרייבסקי: “אחד הדברים המיוחדים במרכז הוא היכולת לאפשר לכל אחד לחוש ולהתנסות באותה חוויה כמו כל אחד אחר, רק הצורה מותאמת ובטוחה, גם עם אוזני המן. ביוזמה מדהימה של אורי אוברוצקי הגיעה אלינו אסטלה, שיחד עם הצוות המקצועי הכינה אוזני המן עם הילדים. היא חיזקה אותנו מאוד, זכינו בגדול!”
אוזני המן של אסטלה
מצרכים
בצק לאוזני המן
370 גרם קמח
320 גרם חמאה
גרדה מלימון 1
130 גרם אבקת סוכר
חלמון 1 (אופציונאלי, רק אם הבצק מאד יבש)
מילוי תמרים עם שוקולד
500 גרם תמר מג’הול רך, מגולען
גרידה מ2 תפוזים
100 גרם פתיתי שוקולד שבורים
מילוי שזיפים מיובשים
500 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים, טחונים
200 גרם ריבת ששזיפים
גרידה מ2 לימונים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מרככים את החמאה למצב משחתי אבל לא מומס. מוסיפים את אבקת הסוכר ומטמיעים בחמאה. מוסיפים את הקמח והגרידה, כמו גם את החלמון במידת הצורך.
- לשים לישה קצרה מאד ומשטחים לגובה 3 ס”מ, מקררים לפחות שעתיים.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 145-160 מעלות.
- מכינים את מילוי התמרים: מערבבים את הכל יחד ויוצרים כדורים בגודל אגוז קטן.
- מכינים את מילוי השזיפים: מערבבים הכל למסה אחידה.
- מרדדים את הבצק לעובי 0.5 ס”מ, קורצים עיגולים, ממלאים במלית הרצויה ויוצרים צורה של אוזן המן.
- אופים כ12-15 דקות.
תגובה (1)
מרגש ממש על הכבוד פורים שמח!!