אם אתם מוצאים את עצמכם זורקים המון אוכל כל שבוע כי פשוט שכחתם ירקות, פירות ומוצרי חלב במדפי המקרר; אם תמיד תהיתם איפה מאחסנים שום, בצל ושאר ירקות ואם תמיד רציתם לדעת איך להאריך את חיי המלפפונים הירוקים - אין צורך לחפש יותר. קבלו את כל הטיפים לאחסון נכון של אוכל במקרר. לגזור, לשמור ולהדביק על דלת המקרר המסודר מאוד שלכם.
טיפ #1: ישנם ירקות ופירות שעדיף לשמור מחוץ למקרר - עגבניות, בצל ושום. את הירקות והפירות שכן שומרים במקרר, רצוי לשמור בשקיות פתוחות או מחוררות לבקרת לחות.
טיפ #2: הארכת חיי המדף של עשבי תיבול - לשטוף, לייבש היטב, לגלגל בכמה שכבות של נייר סופג, לשים בקופסה אטומה.
טיפ #3: איך למנוע נבילה של אספרגוס? שמים את הגבעולים בכוס עם מים, ואת הכוס שמים בדלת המקרר.
טיפ #4: איך למנוע ריקבון בפירות יער מכל הסוגים? לשים אותם לא שטופים בצנצנות סגורות.
טיפ #5: איך להאריך את חיי המלפפון הירוק שבמקרר? לשים כפית או כף מתכת בשקית ולהשאיר את השקית פתוחה.
טיפ #6: מבשלים משהו עם הרבה שומן, כגון מרק עוף, תבשיל עם נתחים שמנים ועוד? לאחר שהתבשיל מתקרר, מאחסנים במקרר ללילה, וביום שאחרי מסירים את שכבת השומן שצפה למעלה בקלות ובמהירות.
טיפ #7: בשר, עוף, דגים טריים - מותר לשמור עד יומיים במקרר, עדיף להקפיא אם לא בטוחים.
טיפ #8: למניעת ריחות במקרר, הניחו קערה קטנה ובה אבקת סודה לשתייה. הסודה לשתייה תספח אליה ריחות לא נעימים. רצוי להחליף אחת לחודשיים.
טיפ #9: החלק הכי קר במקרר מצוי בדפנות, ולכן כדאי לשים קרוב לדפנות אוכל מוכן, בשר או דגים טריים וכדומה. את החלב דווקא עדיף לשים מעל מגירת הירקות ולא בדופן. את הביצים כדאי להוציא מהקרטון שלהן כי הוא מלא בחיידקים, ולשים במקום הייעודי להן.
טיפ #10: כשמפשירים עוף/בשר/דגים, רצוי לשים אותם במדף התחתון ביותר במקרר, כך שלא יהיה זיהום משני של דברים אחרים במקרר במקרה שנוזלי ההפשרה יגלשו.
תגובה (1)
אני מאחסנת מלפפונים בקופסת פלסטיק עם רשת בתחתית אבל בכלל מלפפונים מחזיקים זמן קצר מאד