100% VEGAN – מה חשבנו על ההמבורגרים הטבעוניים של המסעדות הכי שוות

המסעדות המובילות בתחום ההמבורגרים מציעות היום קציצות טבעוניות לחלוטין עם הבטחה גדולה לטעם, מרקם והנאה. לירון קרניאל יצאה לבדוק האם הדשא בקציצה ירוק יותר

הייתי אמורה עכשיו להיות בדירה החדשה שלי. אז הייתי אמורה. פייק דירה. כל המעבר התחרבש לו ועד שהדירה תהיה מוכנה, מצאתי את עצמי בסוף עושה ״קראשינג״ בדירה של עוזו, עם תיקים מלאים בשמלות קיץ, לפטופ, כפכפי הוויאנס ובגד ים.

לפני שהצלחתי להתאפס על הדירה החדשה והזמנית שלי, התחלתי לפרוק שקיות כשברקע מתנגנת כתבה על ישראל שהופכת למעצמת תחליפי ההמבורגרים: המבורגרים מפטריות, המבורגרים מסלק, המבורגרים מסויה ומילת הקסם: ביונד מיט. סוג של פייק מיט, שאמור לדמות חוויה של בשר אמיתית לטבעונים וצמחוניים.

העולם כולו הפך לעולם של פייק. פייק ניוז, פייק כולם מאושרים באינסטגרם, פייק דירה שהובטחה לי ועכשיו גם פייק מיט.

לא עברה שעה ותמר העורכת סימסה ״אני רוצה שתחפשי את ההמבורגר הטבעוני הכי שווה שיש!”. עוד לפני שהספקתי לשאול מתי צריך להגיש את הטור, קיבלתי סמס נוסף: אצלך במייל לו״ז מפורט של המון מקומות. תתפרי את כולם ושלחי לי רשמים… טנקסוששש!

בקטנה, זה לא נשמע כזה מסובך, כולה כמה קציצות. משריינת את עוזו לסיבוב טעימות. זה לא שיש לי לפרוק פייק ארגזים ולהתאקלם בפייק דירה חדשה שלי. לפחות שאצא לאכול פייק שהכי קרוב למקור.

המקום הראשון שהגענו אליו היה בלאק בורגר, שם טעמנו המבורגר פטריות פורטובלו ושמפיניון עם תרד ושקדים, בלחמנייה טבעונית עם חסה, עגבנייה ובצל סגול. על המנה תשלמו 51 שקל, לפני תוספות מעל ותוספות בצד.

הקציצה הייתה נחמדה. טעמה השתפר מאוד כאשר הוספנו קטשופ או רטוב ברביקיו. לפעמים נחמד לא תמיד מספיק. הקציצה מתפרקת בקלות, אך נותנת מענה סביר לצמחונים וטבעונים שבא להם לשבת במקום. המרחק עדיין גדול מלהיות תחליף לחוויית ההמבורגר, למי שמחפש אותה. חשוב לציין, שהשירות היה אדיב והמלצרית ידעה להסביר בדיוק ממה מורכבת הקציצה ואף דאגה לתת המלצות לתוספות מעל ההמבורגר שישדרגו את המנה.

המבורגר פטריות ותרד בבלאק בורגר. צילום: יורם אשהיים

המקום השני שהגענו אליו היה אנגוס, שם החוויה כבר מתחילה לקבל וייב קצת אחר. המקום צועק מסעדת בשרים והישיבה והאווירה במקום מאוד נעימה. שם טעמנו המבורגר טבעוני מעדשים שחורות, סלק ושבבי סויה, המוגש בלחמנייה טבעונית עם חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ בכבישה ביתית, בצל סגול וטחינה מעושנת. על המנה תשלמו 48 שקל, שוב ללא תוספות מעל ותוספות בצד.

התוצאה טעימה מאוד. התחושה היא שהמקום רוצה לספק מענה גם לשוליים המגיעים אליו, קבוצת הטבעונים והצמחוניים. בצד מקבלים רוטב טחינה, רוטב ברביקיו, קטשופ ביתי שמוכן במקום ורוטב סודי ומעניין של המקום, אך לא טבעוני (כן מתאים לצמחונים). גם פה השירות היה מעולה. הברמן ידע בדיוק מה הקציצה מכילה ודאג להדגיש מה לא טבעוני ומה צמחוני. הלחמנייה הטבעונית גם היא הייתה מעולה. יצאנו מבסוטים עם תחושה שחובה לחזור למקום.

המבורגר טבעוני באנגוס. צילום: אנטולי מיכאלו
המבורגר טבעוני באנגוס. צילום: אנטולי מיכאלו

המקום השלישי שהגענו אליו היה מוזס, מקום שאני ועוזו חיכינו לו, מכיוון ששם טעמנו את הביונד בורגר, סוף סוף, שהוא - המבורגר ביונד מיט, 120-130 גרם, שמורכבת מתערובות של חלבון אפונה מבודד, שמן קנולה, שמן קוקוס מזוכך וסלק בלחמנייה טבעונית עם חסה אייסברג, עגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ. על המנה הזאת תשלמו, שוב ללא תוספות מעל וללא תוספות בצד 69 שקל.

אז מה חשבנו? זה מריח כמו בשר, אבל לא ממש. יש לזה אלמנטים של בשר - המרקם, אחידות החומר, אבל לא ממש. והטעם הוא לא של בשר. אבל ממש. וידוי: אני לא טבעונית ולא צמחונית והדבר היחידי שהייתי יכולה לחשוב עליו בחוויה הזו היא שרק אדם שלא נגע בבשר מעל עשור יכול לחשוב שביונד מיט הוא תחליף לבשר.

ביונד מיט - ההמבורגר הטבעוני ברשת מוזס. צילום: חיים יוסף
ביונד מיט - ההמבורגר הטבעוני ברשת מוזס. צילום: חיים יוסף

כדי להעמיק את התחקיר שלי שאלתי 2 חברות קרובות, צמחוניות מטעמי אידיאולוגיה, את דעתן. אחת ענתה שהיא לא מתחברת לקונספט בגלל שעצם המחשבה שמשהו דומה לבשר יאכל על ידה, לא נתפס. והשנייה אמרה, שמי שצמחוני וטבעוני מטעמי אידיאולוגיה וכן עולה בו הגעגוע לבשר, ביונד מיט מהווה תחליף ראוי ביותר. הרגשתי חובה לכתוב פה את שלל הדעות, אבל אם תרצו את דעת עוזו ודעתי, לא התחברנו לחוויה בכלל, לא הצלחנו לסיים את המנה (אפילו לא קרוב) ויצאנו עם תחושה של פייק בשר.

המקום הרביעי שהגענו אליו היה סוסו אנד סאנס, שם כבר ממש פתחנו שולחן. התחלנו עם סוסו טבעוני - המבורגר מאורז, שיבולת שועל, פטריות ובצל מקורמל, בלחמנייה טבעונית עם חסה, עגבנייה, בצל סגול ועליו תשלמו 34 שקל, ללא תוספות מעל ותוספות בצד. פייר, היה לי טעים.

המשכנו לבורגר שווארמה - שאוטוטו נכנס לתפריט. השווארמה עשויה מחלבון סויה, חלבון אפונה, ללא גלוטן. ההמבורגר מגיע בלחמנייה טבעונית עם טחינה, חסה, עגבנייה בצל סגול וחמוצים. על המנה הזאת תשלמו 39 שקל ללא תוספות מעל ובצד.

המבורגר בלי מוצרים מן החי בסוסו אנד סאנס. צילום: לירון קרניאל
המבורגר בלי מוצרים מן החי בסוסו אנד סאנס. צילום: לירון קרניאל

התוצאה: טעים בטירוף! נכון, מדובר בטעמים של שווארמה וזה לא עונה אחד לאחד להגדרת ההמבורגר שחיפשנו, אבל המנה מספקת לחלוטין, מלאת טעמים, עסיסית, כיפית והתחושה שלא צריך להוסיף שום רוטב כדי לתבל את המנה. לגמרי הפייבוריטית שלי.

המנה השלישית שטעמנו בסוסו היא פיתוח חדש מטעם “מחוברים לחיים” (חברה שעושה מוצרים טבעוניים) וסוסו שאמורה להיכנס לתפריט ממש בשבוע-שבועיים הקרובים ואני זכיתי להיות הראשונה שטועמת! המנה כל כך חדשה שעדיין אין לה שם.

מדובר שוב בהמבורגר המבוסס על חלבוני אפונה ומרכיבים נוספים, ללא חומרים משמרים בלחמנייה טבעונית עם רוטב סוסו טבעוני, חסה, עגבנייה ובצל ואמור לתת מענה ראוי לטבעונים וצמחונים לתחליף בשר. התוצאה: עוזו עף על המנה. אני מודה שנהניתי, אבל לגמרי העדפתי את השווארמה. המנה תעלה לכם גם היא 39 שקל.

המקום החמישי שהגענו אליו היה BBB, שם אכלנו טבע בורגר - קציצה של סויה, אורז מלא ושבבי בצל, מוגשת בלחמנייה כפרית טבעונית עם חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל סגול, עליו תשלמו 49 שקל ללא תוספות מעל ותוספות בצד.

המנה הייתה נחמדה וטעימה - סוג של קציצת ירקות שנלווים אליה קצת תבלינים של בשר. הייתה חסרה לי קצת עסיסיות ושוב עלתה התחושה שאם לא נוסיף קטשופ חרדל או כל רוטב אחר שתחפצו בו, כל אחד לפי טעמו, הפה מאוד משתעמם. יחד עם הרטבים, המנה הייתה טעימה מאוד.

טבעבורגר ברשת BBB. צילום: גליה אבירם
טבעבורגר ברשת BBB. צילום: גליה אבירם

המקום השישי שהגענו אליו היה בורגרים, שם טעמנו זוג המבורגרים טבעוניים, כל אחד 80 גרם, מעדשים ושעועית מש מונבטים, סלק, אורז מלא, בלחמנייה טבעונית עם חסה, עגבנייה ובצל סגול.

המנה מגיעה עם תוספת בצד (המקום היחידי שאפשר זאת) ועל זוג בורגרים תשלמו 47 שקל. הקציצה הייתה וול דאן, אפילו אובר וול דאן, מה שהפך אותה ליבשה והיה צריך להרטיב אותה בהמון רטבים על מנת שתקבל יותר טעמים ועסיסיות.

באפיסת כוחות הגענו למקדונלדס, נו מה. חובה. שם תוכלו למצוא את המנה Big Vegan - המבורגר טבעוני המבוסס על חלבוני סויה וחיטה, עליו תשלמו 28 שקל (מזכירה, כי מדובר בהמבורגר בלבד ולא בארוחה).

הקציצה לא רעה בכלל. היא דחוסה, מתובלת בתבלינים שמזכירים יותר טעם של פלאפל, אבל בהחלט מהווה פתרון טוב לקהל היעד. הפספוס היחידי שגם פה, המנה הגיעה דלה ברטבים וצריך להיות אקטיבי ולהוסיף מהם על מנת לקבל “אקסטרה” טעם ועסיסיות.

big vegan ברשת מקדונלד'ס. צילום: נמרוד גנישר
big vegan ברשת מקדונלד’ס. צילום: נמרוד גנישר

אחרי שחקרתי לעומק את העולם ההמבורגרים הטבעוניים ואני לוקחת לפחות חודשיים הפסקה מהמילה עדשים, סלק, סויה ותחליף ראוי, אני חייבת לסכם שהתאכזבתי מאוד מה”הייפ” שבנו ועדיין בונים סביב המותג ביונד מיט. מנה יקרה, שלא מספקת את הסחורה והכי חשוב לא באמת טעימה בעיניי. אם כבר טבעוני או צמחוני, כמו שאמרו רבים וגדולים לפני - “יש לנו ארץ נהדרת” - שמספקת פתרונות אומנם לא ממש זולים, אבל ראויים וטעימים.

עזבו אתכם מפייק מיט, פייק ניוז ופייק לייף. נכון, יש המבורגר אמיתי, שלא כולם אוכלים או רוצים לאכול, משיקולי אידאולוגיה או משיקולי טעם, בואו נשאיר את זה ככה. ובאותה נשימה, יש מספיק מקומות שמגישים מנות טעימות, שגם אם בטעמן לא דומות לבשר פר אקסלנס, מספקות לנו את חוויית ההמבורגר הכי טובה שאפשר.

ואם אתם מאלה שאוהבים להכין לבד בבית, קבלו את ההמבורגרים הצמחוניים והטבעוניים של פודי

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar