אם חשבנו שלחגוג את ליל הסדר בחיק המשפחה היה בבחינת תשלום חובנו לקורונה - חשבו שנית. ראש השנה הזה יהיה שונה מכל מה שהכרנו. אז זה אך מתאים שנחפש משהו שונה לציין אתו את החג - ואם אפשר שיהיה מאוד טעים, מאוד! שונה מאוד, מתוק מאוד - כיאה לשנה הטובה מאוד שמגיעה לכולנו.
NOOKIES
מאחורי נוקיז עומדות נועה ונועם, שתי צעירות בנות 22 מעין-כרם שהקורונה, זמן פנוי ואהבה לבישול ופיקניקים הביאו אותן לייצור מארזי פיקניק עמוסי כל טוב. כל מארז מגיע בסלסילת שוק שאליה הבנות מצרפות גם מפת דרך המפנה לנקודות הפיקניק השוות באזור הציורי של עין-כרם. לקראת החג נוקיז מציעות סלסילת תחילת שנה ובה מאפה תפוחים וקינמון - בצק פריך עתיר חמאה ובו פרוסות תפוחי עץ חמצמצות שתובלו בקינמון, סוכר ותימין שנותן קיק למנה המוכרת ומרימה אותה לגבהים חדשים. חלות סלק, מאפינס תמרים, סלט עלים ותפוחים עם ויניגרט רימונים, ממרח דלעת ושקדים, ירקות חתוכים ולימונדה ורודה עם עשבי תיבול מהגינה (180 שח).
היכנסו לאינסטגרם המהמם שלהן
The Brunch
סוכי שפירא וטל בלושטיין הם אנשי קולינריה (שפית וקונדיטור) וגם בני דודים שחולקים מסורת משפחתית - ארוחות בראנץ’. בראשית ימי הקורונה חזר טל מאיטליה, נשלח לבידוד ומהשעמום - החל אופה במטבח הביתי. בתום ימי הבידוד, בעוד החברים מסביב דורשים המשך של הפינוקים להם התרגלו, סוכי וטל פתחו את THE BRUNCH, ארוחות בראנץ’ משובחות, כאלה שאפשר לקחת לטיול, אבל הכי כייף לאכול במיטה.
לקראת החג, בנוסף למטעמי הארוחה הקבועים, הם מציעים לחם מחמצת עבודת יד עם אגוזי מלך ותמרים - לחם עם קרום פציח ולחם עם טעם חמצמץ ברור של המחמצת שמשלים נפלא את מתיקות התמרים. מריחה נדיבה של חמאה, מעט מלח גס - ולא צריך יותר כלום בחיים; קיש תירס לבן, גבינת פנחס וקשקבל; סלט תפוחי אדמה מבושלים אל דנטה עם רוטב צלפים, בצל סגול ושמיר. מאוד מזרח אירופאי עם צביטה של חמיצות הצלפים; עוגת לימון ג’ינג’ר; סוכריות שרי צלויות עם שום וצ’ילי ומיץ רימונים (320 שח למארז משפחתי).
היכנסו לאינטסגרם המושלם שלהם
FOOD SALON
רעות ושני הן בוגרות כמה מהמוסדות הקולינריים המדוברים בתל-אביב (מינה טומיי, הבראסרי, סיטארה), וכיום משגרות ממטבחן פינוקים עליהן הן חתומות ואוהבו. למרות שמדובר בעסק ביתי - הן מקפידות גם על ערך חברתי. כך למארז ראש השנה הן מצרפות גביע הנבטה (של עמותת אנוש) לחיי התחלות חדשות! מארז החג כולל בולו דבש - חלת דבש טריפוליטאית עם שקדים ולימון רכה ועננית, פיננסייר שקדים ודבש, מקרונים ממולאים בקרם רימון חמצמץ ופירות טריים. את כל האושר הזה הן אורזות בנייר חום ומצרפות פרחים טריים. קסם (מחירים 300-330 שח).
לאינסטגרם הקסום שלהן
TLV Donuts
הדונאטס של ה-TLV DONUTS הן התגלמות האושר המתוק והצבעוני. מאחוריהן עומדת אוליביה רוז, צעירה בת 26 שעלתה מצרפת, לא לפני שהספיקה לעבוד במסעדת באלאגן של אסף גרניט בפריז. כמו במסעדת שף - כל חודש אוליביה יוצרת תפריט חדש, הכל בהתאם לעונה, לטעמים ולמועדים המצוינים באותו החודש. לכבוד חגי תשרי הדונאטס התקשטו חגיגית - דונאט אפל-פאי - דונאט במילוי תפוחים מקורמלים ורוטב קרמל אלוהי, גלייז וקראמבל שקדים (15 שח); האני האני - דונאטס בגלייז דבש עם חטיף האניקראמב בעבודת יד (12 שח), ואם ממש תרצו ללכת על כל הקופה - יש פה דונאטס בצורת אותיות מהן ניתן להרכיב ברכה לשנה החדשה (בהזמנה מיוחדת)
לאינסטגרם ומידע נוסף 053-2262332
מתוקים - נעמה רמוקר
נעמה רמורקר למדה קונדיטוריה בדנון, ועם סיום הלימודים יצרה ליין קינוחים מדויקים הנשענים על קונדיטוריה קלאסית, עם פרשנות וטעמים אישיים שלה. מארז החג שלה מציע פארי ברסט-פרלינה - מאפה בצק רבוך במילוי קרם פרלין, קרמל רך ואגוזי לוז; עוד בגזרת האגוזים יש את העוגה המנצחת בפסטיבל השוקולד הבינלאומי של נוף הגליל שמורכבת משכבות של שטרוייזל אגוזי לוז, קרם שוקולד ושקדים, ציפוי שוקולד חלב ואגוזים מקורמלים, וכדי להבטיח שתהיה שנה מתוקה באמת - מעל מזולפות גבעות מוס פרלינה לוז רך. שילוב מרקמים וטעמים מושחת ומצוין. מארז נוסף הוא מארז עוגיות חמאה מעוצבות אישית ומזוגגות בעיטורי רויאל אייסינג צבעוניים. הכי אישי ומתוק שיש.
לאינסטגרם ומידע נוסף 054-9548682
רעות בלחסן פטיסרי
ביומיום רעות, 28, מציעה מאפי קונדיטוריה עילית מלאי טעם ומדויקים למראה. לקראת החג אספה רעות את סימני החג ואצרה מהם קולקציה חגיגית משובחת שבראשה עוגת סנט הונורה הצרפתית - עם בצק עלים שהיא מכינה בעצמה, פחזניות מבצק רבוך מקורמלות בקרמל דבש, פטיסייר וניל ושנטי וניל (40 שח); צנצנות פנקוטה דבש עם שטרוייזל ורימונים (35) ודובשניות מתוקות (5 יח’ 25 שח). טארט הפיסטוקים והרימונים הוא גולת הכותרת - עם בצק חמאתי ושילוב מנצח של מלוח-חמוץ-מתוק של הרימונים והפיסטוקים הקלויים.
לאינסטגרם ומידע נוסף 052-8024503
אמאפולה אלפחורס
מקום שעושה מאפה מסוג אחד - כדאי שיעשה זאת טוב, פה לולה ויאיר עושים זאת מצוין! קלישאתי ככל שזה ישמע - המקום מושתת על אהבה. האלפחורס זו העוגייה שלולה הכי אוהבת, היא עשתה עליה בעקבות האהבה, וכעת הזוג עושה מה שהוא הכי אוהב לעשות - אלפחורס קטנים ומושלמים (וגם גדולים בגודל עוגה), כל אחד מהם מקבל תשומת לב אישית ואפילו נעטף (כל אחד!) באהבה. לחג יתאימו בעיקר עוגיית הבלאנקו המעולה שעשויה בצק אגוזי מלך, ממולאת בריבת חלב שלולה מכינה בעצמה ומצופה בשוקולד לבן - חלום מתוק, אבל האמת היא שכל אלפחור מיוחד וטעים מאוד מאוד - הפיסטוק למשל הוא אולי לא אחד מסימני החג, אבל אל תפספסו אותו.
לאינסטגרם המתוק של לולה ויאיר
שוקריה
את אודיה ובעלה תפסה הקורונה ככה שבעוד אודיה בחל”ד, בעלה יצא לחל”ת. מהר מאוד הבינו השניים שיש ביניהם המון כשרון שאסור שיבוזבז, ויחד חיפשו דרך להביא את הקול הקולינרי שלהם ליידי ביטוי. את מה שחיפשו מצאו בשוק העיר העתיקה בירושלים, השוק האהוב עליהם אותו מצאו מלקק את פצעיו לאחר הסגר וכך נולדה שוק-ריה, מארזים מהעיר העתיקה. המארז כולל מה שהשוק מציע באותו יום, כיוון שאודיה הולכת לשוק ובוחרת כל תאנה ושזיף. בנוסף יש גם כמה עוגנים קבועים וטעימים שהיא אופה בעצמה (בסבוסה עם קרם חלב מתוק או קרוטוניי בייגלה ירושלמי מתוקים - חטיף קטן וממזרי), וגם הרבה חומרי גלם ומתכונים, כמו למשל מתכון לעראק תאנים (ובמארז יש תאנים ועארק מראמללה), וגם הרבה מוצרי שוק יחודיים כמו ריג’לה ומלוחייה. המארז לחג עולה 650 שח (או 350 לקטן יותר) וכולל חמסה מקרמיקה ארמנית, תבלינים וקפה.
לאינסטגרם המקסים שלהם
Nussel פיצה
רענן נוסל הוא פיציולו. כלומר כהן פיצות בשבילכם. הוא ממייסדי רשת דומינו ושופט בתחרויות פיצה בכל העולם. בזמן הקורונה הוא החל מוכר את בצק הפיצה שלו, זה שבדרך כלל מוזמן על ידי פיצריות שף מעולות, גם לאוהבי פיצה ביתיים. כי קורונה טיים, וצריך לעשות התאמות. המארז של NUSSAL כולל כדורי בצק פיצה קפואים, אותם יש להפשיר במשך 48 שעות בהן הבצק, שהוא בצק ביגה על בסיס סטרטר, תוסס ומעמיק את טעמיו. לאחר 48 השעות פותחים פיצרייה בבית עם המתכונים שמגיעים עם המארז, מחממים תנור והודפים את השכנים שבאים בגלל הריח (250 שח לערכה של 25 כדורי בצק ארוזים).
לאינסטגרם המגרה של רענן
תגובות (5)
הבחירה קשה הכל מושלם!!!
איזה מקסים!! הכל נראה כל כך טוב ומזמין:)