-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7249.5 קק״ל 7249.5 קק״לפחמימות 865.6 גרם 865.6 גרםשומן 344.2 גרם 344.2 גרםנתרן 1960.2 מ״ג 1960.2 מ״גחלבון 115.7 גרם 115.7 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 11.9 גרםשומן רווי 196.8 גרם 196.8 גרםכולסטרול 2449.1 מ״ג 2449.1 מ״גסידן 1817.7 מ״ג 1817.7 מ״גברזל 11.1 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 2845.3 מ״ג 2845.3 מ״גאבץ 12.1 מ״ג 12.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה שעה ו-15 דק׳כולל 16 שעות
-
קלוריות7250
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7249.5 קק״ל 7249.5 קק״לפחמימות 865.6 גרם 865.6 גרםשומן 344.2 גרם 344.2 גרםנתרן 1960.2 מ״ג 1960.2 מ״גחלבון 115.7 גרם 115.7 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 11.9 גרםשומן רווי 196.8 גרם 196.8 גרםכולסטרול 2449.1 מ״ג 2449.1 מ״גסידן 1817.7 מ״ג 1817.7 מ״גברזל 11.1 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 2845.3 מ״ג 2845.3 מ״גאבץ 12.1 מ״ג 12.1 מ״גסגור
אין מרשימה ממנה, בהבטחה! תומר אומנסקי עם מתכון של עוגת גבינה גבוהה מקושטת בעוגיות אלפחורס מתוקות ורכות שלא רק שהאורחים שלכם יעופו מהמראה שלה, הם גם לא יוכלו לעמוד בטעם המתוק והמטריף שלה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה שעה ו-15 דק׳ | זמן כולל 16 שעות | קלוריות 7250 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות אלפחורס
-
150 גרם חמאה רכה
-
120 גרם אבקת סוכר
-
60 גרם חלמונים
-
200 גרם קורנפלור
-
175 גרם קמח לבן
-
5 גרם אבקת אפייה
-
2 גרם אבקת סודה לשתייה
-
40 מ"ל חלב 3%
-
150 גרם ריבת חלב
-
1/3 כוס קוקוס טחון
בלילת עוגה
-
1 ק"ג גבינת שמנת
-
5 ביצים M
-
400 גרם ריבת חלב
-
50 גרם סוכר לבן
-
60 גרם קמח לבן
ציפוי
-
400 גרם שמנת חמוצה 27%
-
50גרם או 5 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומכינים את עוגיות האלפחורס: מערבבים באמצעות וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והקורנפלור ומערבבים בעדינות, ולבסוף מוסיפים את החלב.
- עוטפים את תבנית העוגה בנייר אפייה ונייר כסף ומשמנים בשמן קנולה. לוקחים מחצית מהבצק ומשטחים בתחתית התבנית כך שיהיה בעובי של חצי ס”מ. מחוררים מעט את הבצק באמצעות מזלג, מכניסים את התבנית לתנור, אופים במשך 20 דקות ומצננים מעט אחרי האפייה.
- את מחצית הבצק שנותר מרדדים וקורצים עוגיות בגדלים שונים. אם רוצים, מקפיאים את הבצק המרודד לפני קריצת העוגיות כדי שיהיה יותר נוח לקרוץ.
- אופים בתנור במשך רבע שעה בחום של 160 מעלות במצב טורבו ולאחר האפייה וקירור העוגיות ממלאים אותן בריבת חלב, סוגרים בעוגייה נוספת ומגלגלים בקוקוס.
- מכינים את העוגה: מערבבים את כל החומרים יחד היטב. מוזגים את בלילת העוגה על תחתית הבצק שנאפתה מראש.
- מורידים את מעלות התנור לחום של 140 מעלות ושמים תבנית מים רותחים בתחתית התנור (מניחים את התבנית על המדף הראשון בתנור, ואת העוגה עם המגש ממקמים במרכז התנור).
- אופים במשך שעה ורבע עד שעה וחצי עד להתייצבות של השוליים, העוגה אמורה להיות רוטטת במרכז. במידה והעוגה מאוד נוזלית ורוטטת מדי, מוסיפים רבע שעה נוספת.
- לאחר הוצאת העוגה מהתנור, מערבבים היטב בקערה את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר. מורחים בעדינות על העוגה ומעבירים לקירור של 12 שעות לפחות במקרר.
- לאחר הקירור, מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בעוגיות האלפחורס.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומכינים את עוגיות האלפחורס: מערבבים באמצעות וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והקורנפלור ומערבבים בעדינות, ולבסוף מוסיפים את החלב.
- עוטפים את תבנית העוגה בנייר אפייה ונייר כסף ומשמנים בשמן קנולה. לוקחים מחצית מהבצק ומשטחים בתחתית התבנית כך שיהיה בעובי של חצי ס”מ. מחוררים מעט את הבצק באמצעות מזלג, מכניסים את התבנית לתנור, אופים במשך 20 דקות ומצננים מעט אחרי האפייה.
- את מחצית הבצק שנותר מרדדים וקורצים עוגיות בגדלים שונים. אם רוצים, מקפיאים את הבצק המרודד לפני קריצת העוגיות כדי שיהיה יותר נוח לקרוץ.
- אופים בתנור במשך רבע שעה בחום של 160 מעלות במצב טורבו ולאחר האפייה וקירור העוגיות ממלאים אותן בריבת חלב, סוגרים בעוגייה נוספת ומגלגלים בקוקוס.
- מכינים את העוגה: מערבבים את כל החומרים יחד היטב. מוזגים את בלילת העוגה על תחתית הבצק שנאפתה מראש.
- מורידים את מעלות התנור לחום של 140 מעלות ושמים תבנית מים רותחים בתחתית התנור (מניחים את התבנית על המדף הראשון בתנור, ואת העוגה עם המגש ממקמים במרכז התנור).
- אופים במשך שעה ורבע עד שעה וחצי עד להתייצבות של השוליים, העוגה אמורה להיות רוטטת במרכז. במידה והעוגה מאוד נוזלית ורוטטת מדי, מוסיפים רבע שעה נוספת.
- לאחר הוצאת העוגה מהתנור, מערבבים היטב בקערה את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר. מורחים בעדינות על העוגה ומעבירים לקירור של 12 שעות לפחות במקרר.
- לאחר הקירור, מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בעוגיות האלפחורס.
הערות
- ניתן לשמור את העוגה במקרר עד שלושה ימים.
- ניתן לוותר על קישוט עוגיות האלפחורס.
הערות
- ניתן לשמור את העוגה במקרר עד שלושה ימים.
- ניתן לוותר על קישוט עוגיות האלפחורס.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (16)
האם לצפות (בשמנת חמוצה) מיד אחרי האפיה והקירור של העוגה או רק אחרי קירור של 12 שעות?
הי משה. מצפים את העוגה אחרי האפייה ולפני הקירור
כמה נורא אם אחליף את הגבינת שמנת בגבינה רגילה?
העוגה לא תצא טוב 🙂 אחוזי השומן הגבוהים בגבינה הם נדרשים להצלחת המתכון