חזה עוף הוא נתח מעולה שכולם אוהבים, מילדים ועד מבוגרים, והוא יכול להפוך בקלות ממנה יומיומית למנה חגיגית. אז איך עושים את זה? ממלאים אותו. אפשר למלא באורז או קינואה (חשוב שיהיו מבושלים ומתובלים לפני המילוי), ירקות מוקפצים שחותכים דק לקוביות או רצועות ומתבלים בהתאם להעדפה האישית שלכם או פירה שביחד עם העוף יוצרים ארוחה שלמה. מומלץ להשתמש בחזה עוף מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה.
איך יוצרים כיס מספיק עמוק ורחב בחזה עוף כדי שניתן יהיה למלא אותו? קודם כל מניחים את חזה העוף כשהצד הרחב כלפיכם ולאחר מכן יוצרים חריץ עם סכין חדה מהצד הרחב כלפי פנים כמעט עד הסוף. בשלב הזה ניתן להכניס את הסכין לחריץ שנוצר ולהרחיב את הכיס לרוחב שאתם אוהבים. ככל שהכיס יהיה גדול יותר יהיה לכם יותר מקום להכניס את המילוי.
ועכשיו, איך מבשלים או אופים? ניתן להניח את חזות העוף הממולאים בתוך רוטב שאוהבים כמו רוטב עגבניות או רוטב כורכום צהוב ולבשל במשך 40 דקות או עד שהעוף מוכן. אופציה נוספת היא לצפות את חזה העוף הממולא בקמח ולאחר מכן בביצה ובפירורי לחם ולטגן או לאפות בתנור עד הזהבה והרי לכם שניצל ממולא.
צפו כעת בסרטון של הקצבית טלי יהודה שמסבירה היטב כיצד יוצרים כיס בחזה עוף! >>
תגובות (0)