מנה חגיגית: סלמון במעטפת של שומשום
האחים אדרי שילבו כוחות והכינו לנו מתכון מטריף של דג סלמון במעטפת של שלושה סוגי שומשום. מנה יפיפייה וחגיגית - כזאת שלא תצליחו לעמוד בפניה. בתאבון
האחים אדרי שילבו כוחות והכינו לנו מתכון מטריף של דג סלמון במעטפת של שלושה סוגי שומשום. מנה יפיפייה וחגיגית - כזאת שלא תצליחו לעמוד בפניה. בתאבון
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1070.8 קק״ל 4283.1 קק״לפחמימות 155.9 גרם 623.7 גרםשומן 28.1 גרם 112.6 גרםנתרן 1564.7 מ״ג 6258.9 מ״גחלבון 47.6 גרם 190.5 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.1 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.2 מ״ג 0.9 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 5.2 מ״ג 21.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות ו-10 דק׳
-
קלוריות1071
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1070.8 קק״ל 4283.1 קק״לפחמימות 155.9 גרם 623.7 גרםשומן 28.1 גרם 112.6 גרםנתרן 1564.7 מ״ג 6258.9 מ״גחלבון 47.6 גרם 190.5 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 6.1 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.2 מ״ג 0.9 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 5.2 מ״ג 21.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-10 דק׳ | קלוריות 1071 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון
-
1/2 נתח פילה דג סלמוןבלי עור
מרינדה
-
4 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
3 כפות דבש
-
2 כפות מיריןמזרח מערב
-
1 כפית שורש ג’ינג’רקצוץ
-
1 כפית פלפל צ’ילי אדוםקצוץ
מעטפת
-
50 גרם שומשום שחורמזרח מערב
-
50 גרם שומשום בטעם ווסאבימזרח מערב
-
50 גרם שומשום בטעם רוטב סויהמזרח מערב
תחמיץ ואורז
-
3 כוסות אורז קלרוזמזרח מערב
-
2 כפות מיריןמזרח מערב
-
2 כפות חומץ אורזמזרח מערב
-
1 כף סוכר לבן
-
2 כפיות מלח דק
אופן הכנה
- מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים את הסלמון במקרר לשעתיים לפחות.
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- בקערה שטוחה מערבבים את סוגי השומשום ולאחר שהדג הושרה טובלים את הסלמון בצלחת עם שלושת סוגי השומשום עד שכולו יהיה מצופה חוץ מהצד התחתון.
- בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את הסלמון כשהצד של השומשום כלפי מעלה ואופים כ20 דקות בתנור.
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז 3-4 פעמים.
- שמים בסיר 4 כוסות מים ומוסיפים את האורז, מבשלים על אש קטנה 20 דקות עם מכסה סגור.
- מכבים את האש וממתינים 5 דקות.
- מוציאים את האורז לצלחת או קערה.
- מכינים את התחמיץ: מבשלים בסיר את מרכיבי התחמיץ כ 3-4 דקות ומוזגים על האורז. מערבבים בזהירות עם כף עץ בלי לשבור את האורז.
- לוקחים את האורז ומניחים אותו ברינג גדול (יוצרים צורה עגולה ושכבה עבה יחסית).
- מטגנים במחבת עם שליש כוס שמן רק צד אחד עד שנהיה קראסט פריך.
- מניחים את הדג על האורז שהכנו, ניתן להוסיף בקצ’וי צרוב ולהגיש.
אופן הכנה
- מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים את הסלמון במקרר לשעתיים לפחות.
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- בקערה שטוחה מערבבים את סוגי השומשום ולאחר שהדג הושרה טובלים את הסלמון בצלחת עם שלושת סוגי השומשום עד שכולו יהיה מצופה חוץ מהצד התחתון.
- בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את הסלמון כשהצד של השומשום כלפי מעלה ואופים כ20 דקות בתנור.
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז 3-4 פעמים.
- שמים בסיר 4 כוסות מים ומוסיפים את האורז, מבשלים על אש קטנה 20 דקות עם מכסה סגור.
- מכבים את האש וממתינים 5 דקות.
- מוציאים את האורז לצלחת או קערה.
- מכינים את התחמיץ: מבשלים בסיר את מרכיבי התחמיץ כ 3-4 דקות ומוזגים על האורז. מערבבים בזהירות עם כף עץ בלי לשבור את האורז.
- לוקחים את האורז ומניחים אותו ברינג גדול (יוצרים צורה עגולה ושכבה עבה יחסית).
- מטגנים במחבת עם שליש כוס שמן רק צד אחד עד שנהיה קראסט פריך.
- מניחים את הדג על האורז שהכנו, ניתן להוסיף בקצ’וי צרוב ולהגיש.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מעניין