עוגת גבינה טבעונית
קרין גורן מלכת עוגות הגבינה ושקמה יעקבי אשפית הטבעונות נפגשות ומכינות לנו מתכון קליל וטעים בטירוף של עוגת גבינה טבעונית שלא תצליחו לעמוד בפניה. בתיאבון!
קרין גורן מלכת עוגות הגבינה ושקמה יעקבי אשפית הטבעונות נפגשות ומכינות לנו מתכון קליל וטעים בטירוף של עוגת גבינה טבעונית שלא תצליחו לעמוד בפניה. בתיאבון!
- שקמה יעקבי בראון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8966.4 קק״ל 8966.4 קק״לפחמימות 1101.8 גרם 1101.8 גרםשומן 445.7 גרם 445.7 גרםנתרן 803.9 מ״ג 803.9 מ״גחלבון 95.6 גרם 95.6 גרםסיבים תזונתיים 44.0 גרם 44.0 גרםשומן רווי 328.9 גרם 328.9 גרםכולסטרול 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסידן 209.4 מ״ג 209.4 מ״גברזל 9.6 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 1012.3 מ״ג 1012.3 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 2.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 16 שעות ו-5 דק׳
-
קלוריות8966
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8966.4 קק״ל 8966.4 קק״לפחמימות 1101.8 גרם 1101.8 גרםשומן 445.7 גרם 445.7 גרםנתרן 803.9 מ״ג 803.9 מ״גחלבון 95.6 גרם 95.6 גרםסיבים תזונתיים 44.0 גרם 44.0 גרםשומן רווי 328.9 גרם 328.9 גרםכולסטרול 3.0 מ״ג 3.0 מ״גסידן 209.4 מ״ג 209.4 מ״גברזל 9.6 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 1012.3 מ״ג 1012.3 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 2.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 16 שעות ו-5 דק׳ | קלוריות 8966 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
-
200 גרם פתי בר ונילמרוסקים
-
120 גרם נטורינה קוקוסמומסת, או כל חמאה טבעונית אחרת
-
1צנצנת או 200 גרם ריבת תות
-
"הנמל"
בלילה
-
1100 גרם גבינת שמנת טבעונית
-
1 כף תמצית וניל"הנמל"
-
250 גרם גבינה לבנה טבעונית
-
400 גרם סוכר לבן
-
70 גרם קמח לבן
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: מערבבים בקערה את מרכיבי הקלתית עד שכל הפירורים נרטבים בחמאה הטבעונית.
- מעבירים את הקלתית לתבנית עם נייר אפייה לתבנית מלבנית ומהדקים היטב את הפירורים לתחתית ולדפנות. שמים במקפיא למשך רבע שעה בערך.
- מכינים את הבלילה: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את כל מרכיבי המילוי מלבד הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח בהדרגה עד להטמעה.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים על הקלתית תלוליות של ריבת תות.
- מוזגים בעדינות מעל את בלילת הגבינה שהכנו.
- אופים על 160 מעלות 80-90 דקות (עד שהעוגה יציבה בצדדים ורכה במרכז, לא לאפות עד הזהבה או השחמה!)
- מקררים לחלוטין על השיש ואז במקרר ל-12 שעות לפחות.
- ניתן לקשט את העוגה בתותים ולפזר מעל אבקת סוכר.
*מגישים קר ושומרים בקירור.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: מערבבים בקערה את מרכיבי הקלתית עד שכל הפירורים נרטבים בחמאה הטבעונית.
- מעבירים את הקלתית לתבנית עם נייר אפייה לתבנית מלבנית ומהדקים היטב את הפירורים לתחתית ולדפנות. שמים במקפיא למשך רבע שעה בערך.
- מכינים את הבלילה: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את כל מרכיבי המילוי מלבד הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח בהדרגה עד להטמעה.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים על הקלתית תלוליות של ריבת תות.
- מוזגים בעדינות מעל את בלילת הגבינה שהכנו.
- אופים על 160 מעלות 80-90 דקות (עד שהעוגה יציבה בצדדים ורכה במרכז, לא לאפות עד הזהבה או השחמה!)
- מקררים לחלוטין על השיש ואז במקרר ל-12 שעות לפחות.
- ניתן לקשט את העוגה בתותים ולפזר מעל אבקת סוכר.
*מגישים קר ושומרים בקירור.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
וואוו, עושה מעולה. אבל, הרגשתי שלא היה מספיק סוכר אז הוספתי! לא להאמין שזה קורה בעוגה של קרין. תודה. מתכוונת לשמור את המתכון.
המחשבון שממיר כמות מצרכים בין התבניות אינו נכון ו
היי רונית, את צודקת, מתנצלים על התקלה, זה בטיפול. בשביל תבנית 20*20 צריך להכין חצי מכמות המצרכים