-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5449.7 קק״ל 5449.7 קק״לפחמימות 761.2 גרם 761.2 גרםשומן 229.2 גרם 229.2 גרםנתרן 564.0 מ״ג 564.0 מ״גחלבון 126.0 גרם 126.0 גרםסיבים תזונתיים 20.5 גרם 20.5 גרםשומן רווי 67.8 גרם 67.8 גרםכולסטרול 215.0 מ״ג 215.0 מ״גסידן 200.9 מ״ג 200.9 מ״גברזל 10.0 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 1720.5 מ״ג 1720.5 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 10.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות5450
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5449.7 קק״ל 5449.7 קק״לפחמימות 761.2 גרם 761.2 גרםשומן 229.2 גרם 229.2 גרםנתרן 564.0 מ״ג 564.0 מ״גחלבון 126.0 גרם 126.0 גרםסיבים תזונתיים 20.5 גרם 20.5 גרםשומן רווי 67.8 גרם 67.8 גרםכולסטרול 215.0 מ״ג 215.0 מ״גסידן 200.9 מ״ג 200.9 מ״גברזל 10.0 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 1720.5 מ״ג 1720.5 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 10.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 5450 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כוסות שיבולת שועל עבה
-
3/4 כוס קמח לבן
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
100 גרם חמאה
-
1 כוס דבש
-
1/4 כוס סוכר חום
-
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקה
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כוסות גרעיני חמנייה
אופן הכנה
- גרעימחממים תנור ל-170 מעלות.
- שמים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח ואבקת סודה לשתייה, ומערבבים.
- שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה עם החומרים היבשים, ביחד עם דבש, סוכר חום, חמאת בוטנים, תמצית וניל ותוספות. מערבבים הכל בידיים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ודוחסים היטב בעזרת תחתית של כוס.
- אופים עד להזהבה, כ-45 דקות.
- מניחים לקירור בטמפרטורת החדר, עד התייצבות. מעבירים מהתבנית למשטח עבודה או קרש חיתוך וחותכים לקוביות או לצורות אחרת.
אופן הכנה
- גרעימחממים תנור ל-170 מעלות.
- שמים בקערה גדולה שיבולת שועל, קמח ואבקת סודה לשתייה, ומערבבים.
- שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה עם החומרים היבשים, ביחד עם דבש, סוכר חום, חמאת בוטנים, תמצית וניל ותוספות. מערבבים הכל בידיים לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ודוחסים היטב בעזרת תחתית של כוס.
- אופים עד להזהבה, כ-45 דקות.
- מניחים לקירור בטמפרטורת החדר, עד התייצבות. מעבירים מהתבנית למשטח עבודה או קרש חיתוך וחותכים לקוביות או לצורות אחרת.
הערות
- משתמשים סה"כ ב-2 כוסות פיצוחים : אגוזי מלך, גרעיני דלעת, שבבי שקדים, גרעיני חמנייה וכו'.
הערות
- משתמשים סה"כ ב-2 כוסות פיצוחים : אגוזי מלך, גרעיני דלעת, שבבי שקדים, גרעיני חמנייה וכו'.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן