עוגיות חמאה נימוחות של שי-לי ליפא
כל אחד חייב שיהיה לו מתכון מושלם של עוגיות חמאה. שי-לי ליפא משתפת במתכון שלה לעוגיות נימוחות במיוחד שממש כיף לנשנש ליד הקפה או התה
כל אחד חייב שיהיה לו מתכון מושלם של עוגיות חמאה. שי-לי ליפא משתפת במתכון שלה לעוגיות נימוחות במיוחד שממש כיף לנשנש ליד הקפה או התה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3012.4 קק״ל 3012.4 קק״לפחמימות 373.6 גרם 373.6 גרםשומן 176.7 גרם 176.7 גרםנתרן 1765.4 מ״ג 1765.4 מ״גחלבון 40.1 גרם 40.1 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 100.1 גרם 100.1 גרםכולסטרול 787.4 מ״ג 787.4 מ״גסידן 131.4 מ״ג 131.4 מ״גברזל 4.2 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 449.2 מ״ג 449.2 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות3012
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3012.4 קק״ל 3012.4 קק״לפחמימות 373.6 גרם 373.6 גרםשומן 176.7 גרם 176.7 גרםנתרן 1765.4 מ״ג 1765.4 מ״גחלבון 40.1 גרם 40.1 גרםסיבים תזונתיים 7.6 גרם 7.6 גרםשומן רווי 100.1 גרם 100.1 גרםכולסטרול 787.4 מ״ג 787.4 מ״גסידן 131.4 מ״ג 131.4 מ״גברזל 4.2 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 449.2 מ״ג 449.2 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 3.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 3012 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
ציפוי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מפרידים את החלבון מהחלמון של הביצה הקשה. נפטרים מהחלבון, שמים את החלמון בקערת המיקסר ומוסיפים את כל יתר המרכיבים.
- מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק רך.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. בינתיים עובדים רק עם חצי בצק, ואת החצי השני מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
- מרדדים חצי מהבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 1/2 ס”מ.
- קורצים עוגיות בעזרת קורצן עוגיות. לא ניתן להרים את העוגיות מנייר האפייה ולהעבירן לנייר אחר, ולכן מקלפים את הבצק מסביב לעוגיות ומניחים את הנייר (עם העוגיות עליו) לתבנית. ממשיכים כך עם שאר הבצק. אם רוצים מפזרים מעט סוכר על העוגיות. אפשר גם להכין את העוגיות בצורה יותר זריזה: מחלקים את כל הבצק ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 5 ס”מ ומקפיאים לשעתיים (לא יותר). אם רוצים מגלגלים את הגלילים הקפואים בסוכר. חותכים לעיגולים בעובי 1/2 ס”מ ומניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
- אופים בתנור 12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות קלות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מפרידים את החלבון מהחלמון של הביצה הקשה. נפטרים מהחלבון, שמים את החלמון בקערת המיקסר ומוסיפים את כל יתר המרכיבים.
- מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק רך.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. בינתיים עובדים רק עם חצי בצק, ואת החצי השני מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
- מרדדים חצי מהבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 1/2 ס”מ.
- קורצים עוגיות בעזרת קורצן עוגיות. לא ניתן להרים את העוגיות מנייר האפייה ולהעבירן לנייר אחר, ולכן מקלפים את הבצק מסביב לעוגיות ומניחים את הנייר (עם העוגיות עליו) לתבנית. ממשיכים כך עם שאר הבצק. אם רוצים מפזרים מעט סוכר על העוגיות. אפשר גם להכין את העוגיות בצורה יותר זריזה: מחלקים את כל הבצק ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 5 ס”מ ומקפיאים לשעתיים (לא יותר). אם רוצים מגלגלים את הגלילים הקפואים בסוכר. חותכים לעיגולים בעובי 1/2 ס”מ ומניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
- אופים בתנור 12-10 דקות עד שהעוגיות זהובות קלות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
ביצה קשה???
היי, לא, מתנצלים על התקלה, ביצה רגילה, תוקן במתכון, תודה רבה