הפעם האחרונה שטיילתי ביוון הייתה עם משפחתי האהובה לפני עשרים שנה. הזיכרונות מהטיול די מעומעמים ובעיקר לא כל כך מוצלחים, יעיד על כך הזמן שעבר בין הטיול הזה והטיול המשפחתי הבא, שקרה רק השנה!
זיכרון אחד טוב יש לי מהטיול - נסיעה בשביל נחש שעולה מעבר לעננים אל כפר קטן עם פחות מעשרה תושבים. בכפר היה מלון אחד וטברנה, שבה הבעלים אפה בתנור מאכל אגדי של פלפלי שושקה ממולאים ברוטב בשמל מבעבע עם מלא מלא שמיר וגבינה. לעולם לא אשכח את הטעם הזה, וכל כמה חודשים אני מכינה את המתכון הכמעט מדויק שנתן בעל הטברנה לאחותי לפני שני עשורים.
לכן הנסיעה ליוון לפני חודשיים, ליום הולדת שבעים של אבא של בן זוגי, הייתה מרגשת עבורי במיוחד. ידעתי שלא ניסע אל הכפר הקטן הזה וכנראה שבעל הטברנה כבר לא בחיים, אבל הזיכרונות של האוכל המעולה העלו בי ציפיות לטיול קולינרי משובח. וכך היה.
אז אם אתם מטיילים ביוון ומזדמן לכם להגיע לסלוניקי, הנה רשימה של 5 המקומות שאתם חייבים לאכול בהם בעיר היוונית המקסימה הזו. ואם אתם מכירים עוד כמה שממש לא כדאי לוותר עליהם, כתבו לי בתגובות!
BOUGATSA GIANNIS
במחקר המקדים שלי על סלוניקי קראתי על מאפה מקומי שאפשר לאכול בוורסיות מלוחות ומתוקות שנקרא בוגאצה. מיד בדקתי איפה מוכרים את הבוגאצה הכי טובה בסלוניקי וכל המחמאות הורעפו על מקום קטן שלו ויטרינה אחת שפונה לרחוב ומלאה בשלל בוגאצות עם מילויים שונים.
ביום הראשון שלנו כבר ניווטתי עם המפה של גוגל אל עבר היעד שהתגלה כסגור. ביום האחרון סגרתי מעגל והצלחנו להגיע בשעה שפתוח ולאכול בוגאצה מלאה בקרם וניל עם קינמון ואבקת סוכר מעל. התמונה מדברת בעד עצמה.
Mitropoleos 106, Thessaloniki
+30 231 025 7375
BLE
דמיינו לכם ויטרינות עם כל הקינוחים הכי יפים שאתם יכולים לחלום עליהם, ומאחורי הוויטרינות עוד ויטרינה ענקית עם מאפים, תבשילים וסלטים מעוררי תאבון. אחרי שתגלו שזה לא חלום, תתחילו באגף המלוחים ותקנחו באגף המתוקים.
אני מאוד אהבתי את הלזניה שלהם, כי שכבת בשמל יפה ומקורמלת תמיד מנצחת עבורי. דווקא מהקינוחים שלקחנו לא נרשמה התלהבות, אבל מתוך מאות הקינוחים שהם מכינים, אני בטוחה שיש לא מעט ששווים את הקלוריות.
Agias Sofias 19, Thessaloniki
+30 231 023 1200
NEGROPONTE
במרכז העיר, ברחוב הכי תוסס של סלוניקי, יש מלא טברנות מוצלחות. אני יודעת שכולם מתלהבים מאוד מ-Full Tou Meze אבל אני דווקא אהבתי יותר את נגרופונטה. אכלנו עלי גפן משובחים, קציצות זוקיני שמנמנות ועסיסיות שטבלנו בצזיקי איכותי, סלט יווני כהלכתו ועוד שלל צלחות קטנות טעימות. אם אתם מחפשים ארוחה יוונית קלאסית שלא תקרע לכם את הכיס, זאת המסעדה עבורכם.
Katouni 21, Thessaloniki
+30 231 052 3571
SEMPRIKO
סמפריקו מתפקדת כמעדנייה ומסעדה כך שכל הפרודוקטים טריים ומקומיים אבל סגנון הבישול הוא לא הסגנון היווני הקלאסי. למרות זאת, החוויה שלנו הייתה פשוט נהדרת ונהנינו מהאוכל מאוד.
אכלנו סלט גזר עם פטה, סלרי, צימוקים ורוטב הדרים מתקתק-חמוץ, המשכנו עם ריזוטו כמהין ודג לבן ברוטב הולנדייז. לסיום קיבלנו, כנהוג ביוון, קינוח על חשבון הבית שהיה לא פחות טוב משאר הארוחה - טראפלס עם רוטב דובדבנים שהיו ממש בשיא העונה באותו הזמן.
Fragkon 2, Thessaloniki
+30 231 055 7513
DIONYSOS
ואם בדובדבנים עסקינן, עם ההמלצה האחרונה אני רוצה לצאת שעה וחצי צפון מערבה מגבולות העיר, אל כפר קסום בשם אורמה, שבדרך אליו עוברים בכבישים כפריים שלצידם מטעי דובדבנים והרים מושלגים של מקדוניה הצפונית.
אל הכפר מגיעים בעיקר אם רוצים לרחוץ במעיינות החמים פוזאר שממוקמים כחמש דקות נסיעה מהכפר. אני יודעת שזה לא נחשב ממש בסלוניקי, אבל אם הגעתם עד לכאן, ממליצה לכם לשכור רכב לטיול יום חלומי.
בדיוניסוס שממוקמת בכיכר המרכזית של הכפר, שווה לשבת בחוץ בצל העצים ולאכול זוקיני בטמפורה, בשרים על האש (המומחיות שלהם) וללגום יין מקומי. כשמסיימים לאכול אסור לשכוח לבקר בחנות ממול, לקנות דובדבנים לפי קילו וחליטות תה מקומיות.
Central square, Orma
+30 2384 094410
תגובות (9)
וואו. נשמע ונראה מעולה
תודה רבה!