שי-לי עושה מותק של שבת: חלת שוקולד מכדורים עגולים ומתוקים
חלת שוקולד נימוחה שעם טוויסט קטנטן הופכת ללחמניות עגולות ורכות, כמו ענני שוקולד מתוקים, שגם המבוגרים ישמחו לנשנש בסוף ארוחה או ליד הקפה
חלת שוקולד נימוחה שעם טוויסט קטנטן הופכת ללחמניות עגולות ורכות, כמו ענני שוקולד מתוקים, שגם המבוגרים ישמחו לנשנש בסוף ארוחה או ליד הקפה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3094.3 קק״ל 3094.3 קק״לפחמימות 429.3 גרם 429.3 גרםשומן 124.0 גרם 124.0 גרםנתרן 3537.1 מ״ג 3537.1 מ״גחלבון 80.8 גרם 80.8 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 5.5 גרםשומן רווי 23.5 גרם 23.5 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 117.8 מ״ג 117.8 מ״גברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 1141.0 מ״ג 1141.0 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות3094
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3094.3 קק״ל 3094.3 קק״לפחמימות 429.3 גרם 429.3 גרםשומן 124.0 גרם 124.0 גרםנתרן 3537.1 מ״ג 3537.1 מ״גחלבון 80.8 גרם 80.8 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 5.5 גרםשומן רווי 23.5 גרם 23.5 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 117.8 מ״ג 117.8 מ״גברזל 8.8 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 1141.0 מ״ג 1141.0 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 3.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 3094 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח שמרים
-
2 כפות אבקת קקאו
-
0.6כוס או 160 מ"ל מים חמים
-
1/3 כוס ממתיק נוזלי
-
0.4כוס או 60 מ"ל שמן קנולה
-
1 ביצה L
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כוס שוקולד צ’יפס
שימון הבצק
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה
לציפוי
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את חומרי הבצק, למעט השוקולד צ’יפס כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים שוקולד צ’יפס ולשים בידיים כדקה עד שמתפזרים בתערובת.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרכיבים את החלות ומתפיחים שוב: לשים דקה-שתיים את הבצק ומחלקים ל-10 חלקים שווים במשקל 90 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לעיגול.
- מניחים את העיגולים בתבנית במרחק 2 ס”מ זה מזה. מכסים במגבת נקייה ולחה ומתפיחים כשעה ורבע
- אופים: מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים את החלה בביצה טרופה עם כף מים.
- אופים בתנור החם 30-25 דקות, עד הזהבה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את חומרי הבצק, למעט השוקולד צ’יפס כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים שוקולד צ’יפס ולשים בידיים כדקה עד שמתפזרים בתערובת.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרכיבים את החלות ומתפיחים שוב: לשים דקה-שתיים את הבצק ומחלקים ל-10 חלקים שווים במשקל 90 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לעיגול.
- מניחים את העיגולים בתבנית במרחק 2 ס”מ זה מזה. מכסים במגבת נקייה ולחה ומתפיחים כשעה ורבע
- אופים: מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מברישים את החלה בביצה טרופה עם כף מים.
- אופים בתנור החם 30-25 דקות, עד הזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן