אנצ’ילדס טונה – מאפה מטורטיות עם טונה ותירס
שי-לי ליפא מכינה אנצ'ילדס, מאפה מלוח מהמטבח המקסיקני העשוי מטורטיות ממולאות בטונה ותירס עם רוטב סלסה חריף ומוצרלה זהובה
שי-לי ליפא מכינה אנצ'ילדס, מאפה מלוח מהמטבח המקסיקני העשוי מטורטיות ממולאות בטונה ותירס עם רוטב סלסה חריף ומוצרלה זהובה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1731.6 קק״ל 10389.7 קק״לפחמימות 1585.6 גרם 9513.5 גרםשומן 1578.2 גרם 9469.5 גרםנתרן 2469.2 מ״ג 14815.4 מ״גחלבון 1577.9 גרם 9467.5 גרםסיבים תזונתיים 1572.8 גרם 9436.9 גרםשומן רווי 1573.0 גרם 9438.2 גרםכולסטרול 1582.6 מ״ג 9495.5 מ״גסידן 1725.9 מ״ג 10355.2 מ״גברזל 1570.7 מ״ג 9423.9 מ״גאשלגן 1805.9 מ״ג 10835.5 מ״גאבץ 1570.2 מ״ג 9421.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1732
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1731.6 קק״ל 10389.7 קק״לפחמימות 1585.6 גרם 9513.5 גרםשומן 1578.2 גרם 9469.5 גרםנתרן 2469.2 מ״ג 14815.4 מ״גחלבון 1577.9 גרם 9467.5 גרםסיבים תזונתיים 1572.8 גרם 9436.9 גרםשומן רווי 1573.0 גרם 9438.2 גרםכולסטרול 1582.6 מ״ג 9495.5 מ״גסידן 1725.9 מ״ג 10355.2 מ״גברזל 1570.7 מ״ג 9423.9 מ״גאשלגן 1805.9 מ״ג 10835.5 מ״גאבץ 1570.2 מ״ג 9421.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1732 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלסה
-
1קופסה או 800 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 כף שמן זית
-
1 כפית ממרח צ’יפוטלה
-
1 כפית סוכר לבן
-
2 שיני שום
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מלית
-
3 קופסאות שימורים טונה בשמן
-
1 1/2 כוסות גרגירי תירס
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
חופן כוסברה
ציפוי
-
2/3שקית או 200 גרם גבינת מוצרלה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. קוצצים דק את השום. מסננים היטב את הטונה. פורסים את הבצל הירוק לעיגולים דקים, כולל החלק הלבן. קוצצים את הכוסברה.
- מכינים את הסלסה: מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה גדולה את הטונה, התירס, הבצל הירוק, הכוסברה ו-1/3 כוס מהסלסה.
- מרכיבים את המנה: מחממים כל טורטיה במחבת כמה שניות מכל צד כדי להגמיש אותה.
- יוצקים 1/3 כוס מהסלסה לתבנית. מניחים על השליש התחתון של כל טורטיה 3-2 כפות מהמלית ומגלגלים לגליל הדוק. מסדרים את הגלילים בתבנית. יוצקים את שאר הסלסה ומפזרים את הגבינה.
- אופים 30-25 דקות עד שהמוצרלה זהובה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. קוצצים דק את השום. מסננים היטב את הטונה. פורסים את הבצל הירוק לעיגולים דקים, כולל החלק הלבן. קוצצים את הכוסברה.
- מכינים את הסלסה: מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה גדולה את הטונה, התירס, הבצל הירוק, הכוסברה ו-1/3 כוס מהסלסה.
- מרכיבים את המנה: מחממים כל טורטיה במחבת כמה שניות מכל צד כדי להגמיש אותה.
- יוצקים 1/3 כוס מהסלסה לתבנית. מניחים על השליש התחתון של כל טורטיה 3-2 כפות מהמלית ומגלגלים לגליל הדוק. מסדרים את הגלילים בתבנית. יוצקים את שאר הסלסה ומפזרים את הגבינה.
- אופים 30-25 דקות עד שהמוצרלה זהובה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן