המקומות הקטנים שהתאימו את עצמם לקורונה: במשלוח או בטייקאווי ואוכלים באוויר הפתוח

אריאלה אפללו אוספת עבורכם רשימת מקומות טעימים שהתאימו עצמם לאווירת הקורונה. מזמינים הביתה או לוקחים בטייקאווי והולכים לאכול באוויר הפתוח. שווה קריאה

ההסגר והבידוד שתפסו אותנו לא מוכנים עצרו לנו באחת את החיים. ועדיין, קורונה ככל שתהיה אנחנו חייבים לאכול, ואם אפשר טוב, מנחם ומפנק, כזה שבשבילו בימים פחות מטורללים היינו מרחיקים הרבה יותר משני מטרים. כדי שלא נתגעגע מידי, וכדי להמתיק לנו קצת את הבדידות הכפויה, יש מי שהבינו שאנחנו לא יכולים להגיע אליהם ועברו למשלוחים שיגיעו עד אלינו.

מאידך, אם תרגישו חנוקים בין ארבעה קירות, תרצו קצת להתאוורר תוך שמירה על מרחק נגיעה וכללי ההתכנסות, תוכלו להגיע אליהם, לאסוף את המארז, לחפש לוקיישן מרוחק מאנשים, לפרוס את הגודיס ולגנוב שעה-שעתיים באוויר הפתוח ולחזור להסגר עד יעבור זעם.

האוכל של פאטמה. צילום: נורית פורן
האוכל של פאטמה. צילום: נורית פורן

המעדנים של פאטמה
“שנייה לפני כל הבלגן הייתי בפריחה מטורפת, בעשייה, בפרויקטים, בצמיחה, ואז הכל נעצר ברגע. ימים לא פשוטים עוברים עלי ועל חברי, וכולנו מבולבלים, מפחדים, מנסים לשרוד ולהבין לאן נושבת הרוח. ליבי עם חברי לעסקי הקולינריה, ובמיוחד עם האנשים והמקומות איתם אני עובדת בשנים האחרונות”, אומרת נורית פורן, שמבטאת גם את הכאב והחרדה שלנו, של כולנו. בזמני שגרה נורית מובילה סיורים קולינריים בשוק עכו, בתרשיחא, באיטליה ובפורטוגל, אך בימים אלה הקורונה השביתה אותה מהעבודה אז היא עשתה מעשה. היא גייסה את פטאמה, שביתה הוא אחד מתחנות העצירה בסיוריה בסמטאות עכו, וביחד החליטו שאם אנחנו לא יכולים להגיע לפאטמה פאטמה תגיע עד אלינו. פאטמה זו היא בשלנית בחסד ורק בשביל הקובה המטוגנת, השולבטו ועלי הגפן האלוהיים שלה אני רוצה לרוץ אליה עכשיו ומיד. השתיים הרכיבו תפריט עם המנות האהובות, אותן יארזו וישלחו עד לפתח דלתכם, בתנאי שאתם גרים באזור הצפון והמרכז.

האוכל של פאטמה. צילום: נורית פורן
האוכל של פאטמה. צילום: נורית פורן

בתפריט: כרוב ועלי גפן צמחוניים, כרוב וקישואים ממולאים בבשר, מג’דרה, שולבטו - תבשיל בורגול עם ירקות ברוטב עגבניות, פאטייר - משולשי בצק במילוי תרד וזעתר, סמבוסק במילוי גבינה, קובה מטוגנת במילוי בשר וצנוברים ולקינוח עוגיות מעמול.
מחיר: 2-5 שקלים ליחידת סמבוסק, פאטייר או קובה, 50-80 שקלים לק”ג כרוב, קישואים, עלי גפן, מג’דרה או שולבטו.

לפרטים והזמנות: נורית פורן -  052-8283022

האוכל של פאטמה. צילום: נורית פורן
האוכל של פאטמה. צילום: נורית פורן

לאכול באוויר הפתוח: לנמל הציורי של עכו. על המזח ניצבים סלעי ענק מרוחקים ומבודדים עליהם תוכלו לפרוס את המעדנים ולהתענג על התפאורה של המפרץ היפה, האוניות שעוגנות באופק, צריחי המסגדים והחומה היפה המקיפה את העיר העתיקה, כשברקע ינגנו לכם הפעמונים ותרני היאכטות שינועו ברוח. בין ביס לביס תחלמו על מחוזות מרתקים מעבר לים, אליהם עוד תגיעו אם וכאשר.

איש לתלפיות
עד לפני 30 שנה היה שוק תלפיות אחד מהאזורים הצבעוניים, האותנטיים והשוקקים בחיפה. נראה שלאט ובטוח השוק חוזר שוב להיות אטרקטיבי הודות למסעדות, לחמארות ולברים הקטנים שנפתחו שם בשנים האחרונות. מי שהוביל את המהפך הקולינרי של השוק, והיה הראשון לזהות את הפוטנציאל, היה השף אילן פירון  ואחריו באו כולם. אילן פתח שם את ‘תלפיות’ - חאמרה מדליקה שדורגה לא פעם כאחת מעשר המסעדות הטובות בארץ. בחמארה מגישים מנות ים-יבשה נהדרות, מפתיעות וייחודיות המבוססות על פרודוקטים הכי טריים ויומיים המגיעים היישר מדוכני השוק. השבוע הוא השיק מנות שנארזות בתוך כיס ג’בטה פריך, והתוצאה כריכים מדהימים שטרם טעמתי אבל מי שטעם דיווח שאני חייבת. לכשהבין שהקורונה מאיימת להרוס לו הרכיב בזריזות תפריט “תגיעו, תקחו, תלכו” - משלוחים ו- take away, ואני כבר מחכה למשלוחה שלי.

מסעדת תלפיות חיפה. צילום: אילן פירון
מסעדת תלפיות חיפה. צילום: אילן פירון

בתפריט: ג’בטה קבב בורי עם צ’זיקי, אריסה, פלפל קלוי וקונפי שום; ג’בטה עם פלמידה לבנה, חציל כבוש ופלפל שיפקה מותסס; שווארמת דג מוקפצת עם סומק ובצל סגול; ובדרג’אני - מנה גאורגית של גלילות חציל במילוי חצילים ואגוזים.
מחיר: 25-45 שקלים למנה

לפרטים: תלפיות, רחוב סרקין 28 חיפה. 04-6992296

לאכול באוויר הפתוח: לנחל שיח השכונתי. הנחל נגיש וקל להליכה ולאורכו מערה, נקבה, שני מעיינות, בריכות מים (שמלאות כל השנה ומזמינות לטבילת קיץ), בוסתן כיאט עם עצי פרי עונתיים ופנורמה מרשימה המשקיפה אל הים.

האגם הראשון לציון
הרחק מההמולה העירונית, בלוקיישן מקסים, הקימו קופלקס בתי קולנוע לצד שדרת מסעדות, בתי קפה וברים, שממוקמים על שפת האגם הגדול. ביומיום האגם, וסביבתו, מהווים מתחם בילוי שוקק למרגלות הגלגל הענק והסקי-קוסטר של הסופרלנד, אבל עכשיו, בצל הקורונה, כולם, כמעט, מושבתים פרט ליחידים שעברו למשלוחים. אחד מהם הוא פטריקס האגם - פאב אירי שנחשב לאחד מהשמחים, היפים והגדולים בארץ, שיכול לאכלס מעל ל-400 בליינים בימים של טרום קורונה. לצד הבירות והאלכוהול מוגשות מנות מכל וכול - החל מפוקצ’ות, פיצות, נצ’וס, סיבצ’ה, טרטר סלמון, פלטת גבינות ועד  למנות גריל ובשרים מעושנים. בעידן של איסור התכנסות גם הם עברו לתפריט משלוחים, אותם תוכלו לאסוף לבד או לחכות לשליח שיביא אותם אליכם.

בתפריט: סלט עוף ויאטנמי, סלט פנצנלה עם בייבי מוצרלה, סלט פאטוש עם פלפלים ומלפפונים, סקלופיני עוף במרינדה, סטייק סלמון עם ארטישוק רומנה, כריך אנטריקוט, פסטות ברוטבי שמנת, ופיצות, כמובן.
איפה: רח’ המאה ועשרים 4, מערב ראשון לציון 0529481170 .

לאכול באוויר הפתוח: בגדה הדרומית האגם מוקף בסבך צמחיה שהפכה למקור מים, מזון ומסתור לאלפי ציפורים, עופות מים, צבאים ושועלים. מעבר לצמחיה סוללת עפר גבוה, שאם תטפסו עליה תוכלו להשקיף אל הבריכות הענקיות של השפד”ן, אל הנקיק - ‘הנחל’ הנסתר של האגם, ואל הנוף האורבני של העיר. את התפאורה משלימים עשרות ברווזים שמשייטים במים. למרות שמסביב אין מתחם מוסדר לפיקניק תוכלו לפרוש שמיכה ליד מזח הסירות, או במדשאה הסמוכה לפלייבוקס, לפתוח את המשלוח, להשיק את הבירות, להתמכר לנוף ולייחל לימים טובים ובריאים יותר.

החווה של צאלה
למשפחת נבו 4,600  דונם של חווה חקלאית המתמחה בגידול תפוחי אדמה ליצוא ועדר כבשים מגזע האווסי, הידועות באיכות החלב המשובחת שלהן. צאלה, בת המשפחה, למדה גבנות ופתחה מחלבת בוטיק בצמוד לדיר. היא מגבנת גבינות רכות וקשות, יוגורטים ומעדני חלב. בצמוד למחלבה פתחה גם חנות ובימים בריאים אתם מוזמנים לבקר אותה בחווה, לקנות כמה חריצי גבינה טובים, להזמין ארוחת בוקר, להתנחל מול נוף הנגב ובהמשך להצטרף לסיור מודרך במשק. בימי קורונה, ובכלל, עברו להכנת סלי פיקניק אותם תגיעו לאסוף בעצמכם.

החווה של צאלה. צילום: צאלה גורדנציק
החווה של צאלה. צילום: צאלה גורדנציק

בתפריט: סל-צידנית בו יארזו לכם ערכה מושלמת עם גבינות צאן, לבנה, מוזלי, סלט טרי, מטבלי ירקות, זיתים, טחינה, ביצים קשות, ריבה, חמאה, לחם מחמצת, בקבוקי שתייה, מפה, סכו”ם וכלים מתכלים.
מחיר: 175 שקלים לסל זוגי ו-300 שקלים לסל משפחתי.

החווה של צאלה. צילום: צאלה גורדנציק
החווה של צאלה. צילום: צאלה גורדנציק

לפרטים: משק צאן - מחלבת צאלה, מושב עין הבשור, צפון הנגב. 052-8478935

לאכול באוויר הפתוח: לא רחוק מידי כי בחווה פזרו שולחנות המרוחקים זה מזה כך שתוכלו לפרוס את הסל מול הנוף וליהנות ממרחבי הנגב. ואם אתם בעניין חיק הטב סעו ליער בארי, לפארק הבשור או לגשר התלוי מעל נחל הבשור, ותיהנו מהמרחבים הירוקים שלאחר הגשם ומשאריות הכלניות שמנקדות את הנגב באדום.

קטגוריות

תגיות

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה!