נטלי לוין עושה את זה שוב: עוגיות אלפחורס נפלאות!
נטלי לוין מכינה עוגיות אלפחורס נהדרות ונימוחות במילוי ריבת חלב - כמו שצריך! נכון זה תמיד נראה קל אצל אחרים? אז כאן זה באמת קל וטעים וטעים!
נטלי לוין מכינה עוגיות אלפחורס נהדרות ונימוחות במילוי ריבת חלב - כמו שצריך! נכון זה תמיד נראה קל אצל אחרים? אז כאן זה באמת קל וטעים וטעים!
- נטלי לוין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 97.4 קק״ל 1947.2 קק״לפחמימות 9.5 גרם 190.3 גרםשומן 4.7 גרם 94.0 גרםנתרן 5.0 מ״ג 99.7 מ״גחלבון 0.9 גרם 17.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.8 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרםכולסטרול 20.6 מ״ג 412.3 מ״גסידן 6.7 מ״ג 133.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 7.9 מ״ג 157.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות97
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 97.4 קק״ל 1947.2 קק״לפחמימות 9.5 גרם 190.3 גרםשומן 4.7 גרם 94.0 גרםנתרן 5.0 מ״ג 99.7 מ״גחלבון 0.9 גרם 17.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.8 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרםכולסטרול 20.6 מ״ג 412.3 מ״גסידן 6.7 מ״ג 133.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 7.9 מ״ג 157.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 97 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
100 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
100 גרם קמח לבן
-
125 גרם קורנפלור
-
1 כפית אבקת אפייה
-
60 גרם אבקת סוכר
-
2 חלמונים L
-
1/2 כפית תמצית וניל
מילוי וקישוט
-
1 חבילה ריבת חלב
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב להכנת בצק שמים חמאה, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר ומעבדים בפולסים עד קבלת פירורים דקים.
- מוסיפים חלמונים ווניל ומעבדים רק עד קבלת בצק.
- משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך כשעה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-4 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר של כ-3 ס”מ (אפשר גם גדולים יותר, אך יצאו פחות עוגיות).
- מסדרים את העוגיות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות מתחילות לקבל גוון זהוב, אך עדיין נשארות מאוד בהירות.
- ממלאים ומגישים: מצננים את העוגיות לחלוטין בטמפרטורת החדר ומחלקים לזוגות.
- ממלאים את העוגיות בריבת חלב בנדיבות וסוגרים ל”סנדוויצ’ים”. מגלגלים את דפנות העוגיות בקוקוס טחון (שיידבק לריבת החלב).
- העוגיות נשמרות בכלי סגור עד 5 ימים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב להכנת בצק שמים חמאה, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר ומעבדים בפולסים עד קבלת פירורים דקים.
- מוסיפים חלמונים ווניל ומעבדים רק עד קבלת בצק.
- משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך כשעה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-4 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר של כ-3 ס”מ (אפשר גם גדולים יותר, אך יצאו פחות עוגיות).
- מסדרים את העוגיות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות מתחילות לקבל גוון זהוב, אך עדיין נשארות מאוד בהירות.
- ממלאים ומגישים: מצננים את העוגיות לחלוטין בטמפרטורת החדר ומחלקים לזוגות.
- ממלאים את העוגיות בריבת חלב בנדיבות וסוגרים ל”סנדוויצ’ים”. מגלגלים את דפנות העוגיות בקוקוס טחון (שיידבק לריבת החלב).
- העוגיות נשמרות בכלי סגור עד 5 ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (20)
אפשר לשים 1 ביצה במקום 2 חלמונים?
לא, יש צורך בכמות החלמונים הנדרשת, ללא החלבונים
תקשיבי יצא מממשש טעים אחותי שלא אוהבצ את זה טרפה את זה תותחית
הי נטלי
הי נטלי אני ממש אוהבת לראות את המתכונים שלך בעיניי את אלופה
תודה רבה