פוקי בול צבעוני עם אורז, ירקות ועוף ברוטב פונזו
פוקי בול- אוכל הרחוב של הוואי, עכשיו אצלכם בבית! קערה ססגונית עשירה בצבעים וטעמים עם אורז, אדממה ואבוקדו ברוטב פונזו משגע
פוקי בול- אוכל הרחוב של הוואי, עכשיו אצלכם בבית! קערה ססגונית עשירה בצבעים וטעמים עם אורז, אדממה ואבוקדו ברוטב פונזו משגע
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 702.2 קק״ל 1404.5 קק״לפחמימות 360.9 גרם 721.7 גרםשומן 296.2 גרם 592.5 גרםנתרן 424.6 מ״ג 849.3 מ״גחלבון 301.8 גרם 603.6 גרםסיבים תזונתיים 292.2 גרם 584.3 גרםשומן רווי 289.3 גרם 578.7 גרםכולסטרול 288.2 מ״ג 576.5 מ״גסידן 358.6 מ״ג 717.3 מ״גברזל 291.4 מ״ג 582.8 מ״גאשלגן 620.5 מ״ג 1241.0 מ״גאבץ 288.9 מ״ג 577.8 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות702
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 702.2 קק״ל 1404.5 קק״לפחמימות 360.9 גרם 721.7 גרםשומן 296.2 גרם 592.5 גרםנתרן 424.6 מ״ג 849.3 מ״גחלבון 301.8 גרם 603.6 גרםסיבים תזונתיים 292.2 גרם 584.3 גרםשומן רווי 289.3 גרם 578.7 גרםכולסטרול 288.2 מ״ג 576.5 מ״גסידן 358.6 מ״ג 717.3 מ״גברזל 291.4 מ״ג 582.8 מ״גאשלגן 620.5 מ״ג 1241.0 מ״גאבץ 288.9 מ״ג 577.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 702 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 כוסות אורז לבן מבושל
-
(לא משוטח לשניצל) חתוך לקוביות
-
1 אבוקדוחתוך לפרוסות עבות
-
4 צנוניות קטניםחתוכות לפרוסות דקות
-
1 כוס פולי סויה (אדממה)מבושלים ומוכנים
-
1 גזרמגורר בפומפייה גסה
-
2 כפיות שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 כפית קורנפלור
מרינדת עוף
-
1/4 כוס רוטב פונזומזרח מערב
-
1 לייםסחוט
-
2 כפות חומץ אורזמזרח מערב
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1 כפית סוכר לבן
הגשה
-
חופן שומשום בטעם ווסאבימזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את הבצל המוחמץ: פורסים את הבצל הסגול לרצועות דקיקות. מערבבים בצנצנת גדולה את חומץ האורז והסוכר ומכניסים את רצועות הבצל לתוכה. ממתינים שעה.
- מכינים את המרינדה: מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה שתכיל את קוביות העוף ומשרים את העוף במרינדה במשך 20 דקות.
- מוציאים את העוף מהמרינדה (ושומרים אותה). מלהיטים מחבת, מוסיפים 2 כפיות שמן שומשום ומטגנים את קוביות העוף עד שהם לא ורודים מבפנים (אפשר לבדוק אחד על ידי חצייתו עם סכין) ועד הזהבה קלה. מוציאים את העוף מהמחבת.
- כעת מוסיפים למרינדה את הקורנפלור, מערבבים היטב ושופכים למחבת. מבשלים במשך 2-3 דקות עד שהיא מסמיכה.
- מחלקים את האורז לשתי קעריות, מעליו מניחים את העוף. מעל האורז והעוף מסדרים יפה בשורות: אבוקדו, בצל מוחמץ, גזר, צנוניות ופולי אדממה.
- בנוסף, שופכים מעל הכל את רוטב הפונזו החם. זורים שומשום ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצל המוחמץ: פורסים את הבצל הסגול לרצועות דקיקות. מערבבים בצנצנת גדולה את חומץ האורז והסוכר ומכניסים את רצועות הבצל לתוכה. ממתינים שעה.
- מכינים את המרינדה: מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה שתכיל את קוביות העוף ומשרים את העוף במרינדה במשך 20 דקות.
- מוציאים את העוף מהמרינדה (ושומרים אותה). מלהיטים מחבת, מוסיפים 2 כפיות שמן שומשום ומטגנים את קוביות העוף עד שהם לא ורודים מבפנים (אפשר לבדוק אחד על ידי חצייתו עם סכין) ועד הזהבה קלה. מוציאים את העוף מהמחבת.
- כעת מוסיפים למרינדה את הקורנפלור, מערבבים היטב ושופכים למחבת. מבשלים במשך 2-3 דקות עד שהיא מסמיכה.
- מחלקים את האורז לשתי קעריות, מעליו מניחים את העוף. מעל האורז והעוף מסדרים יפה בשורות: אבוקדו, בצל מוחמץ, גזר, צנוניות ופולי אדממה.
- בנוסף, שופכים מעל הכל את רוטב הפונזו החם. זורים שומשום ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
תשמעו לנו, את המתכונים האלה אתם חייבים להכין! מאסט!
הכנתם את המתכון?
כן